Здравейте, ако темата не е за този раздел, моля преместете я където трябва.
Ситуацията е следната:
Имам кредитна карта по която спрях да правя вноски от 4 мес./защото останах без работа /като не спирарам да търся но за сега без резултат.
Скоро ще дойде момемента когато ще "цъфнат" на вратата да описват имущество.
Интересува ме, дали те предупреждават предварително кога ще дойдат ?
Кое могат да вземат и кое не? .
Жилището е на мое име, но е дарение от родителите като има клауза, че не мога да се разпореждам с него/продавам,залагам и т.н./ без тяхно съгласие
за обзавеждането имам гаранционни карти и фактури на родителите /с малки изключения/ нямам док. за килими,тигани,дрехи, и др. дреболии.
Могат ли да вземат вещи които са на 9 год. ми дъщеря?
или за които имам док. че са на други хора "приятели"
изобщо как протича цялата процедура ?
Питам във форума защото нямам пари да отида при адвокат
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ на тези които ми помогнат с информация
Поздрави
- Дата и час: 27 Ное 2024, 17:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
опис на имущество
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
опис на имущество
Последна промяна 4okoiboko на 25 Фев 2010, 09:55, променена общо 1 път
- 4okoiboko
- Нов потребител
Re: опис на имущество
Не могат да ти вземат жилището ако е единствено и не е ипотекирано в полза на Банката и не могат да вземат вещи, които по документи принадлежат на трети лица. Не бързай да се радваш, обаче - по един или друг начин ти ще платиш тези пари - въпорса е не дали, а кога. Ако вземането е станало съдебно значи нещата са серизони - това означава че освен главницата и договорените лихви, ти ще трябва да заплатиш разноските на взискателя по делата срешу тебе /гражданско и изпълнително/ - адвокатски хонорар, дръжавни такси, такси на частен изпълнител както и законна лихва. Ако получиш покана за доборволно изпълнение за сума два или три пъти пъти по голяма отколкото си теглил не се чуди - толкова са, и всичко е законно. Моя съвет е да отидеш в Банката издател на картата и да постигнеш някакво споразумание за отсрочване или за разсрочване на дълга - знам че сега са доста либерални в това отношение и ще проявят разбиране - стига да нещата да не са изпуснати вече де. И пак казвам укриването на измуществото и избягването на срещи със взискател и съдия-изпълнител не са решение. Дълга ще си стои и ще се олихвява. Ти все някога ще започнеш работа и все някога ще придобиеш имущество. Няма бягане.
- marinov
- Потребител
4okoiboko написа: Жилището е на мое име... за обзавеждането имам гаранционни карти и фактури на родителите /с малки изключения/ нямам док. за килими,тигани,дрехи, и др. дреболии.
Могат ли да вземат вещи които са на 9 год. ми дъщеря?
или за които имам док. че са на други хора "приятели"
изобщо как протича цялата процедура ?
Питам във форума защото нямам пари да отида при адвокат
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ на тези които ми помогнат с информация
Поздрави
"En fait de meubles la possession vaut titre" (при движимостите владението важи като титул за собственост) - туй се учи във втори курс по юридическите факултети... по нашему и сега - 1) щом вещта се намира при длъжника и той я владее => 2) значи е негова... 3) ама имало фактури, гаранционни карти => 4) ами явно хората, на чието име са документите са му продали или подарили вещите на този длъжник, щом те са при него... 5) ама може да има (класически невъзможен на практика пример - книга с печат от читалищната библиотека) - тогава чл.465 от ГПК - "...освен ако от обстоятелствата е явно, че вещта принадлежи на друго лице"... има и чл.453 ГПК "На взискателя и на присъединилите се кредитори не могат да се противопоставят: ...4. отчуждаването на движими вещи, владението на които не е било предадено на приобретателя преди налагане на запора, освен ако за отчуждаването има документ с достоверна предхождаща дата"
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
"En fait de meubles la possession vaut titre" (при движимостите владението важи като титул за собственост) - туй се учи във втори курс по юридическите факултети... по нашему и сега - 1) щом вещта се намира при длъжника и той я владее => 2) значи е негова... 3)
Ами вещите са на родителите ми, които се водят на същия адрес, значили това,че ще им ги вземат защото синът им не може да си плаща борча ?
Аз си намерих работа и се договорих с банката,но е хубаво да знам какво се случва.
Благодаря Ви
Ами вещите са на родителите ми, които се водят на същия адрес, значили това,че ще им ги вземат защото синът им не може да си плаща борча ?
Аз си намерих работа и се договорих с банката,но е хубаво да знам какво се случва.
Благодаря Ви
- 4okoiboko
- Нов потребител
Бабата - с лаптоп, майката - с фитнес-коплект и Microsoft X-box, бащата (~ 60 годишен) със скейтборд и сноуборд, а малолетен син напр. с плазмен телевизор (ама за него го били купили !) и микровълнова печка... Всички живеят на един и същи адрес с пълнолетния син-длъжник... В такива случаи просто ЧСИ изземва "спорните вещи" и чака произнасяне по жалбата на "собствениците" им против действията му, преди да ги продаде
-
Чл. 465. Съдебният изпълнител описва посочената от взискателя вещ само ако се намира във владение на длъжника, освен ако от обстоятелствата е явно, че вещта принадлежи на друго лице.
Преценката винаги е конкретна, съобразно конкретния случай.
Преценката винаги е конкретна, съобразно конкретния случай.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
gudio написа:Бабата - с лаптоп, майката - с фитнес-коплект и Microsoft X-box, бащата (~ 60 годишен) със скейтборд и сноуборд, а малолетен син напр. с плазмен телевизор (ама за него го били купили !) и микровълнова печка... Всички живеят на един и същи адрес с пълнолетния син-длъжник... В такива случаи просто ЧСИ изземва "спорните вещи" и чака произнасяне по жалбата на "собствениците" им против действията му, преди да ги продаде
Съгласен
- marinov
- Потребител
МОЯТ СЪВЕТ Е плати поне 50лв.и ще помолиш тогава да ти го разсрочат за 5год и ти се падат някакви мижави стотинки.Така най лесно ще се оттървеш.Защото ако трябва да идва ЧСИ ще те оставят гола като пушка.За 1000лв.просто не си заслужава,ако бяха 10 000 по може
- copi76
- Нов потребител
copi76 написа:МОЯТ СЪВЕТ Е плати поне 50лв.и ще помолиш тогава да ти го разсрочат за 5год и ти се падат някакви мижави стотинки.Така най лесно ще се оттървеш.Защото ако трябва да идва ЧСИ ще те оставят гола като пушка.За 1000лв.просто не си заслужава,ако бяха 10 000 по може
Не става с 50 лв., трябва поне 30 % от задължението и стриктно внасяне всеки месец на по 10 % пак от целия размер на задължението (а не 10 % от останалите 70 %) ~ изчиства се за 7 месеца макс. Добре, че лихвата в момента е ниска, иначе се получаваше едно влачене и допълнително затъване на длъжника.
-
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|