начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Запис на заповед-липсващ реквизит и деиствия на ЧСИ

Запис на заповед-липсващ реквизит и деиствия на ЧСИ

Мнениеот ivanchooo » 17 Апр 2010, 20:40

Здр.Много ви моля относно информация по ЗЗ.В самия ЗЗ не е опоменато място на плащане,знам че закона го допуска,но адреса на издаване и адреса на издателя са в различни градове,тогава липсва ли реквизит. Другия ми въпрос е след като е издаден изпълнителен лист и е получена покана за доброволно изпълнение на която срока е изтекъл,ЧСИ трябва ли да предопреди длъжник,че ще му бъде направен опис на вещите в жилището което живее и не е негова собственост,а също така не би ли следвало и собственика на жилището да е уведомен,тъй като е трето лице и няма общо с длъжника.Благодаря предварително на всички които ще отделят време да ми помогнат.
ivanchooo
Нов потребител

Re: Запис на заповед-липсващ реквизит и деиствия на ЧСИ

Мнениеот Ivailo5rov » 19 Апр 2010, 09:57

Ами тия въпроси не са за форуми. Ако искате да ги прочетете отговори на въпросите ви - има ги в законите и в учебниците. А ако искате някой да ви го каже, без да го търсите лично, обърнете се към най-близката адвокатска кантора с приоритетна работа в областта на гражданско право и процес. Взаимопомощта във форума все пак е за споделяне на опит и оказване на помощ между колеги при по-заплетени ситуации, не за азбучни истини.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Апр 2010, 10:25

:roll: Колега Петров, е сега ще ви се обидят...

Чета вчера из нета реплика по повод регистърно производство пред ТР: За какво са ни адвокати, бе хора, като го можем и сами"
"Което го можем, го можем"- българска мъдрост..... от нета. А ние, като нация, моженето го можем изначално. :lol:

Спорна седмица на всички- можещи и не.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivanchooo » 19 Апр 2010, 23:34

място на плащане - ако не е посочено такова, мястото на издаването се смята за място на плащането и за местожителство на издателя;-чл.535 ТЗ
Аз доколкото го разбирам е,че в моя случаи няма уточнено място на плащане.

А за ЧСИ мисля ,че по чл.435-4 е нарушил.
(4) Трето лице може да обжалва действията на съдебния изпълнител само когато изпълнението е насочено върху вещи, които в деня на запора, възбраната или предаването, ако се отнася за движима вещ, се намират във владение на това лице. Жалбата не се уважава, ако се установи, че вещта е била собствена на длъжника при налагане на запора или възбраната.
ivanchooo
Нов потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 27 Апр 2010, 13:52

Одеве един майстор се опита да ми обясни как се прави камина и как се поставя теракота и гипскартон. Всичко разбрах, ама няма да се наема да го направя. А го имало и в интернет... на всички езици. Знаете ли колко е интересно да следиш в гугъл-преводача разликата между украински и беларуски... :lol:
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот ivanchooo » 01 Май 2010, 00:12

Това ми звучи подигравателно,разбрах ,че всичко е свързано с пари и безплатно инфо няма.Делото ми в момента тече а когато попитам адвоката си(които съм ангажирал)ми казва да така е наистина има несъотвествие,но ми изглежда несигорен,та затова реших да се допитам до вас,но явно и тук няма да получа отговор.Дълбоко благодаря на всички които ми помогнаха.
ivanchooo
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 01 Май 2010, 00:35

:roll: Нямате адвокат, каквото и да говорите, защото всеки колега би могъл да даде отговор на поставените питания.
Така, както и явно е, че никой не ви е помогнал, но е някак мило да благодарите
на всички които ми помогнаха.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivanchooo » 03 Май 2010, 20:09

Имам адвокат,просто живея в малък град и може би не са много запознати с такива случаи.Мога да ви кажа точно колко пари съм платил на него както и таксите които сме внесли в съда и за обжалване и за жалбите спрямо ЧСИ(каквото пожелаете)стига да ми помогнете.Днес дори получих от ЧСИ писмо с което ме уведоми,че трябва да внеса още 40лв за изпращане на преписи от жалбите на двете страни(такса по т.5 от ТТРЗЧСИ) и 20 лв за изготвяне на препис от изп.дело и изпращане на компетентния съд(такса по т.8 ).Жалбите са пуснати по чл435.ал.4.Незнам какво друго да ви кажа за да ви убедя ,че съм ангажирал адвокат,няма да е коректно да спомена името му,така ,че бих ви отговорил на всякакви други въпроси за да се уверите,че имам адвокат.
ivanchooo
Нов потребител

Мнениеот ivanchooo » 14 Май 2010, 18:35

ее аиде де моля ви разяснете ми малко поне нещата още няма никакъв резултат,нито от жалбите за вещите,нито от обжалването на изпълнителния лист
ivanchooo
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство