Уважаеми колеги!
Изправен съм пред един безумен Въпрос: Съдия-изпълнител, отказва да издаде искано от взискател удостоверение, по силата което да се снабди с друго такова от ТДД на N- град, от което да е видно какво движимо и недвижимо имущество притежава длъжника, тъй като представлявало служебна тайна. При обжалването на отказа на съдия-изпълнителя пред ОС на N - град, още по безумния съдия потвърди отказа на съдия-изпълнителя. По този начин аз ка взискател нямам абсолютно никаква възможност да посоча към коя вещ на длъжника да се насочи изпълнението, още повече , ако посоча някоя вещ, то съдия-изпълнителя ми пише резолюция - "Доказателства!?". Как да представя такива като нямам достъп до информацията на ТДД.?!
Така разказания случай е изолирана практика в N - град, докато в други изпълнителни служби в други градове, още с подаването на молбата за искано удостоверение за пред ТДД, съдия-изпълнителя служебно изпръща искането до ТДД, ТДД му отговарят и съдия-изпълнителя извършва исканите изпълнителните действия.
Моля за съвет, ако някой някъде се сбълсквал с подобен проблем, моля да ми каже как са преодолея този омагьосан кръг.
Длъжен ли е съдия-изпълнителя да ми издаде исканото удостоверение за пред ТДД
- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдия - /не/ изпълнител
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съдия - /не/ изпълнител
имаше едно писмо на ГДД с което се разрешаваше да се дава информация на съдия изпълнителя , нямам го сега пред себе си ,мисля че е от преди 2г. така че намери го или се обърни към данъчните и им задай писмено въпроса те са длъжни да ти отговорят и да цитират и писмото
- донна2
Да нямаш предвид ЗАПОВЕД № 350 ОТ 12.06.2002 Г. НА МФ ОТНОСНО: ОПРЕДЕЛЯНЕ НА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ, ИЗПОЛЗВАНЕ И РАЗКРИВАНЕ НА СВЕДЕНИЯ, СЪСТАВЛЯВАЩИ СЛУЖЕБНА ТАЙНА
- jurisscop
- Младши потребител
не е пред мен в момента/в отпуск съм / , но си спомням съдържанието и ставаше въпрос ,че данъчните са длъжни да дават информация на съдия изпълнителя ,преди това имаше еднин момент в който на съдия изпълнителя му се отказваше информация от данъчните
- донна2
Благодаря за отговора, но въпроса е, че съдия-изпълнителя нито служебно иска тази информация нито ми издава удостоверение аз да я търся от ТДД. Реално погледнато аз проблеми с ТДД нямам, а със съдия-изпълнителя
- jurisscop
- Младши потребител
поискай я отново и му приложи съответната заповед/писмо /не се сещам точно какво беше / да видим как ще реагира
- донна2
тя тая работа ми прилича на царя дава пъдаря не дава и кой окръжен съд се е произнесъл ми е интересно в цялата страна съдия изпълнителя служебно или чрез удостоверение издадено на взискателя събира информация от данъчните относно притежаваните от длъжника имоти ,автомобили ,банкови сметки
- донна2
Жалко че не е при мен цитираното определение на най-великия Окръжен съд, та да го публикувам
Лошото е, че при всяко ново поискване за удостоверение съдия-изпълнителя се изтъпанва: А, не може има определение на ОС. Пишем частна жалба и ОС веднага вътрешно служебно с "Великите" им сламки, правят практика!
Все си мисля, да взема да му организирам една проверка на съдия изпълнителя от Инспектора
Лошото е, че при всяко ново поискване за удостоверение съдия-изпълнителя се изтъпанва: А, не може има определение на ОС. Пишем частна жалба и ОС веднага вътрешно служебно с "Великите" им сламки, правят практика!
Все си мисля, да взема да му организирам една проверка на съдия изпълнителя от Инспектора
- jurisscop
- Младши потребител
Можеш да провериш в службата по вписванията.Срещу такса от пет лева ,могат да ти направят официална разпечатка.Стига да има във вашия съд компютри.А пък със съдия-изпълнителя колега не можеш да се бориш.Да се чуди човек,кой ги назначава такива дебили. И аз съм имала подобни проблеми.В скоро време и книга мога да издам за бисерите на съдиите и да я изпратя на Станков/нали все пак той ги назначава/
- галина
ако имуществото на длъжника) е в друг град (в района на друг съдия-изпълнител), вместо да се разправяш с глупци и да се опитваш да ги убедиш, по добре се ползувай от разпоредбата на чл.324, ал1, и направо изпрати делото там. дори и вече да е образувано,няма пречка да си оттеглиш молбата и и да си получиш изп.лист, след което да образуваш ново производство.
- goro v
Съдия изпълнителите наистина правят служебни справки в данъчното, но от НОИ не могат да искат информация
Имах случай, в който исках удостоверение , което да ми послужи за получаване на информация от НОИ по изпълнително дело, от районния съдия
Дали няма да е по-лесно да получиш и ти удостоверение от районния съдия, щом съдия-изпълнителят е толкова неизпълнителен?
Имах случай, в който исках удостоверение , което да ми послужи за получаване на информация от НОИ по изпълнително дело, от районния съдия
Дали няма да е по-лесно да получиш и ти удостоверение от районния съдия, щом съдия-изпълнителят е толкова неизпълнителен?
- gabrielle 1
наша съдия изпълнител наскоро каза ,че вече можела да иска инфорчация от НОИ ,не съм проверявала дали от НОИ имат някакво ново писмо във връзка с това , но имам едно изп.делце по което ще видим дали ще ми дадат инфо
- донна2
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|