Здравейте,
Бях осъден за издръжка и делото беше дадено на съдия-изпърнител.Изплатих сумата,посочена в поканата за доброволно изпълнение,изпратена ми от съдебния изпълнител.Но въпреки това и след изплащането на сумата,ми бяха запорирани и МПС и апартамента,както и ми беше забранено и излизането в чужбина.След молбата ми за прекратяване на ИД съдебният изпълнител отказа с мотива,че взискателката има още претенции за неплатени издръжки.Издръжките за посочените месеци бяха пратени чрез пощенски записи и не влизат в изпълнителното дело.Представих фотокопия на записите.Пак нямаше резултат,защото тя не ги взема.Тогава намерих нейна сметка и ги преведох там.Пак пратих молба за прекратяване на ИД,но няма отговор вече две седмици.
При условие,че съм изпълнил задълженито си по ИД,както и плащам абсолютно навреме издръжките на сина си,има ли законов срок,в който да се прекрати ИД и се вдигнат запорите.И може ли съдебният изпълнител да ме задължи да плащам издръжката чрез него,защото ми беше намекнато,че така така ще се прекрати по-бързо делото.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 17:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с прекратяване на ИД
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с прекратяване на ИД
за съжаление в ГПК не е предвиден начин за прекратяване на изпълнителното дело по молба на длъжника - единствено може, ако сте платили преди да е образувано изпълнителното дело.
Пробвайте да се обърнете към съда с искане да се обезсили изпълнителния лист поради плащане и тогава вече би трябвало да СИ да прекрати делото.
Успех!
Пробвайте да се обърнете към съда с искане да се обезсили изпълнителния лист поради плащане и тогава вече би трябвало да СИ да прекрати делото.
Успех!
- devilchos
- Потребител
Става дума за издръжка, колега. Принципно, така щото този казус е така нереален.
Делото ще се прекрати, не като се погаси до сега неплатеното задължение. Сега, нали издръжката е дължима до настъпване на обстоятелства.... а такива не са налични( не се сочат факти за пълнолетие на детето).
Платено е непогасеното, предполагам, задължение, но в бъдеще? Веднъж образувано ИД ( издръжка!) само една от страните може да иска прекратяване. И това няма да е Д, дори и да изчисти до монета задължението си. До тук.
По интересен е въпросът защо изкривява истината този питащ?
Нали, stefankk ?!
Моля, без да ми отговаряте- изобщо не искам да завързвам светски разговор по темата, само ми следете мисълта:
ПАМ по искане от СИ - "думи на които не вярва и малко дете" , плюс възбрана върху апартамент, плюс запор на МПС...
Ей, така за цвят да бяхте добавили и останалите- запор върху възнаграждението и / или банковите ви сметки.
Съдбата е странно нещо, твърде често справедлива.
От друга страна( ако някак забравя за тази ПАМ)- мога да приема, трудно, запора и възбраната ( идват ми малко множко- вие колко години не сте изплащали издръжката, казвате?, че суми над 5000 не се трупат лесно).
А, може и да се е попрестарал СИ- на кого да вярвам?!?
Вие реално не сте изпълнили точно. Имате покана за доброволно изпълнение и гоните сега кредитора за да му платите. Е, не става- според СИ, и правилно, не сте изпълнили точно. От тук насетне плащането само чрез него.
Не отварям дума, че това ИД вече е повлякло след себе си разноски и такси- тях кой ще ги плати...
Делото ще се прекрати, не като се погаси до сега неплатеното задължение. Сега, нали издръжката е дължима до настъпване на обстоятелства.... а такива не са налични( не се сочат факти за пълнолетие на детето).
Платено е непогасеното, предполагам, задължение, но в бъдеще? Веднъж образувано ИД ( издръжка!) само една от страните може да иска прекратяване. И това няма да е Д, дори и да изчисти до монета задължението си. До тук.
По интересен е въпросът защо изкривява истината този питащ?
Нали, stefankk ?!
Моля, без да ми отговаряте- изобщо не искам да завързвам светски разговор по темата, само ми следете мисълта:
ПАМ по искане от СИ - "думи на които не вярва и малко дете" , плюс възбрана върху апартамент, плюс запор на МПС...
Ей, така за цвят да бяхте добавили и останалите- запор върху възнаграждението и / или банковите ви сметки.
Съдбата е странно нещо, твърде често справедлива.
От друга страна( ако някак забравя за тази ПАМ)- мога да приема, трудно, запора и възбраната ( идват ми малко множко- вие колко години не сте изплащали издръжката, казвате?, че суми над 5000 не се трупат лесно).
А, може и да се е попрестарал СИ- на кого да вярвам?!?
Вие реално не сте изпълнили точно. Имате покана за доброволно изпълнение и гоните сега кредитора за да му платите. Е, не става- според СИ, и правилно, не сте изпълнили точно. От тук насетне плащането само чрез него.
Не отварям дума, че това ИД вече е повлякло след себе си разноски и такси- тях кой ще ги плати...
- Гост.
- Старши потребител
ИД е с главница 780 лева+таксите,общо-1505лева.Издръжките са за 1година и не бяха плащани,защото делото за размера на издръжката не беше приключило.
- stefankk
- Нов потребител
За да се наложи ПАМ за задължения, произтичащи от издръжка, не е нужно същите да са в големи размери (над 5000 лв.) - чл. 75, т. 4 ЗБЛД.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Проблемът е не че е наложено ПАМ,а че не се отблокират запорите след като е изплатено всичко дължимо.И има ли някакъв срок,в който след изплащане на задълженията по ИД,да се вдигнат запорите поне върху банковата ми сметка.
- stefankk
- Нов потребител
А, ха- 75. Дори още по-зле, след като не е по стария 76.
Просто превантивно го правите?
И още един въпрос, моля- толкова много обезпечения за взимане в размер на 800лв.( разноските дори не ги смятам)?!? Не е ли прекалено- възбрана, запор върху МПС, ПАМ, а и сега, тук допълва, върху банковите му сметки.
За 800лв?!?!?
Благодаря предварително за отговорът ти hidden.
п.п. stefankk адвокат.
Просто превантивно го правите?
И още един въпрос, моля- толкова много обезпечения за взимане в размер на 800лв.( разноските дори не ги смятам)?!? Не е ли прекалено- възбрана, запор върху МПС, ПАМ, а и сега, тук допълва, върху банковите му сметки.
За 800лв?!?!?
Благодаря предварително за отговорът ти hidden.
п.п. stefankk адвокат.
- Гост.
- Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|