- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Коледна гавра със съдебната система !?
|
|
Re: Коледна гавра със съдебната система
И аз да кажа нещо, може и не на място, мисля като Революшън ...Намирам случващото се за институционално и конституционно нетърпимо, ще се въздържа да търся по –силни думи, както и политически контекст, надам се и да няма целенасочен план, глобална конспирация, подозрително е, но ми се ще – от глупост - да не вярвам.
Няма да има всенародна подкрепа, нито разбиране.Гладният не вярва на сития, като особено му се харесва най-вече на по –гладния често да се показва на по –сития, че има начин да стане по -гладен.Не говоря буквално.Иначе казано обезверените и освирепелите хора, които чакат септемврийските си триста или януарските си тридесет сребърника, не могат да разберат естеството, нито разума във възмущението.Нито могат да разберат и защо точно тази форма на посегателство срещу независимостта, а не която и да било друга, по-нагла, предходна, популистка, престъпна или неморална форма, е била последната капка.Види им се и че иде реч за копнеж за пир по време на чума.Иначе казано всички газим в една и съща кал.Трудното за разбиране относно тези пари е , че не става дума само за пари, но по народному това звучи като празноговор.Не е задължително протестът да бъде разбран от всички зрители, достатъчно е да го осмислят двете страни – протестиращата и протестираната.Както се казва в решения на един небългарски съд , за да се твърди, че е „унизително”,отнасянето трябва да достигне определен праг, така щото да предизвиква освен страх, малоценност,а тя принизява. Конкретното изглежда такова- не по резултат,той е преживяем, а по време, място, начин, средства на постигане..За да се стигне до абсурдната ситуация съдът да жали пред съд за своята независимост .
Съвсем взех да звуча като коледна пуйка, патетично , като преди заколение, но да взема да споделя- понеже съм донякъде преходно дете , съучаствах и съпреживявах много протести- няма такъв, който да не ме е разочаровал после това, нито такъв, за който да съжалявам.Мисълта ми е че не бива, не може, не следва винаги да се мълчи горчиво, с отвращение, с недоверие, навиква се лесно на мълчание.По въпроса всекиму според заслугите.....види ми се отвратителна думичка „заслуги”, понеже го свързвам със „за служене”, за слугуване..може и да не произхожда от там, не съм изследвала.Ще ми се да вярвам, че в съдебната власт парите не бива да се раздават за служене и слугуване другиму, освен на закона и в обществен интерес.Както и че не всички от свестните и честните са запрашили към Европа, ведно с принципите.
Накратко случващото се обезверява именно тези, които трябва да внушават вярата в остатъците от държавност.И заслужават подкрепа, не можем да си завиждаме в протестите, да си мачкаме един друг протестите и да се бием за купата кой е по –за окайване...
Желая на всички една по -добра година!
Няма да има всенародна подкрепа, нито разбиране.Гладният не вярва на сития, като особено му се харесва най-вече на по –гладния често да се показва на по –сития, че има начин да стане по -гладен.Не говоря буквално.Иначе казано обезверените и освирепелите хора, които чакат септемврийските си триста или януарските си тридесет сребърника, не могат да разберат естеството, нито разума във възмущението.Нито могат да разберат и защо точно тази форма на посегателство срещу независимостта, а не която и да било друга, по-нагла, предходна, популистка, престъпна или неморална форма, е била последната капка.Види им се и че иде реч за копнеж за пир по време на чума.Иначе казано всички газим в една и съща кал.Трудното за разбиране относно тези пари е , че не става дума само за пари, но по народному това звучи като празноговор.Не е задължително протестът да бъде разбран от всички зрители, достатъчно е да го осмислят двете страни – протестиращата и протестираната.Както се казва в решения на един небългарски съд , за да се твърди, че е „унизително”,отнасянето трябва да достигне определен праг, така щото да предизвиква освен страх, малоценност,а тя принизява. Конкретното изглежда такова- не по резултат,той е преживяем, а по време, място, начин, средства на постигане..За да се стигне до абсурдната ситуация съдът да жали пред съд за своята независимост .
Съвсем взех да звуча като коледна пуйка, патетично , като преди заколение, но да взема да споделя- понеже съм донякъде преходно дете , съучаствах и съпреживявах много протести- няма такъв, който да не ме е разочаровал после това, нито такъв, за който да съжалявам.Мисълта ми е че не бива, не може, не следва винаги да се мълчи горчиво, с отвращение, с недоверие, навиква се лесно на мълчание.По въпроса всекиму според заслугите.....види ми се отвратителна думичка „заслуги”, понеже го свързвам със „за служене”, за слугуване..може и да не произхожда от там, не съм изследвала.Ще ми се да вярвам, че в съдебната власт парите не бива да се раздават за служене и слугуване другиму, освен на закона и в обществен интерес.Както и че не всички от свестните и честните са запрашили към Европа, ведно с принципите.
Накратко случващото се обезверява именно тези, които трябва да внушават вярата в остатъците от държавност.И заслужават подкрепа, не можем да си завиждаме в протестите, да си мачкаме един друг протестите и да се бием за купата кой е по –за окайване...
Желая на всички една по -добра година!
- kpavlova
- Активен потребител
СТЕНОГРАМА ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА МС, ПРОВЕДЕНО НА 23.12.2009
БОЙКО БОРИСОВ: .... господин Дянков и госпожа Попова ги изпратих да се срещнат във Висшия съдебен съвет, тъй като с решението си за 13-а и 14-а заплата трябва да дадем 39 милиона. Даже си позволих по отношение на SMS-а, който ми беше пратил господин Младенов, че бавно загиват и имат 4500 лева в сметката на Борис Велчев, да му се обадя след това и му казах, че съжалявам, но нека се опитат да ни разберат. На нито една структура, на нито една администрация не сме дали поради простата причина, че предишното правителство е изгребало парите и ви е обещавало или е залагало бюджети, които реално са неизпълними.
Истински се надявам съдиите, прокурорите и следователите да ни разберат правилно. Затова изпратих двамата министри да им дадат разчетите и да се опитат да обяснят. Надявам се да погледнат и стенограмите ни, защото виждате, че при нас за по 2 или 3 милиона стават конфликти между министерствата, а тук става въпрос за близо 40 милиона за 13-а и 14-а заплата. Много ценя усилията им, работата им, но просто трябва да ни разберат – как да дадем само на прокурорите, примерно, или само на следователите, а да не дадем на полицаите и да не дадем на другите министерства, които не са работили по-малко. Дано ни разберат.
......
Приемаме точка 5.
-
Djidzafka - Потребител
kpavlova написа:Види им се и че иде реч за копнеж за пир по време на чума.Иначе казано всички газим в една и съща кал.Трудното за разбиране относно тези пари е , че не става дума само за пари, но по народному това звучи като празноговор.
Права си, всички газим в една и съща кал, ама едни минават през калта с лимузина, други с обувки от крокодилска кожа, а има и такива, дето шляпат боси в същата тая обща кал.И някак си по-леко и по-лесно минаваш през калта, когато портфейла и стомахът ти е пълен.
kpavlova написа:Мисълта ми е че не бива, не може, не следва винаги да се мълчи горчиво, с отвращение, с недоверие, навиква се лесно на мълчание.По въпроса всекиму според заслугите.....види ми се отвратителна думичка „заслуги”, понеже го свързвам със „за служене”, за слугуване..може и да не произхожда от там, не съм изследвала.Ще ми се да вярвам, че в съдебната власт парите не бива да се раздават за служене и слугуване другиму, освен на закона и в обществен интерес.Както и че не всички от свестните и честните са запрашили към Европа, ведно с принципите.
Лошото е,че народа е обезверен и то именно от правосъдната система, която като замисъл е най-висшия съдник във всяко едно отношение и пример за подражание, но през последните месеца се нагледахме и наслушахме на какви ли не врътки и гимнастики, от типа на "кой колко и на кой стол да седне", на фона на ширещото се навсякъде мнение (не лишено от основания според мен) за корупцията на всички нива в България, колкото по-нависоко, толкова по-голяма корупцията.Знам, че има и честни хора и съдии и прокурори и обикновени служители, но явно не са направили нужното за да пресекат порочните слухове или по-скоро практики.
- temelkof
- Нов потребител
Djidzafka написа:СТЕНОГРАМА ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА МС, ПРОВЕДЕНО НА 23.12.2009БОЙКО БОРИСОВ: .... не сме дали поради простата причина, че предишното правителство е изгребало парите и ви е обещавало или е залагало бюджети, които реално са неизпълними.
Докато не я проумеете те тази истина ... все така ще си я караме ...
Кои бяха добрите да вдигат запати и пенсии до небесата /на хартия, а и в действителност, но за първото полугодие/? Сега кои са лошите, които нищо не дават и скатават заплати и пенсии /коледни добавки и надбавки/?
И не е от кризата ... от кражбите и "бомбите" на ония червеничките е ... Едно им признавам - когато е за дяволии проявяват невероятни умствени умения ... щом успяха да направят всичко това, което се случва в момента и най-вече да изманипулират всички относно това, кои са "лошите" ...
Тъжно ми е като гледам какво се случва, но още по-тъжно ми е уж интелигентни хора /юристи/ да се връзват на това /то полвината са "красьовчета" де и нарочно "наливат масло", защото е време да се платят за лукса да са магистрати, но другите ... ако все пак има такива .../ ...
- inspectora
- Активен потребител
Павлова, както винаги си много права. И най-тежката посредица от цялата ситуация е загубата на мотивация за работа именно у хората, които са се трудили неуморно и честно. На другите просто не им пука от това.
Инспесторе, четох още преди протокола, но не ти ли звучи като написано специално да го видят магистратите, а не като изказване на ББ по време ва зеседание - някак доста напудрено и неестествено. Освен това ако ти си прав и за всичко са виновни едни други хора, то настоящите управляващи като си знаят задълженията по Закона за държавния бюджет отдавна трябваше да са информирали ВСС, че не могат да ги изпълнят по еди-какви си причини. Не го направиха до последния момент, след няколкократни запитвания защо се бави превода. Това ме навежда на мисълта, че причината не е обективна невъзможност, а взето решение от МС - като няма на другите, да няма и на тях, както казва ББ на заседанието. Съвсем спокойно си излагат едно решение, което не им е в компетенциите- директно налагат своето на съдебната власт. И това е жалкото, а не дали става дума за пари и за какво били тези пари.
Инспесторе, четох още преди протокола, но не ти ли звучи като написано специално да го видят магистратите, а не като изказване на ББ по време ва зеседание - някак доста напудрено и неестествено. Освен това ако ти си прав и за всичко са виновни едни други хора, то настоящите управляващи като си знаят задълженията по Закона за държавния бюджет отдавна трябваше да са информирали ВСС, че не могат да ги изпълнят по еди-какви си причини. Не го направиха до последния момент, след няколкократни запитвания защо се бави превода. Това ме навежда на мисълта, че причината не е обективна невъзможност, а взето решение от МС - като няма на другите, да няма и на тях, както казва ББ на заседанието. Съвсем спокойно си излагат едно решение, което не им е в компетенциите- директно налагат своето на съдебната власт. И това е жалкото, а не дали става дума за пари и за какво били тези пари.
- blossom1
- Младши потребител
Поредната порция простотия, и то на заседание на МС."те не били дали...", "предишното правителство изгребало парите ВИ"....Просто е смешно и на крачка от трагичното.Сумите по бюджета са дадени от НС и то със закон.Правителството не може и никога не е могло да се разпорежда с този бюджет, не е необходимо разрешение или решение на друг орган от изпълнителната власт за разпореждане с бюджета на СВ.Трудно може да се проумее от хората, колко безумно звучи самото изказване на шерифа.
- 1968
- Потребител
blossom1 написа:Освен това ако ти си прав и за всичко са виновни едни други хора, то настоящите управляващи като си знаят задълженията по Закона за държавния бюджет отдавна трябваше да са информирали ВСС, че не могат да ги изпълнят по еди-какви си причини.
Ако само имахте и бегла представа за какво става въпрос в момента /т.е. последните 6 месеца/, щяхте да си отговорите на този въпрос ... Не е възможно работа за 10 години напред да бъде свършена за 2 дни - това е причината! Кашите са много и са големи. За да се свърши всичко навреме /включително и такива "подробности"/, трябваше да направят администрацията 10 пъти по-голяма, което пък беше невъзможно ... и така кръгът се "омагьосва" и се "затваря" и целите на БКП са постигнати - вече на всички е ясно кои са лошите
/и пак казвам - не съм му фен на ББ, просто в момента това е най-доброто, с което разполагаме и за това не бързам да го съдя - изглежда има желание да работи човека ... нищо, че има още мнооого хляб да изяде докато се научи .../
1968 написа:Поредната порция простотия, и то на заседание на МС."те не били дали...", "предишното правителство изгребало парите ВИ"....Просто е смешно и на крачка от трагичното.Сумите по бюджета са дадени от НС и то със закон.Правителството не може и никога не е могло да се разпорежда с този бюджет, не е необходимо разрешение или решение на друг орган от изпълнителната власт за разпореждане с бюджета на СВ.Трудно може да се проумее от хората, колко безумно звучи самото изказване на шерифа.
- тъй, тъй ... то кака е направено и да изглежда ... ама какво да обяснявам на хора, които не знаят какво е бюджет и как се работи с него ... Те парите на СВ още на 01.01.2009г. са им ги превели - нали ...
Последна промяна inspectora на 29 Дек 2009, 14:32, променена общо 1 път
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Не е възможно работа за 10 години напред да бъде свършена за 2 дни ;) - това е причината!
Искате да кажете, че ще се наложи да преизберем още два пъти ББ /умишлено не казвам "ГЕРБ"/ ли, господин инспекторе? :-) Намирисва ми на пропаганда :-)
immerse your soul in love
-
dyadoblago - Нов потребител
dyadoblago написа:inspectora написа:Не е възможно работа за 10 години напред да бъде свършена за 2 дни - това е причината!
Искате да кажете, че ще се наложи да преизберем още два пъти ББ /умишлено не казвам "ГЕРБ"/ ли, господин инспекторе? Намирисва ми на пропаганда
Ни най-малко ... не съм гласувал за тях и едва ли ще гласувам за тях на сл. избори /когато и да са/ ... а аз си ходя да си гласувам иначе ...
Пропаганда е ... но не ЗА ББ, а срещу някой си ...
... чудя се как може да не виждате нещата ... и как от друга страна си ги виждате, ама както на вас ви харесва ...
- inspectora
- Активен потребител
Инспекторе, не извращавай думите ми.Никой не е казал, че на 01.01.2009 година, целия бюджет е по сметките на ВСС.Просто няма начин някой друг да се разпорежда с този бюджет, поради което няма как предишните да са ги изяли.И не ми говори, че в държавата няма пари.Няма държава без пари.Поредните вицове на ББ.
- 1968
- Потребител
ново 5...вижте сайта на ВСС, пресцентър.На 29.12.2009 г. сметката била захранена с 19 милиона, но не може да се ползва, тъй като няма кой да извърши безкасовото разплащане на тези дати, нещо което се знае от счетоводителите още от средата на декември.И това ако не е цирк от страна на правителството, здраве му кажи.Някой май казваше, че държавата нямала пари, или така ми се стори. Поредната подигравка с магистратурата.
- 1968
- Потребител
Дянков преведе парите на Темида, но премии няма да има
Финансовият министър Симеон Дянков е превел парите за коледни надбавки за магистрати и съдебни служители. Въпреки че милионите вече са по сметкитеа на ВСС, парите не могат да бъдат разпределени между между съдебните органи. Причината е, че от 23 декември до 4 януари електронната бюджетна система СЕБРА не работи.
Очаквайте подробности
Финансовият министър Симеон Дянков е превел парите за коледни надбавки за магистрати и съдебни служители. Въпреки че милионите вече са по сметкитеа на ВСС, парите не могат да бъдат разпределени между между съдебните органи. Причината е, че от 23 декември до 4 януари електронната бюджетна система СЕБРА не работи.
Очаквайте подробности
-
Djidzafka - Потребител
1968 написа:ново 5...вижте сайта на ВСС, пресцентър.На 29.12.2009 г. сметката била захранена с 19 милиона, но не може да се ползва, тъй като няма кой да извърши безкасовото разплащане на тези дати, нещо което се знае от счетоводителите още от средата на декември.И това ако не е цирк от страна на правителството, здраве му кажи.Някой май казваше, че държавата нямала пари, или така ми се стори. Поредната подигравка с магистратурата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
Djidzafka - Потребител
1968 написа:Просто няма начин някой друг да се разпорежда с този бюджет, поради което няма как предишните да са ги изяли.
А тези пари /с които друг не може да се разпорежда/ нали трябва да дойдат от някъде? Изядените пари са тези, от които трябва да дойдат парите за СВ ... и под изядени не е задължително да се разбира изхарчени /просто не са събрани, защото са били заложени за събиране пари, които е невъзможно да се съберат/ ... ама какво ли се обяснявам ...
- inspectora
- Активен потребител
Наистина няма нужда да се обясняваш, цитата от заседанието е пределно ясен.Това нещо наречено правтелство, вече няколко месеца не знае какво върши и какво говори.Ти да си виждал за последните месеци отчет за приходната част на републиканския бюджет...няма и да видиш.Защото е по-изгодно да се говори как нямало пари, отколкото да покажеш един ясен отчет, от който ще е видно, че пари има и умишлено се раздухват скандали в обществото.
- 1968
- Потребител
Дано се сетите - ако се открият сметки на прокуратурата, съда и следствието в БНБ, СЕБРА може да бъде избегната. И наистина си е гавра.
- demark
- Нов потребител
1968 написа:Наистина няма нужда да се обясняваш, цитата от заседанието е пределно ясен.Това нещо наречено правтелство, вече няколко месеца не знае какво върши и какво говори.Ти да си виждал за последните месеци отчет за приходната част на републиканския бюджет...няма и да видиш.Защото е по-изгодно да се говори как нямало пари, отколкото да покажеш един ясен отчет, от който ще е видно, че пари има и умишлено се раздухват скандали в обществото.
Е ти като не си виждал отчет, от къде знаеш, че пари има
То не е нужен отчет, за да е ясно, че пари няма - толкова е просто, че ако не можеш да го осъзнаеш ... не знам ...
Но да ти обясня:
Заложени са /това нали в бюджет 2009, който е правен от червените гении/ едни "Х" милиона/милиарда като приходи от ДОД и корп.данък примерно за последното 3-месечие, които пък са написани и като разход за някъде си /например за 13-ти 14-ти и т.н. заплати в СВ/. Да ама тея пари не идват просто защото фирмите фалираха /или работят на загуба ако все още не са фалирали/ и хората останаха без работа. И сега се пита: като не идват тея пари в бюджета, от де да се вземат пари, за да се напраят предвидените разходи?
Ама нали си мислим, че те парите вече са събрани и щом като са икономисани, значи ги има ... и ония са лошите що не ни ги пускат ... икономисани са на хартия ... реално изобщо не е имало такива пари събрани, за да си седят някъде та сега да не ги дават ... ама то тва не е за драскачи по форумите - прекалено е сложно като силогизъм ... по-лесно е да кажем, че ни лъжат, мамят, че са лоши и т.н., щом така са ни казали журналята /които ако също не ги знаем, че са "независими" и на чии централи са собственост .../, вместо да съберем сами 2+2 ...
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Ама нали си мислим, че те парите вече са събрани и щом като са икономисани, значи ги има ... и ония са лошите що не ни ги пускат ... икономисани са на хартия ... реално изобщо не е имало такива пари събрани, за да си седят някъде та сега да не ги дават
Ето Ви още една интересна гледна точка, макар недоизказана. Да допуснем, че тези пари ги има и ги е имало, но са стояли /в продължение на месец, да речем/ в някоя търговска банка и са се олихвявали ли олихвявали миличките :-) Спирам до тук.
immerse your soul in love
-
dyadoblago - Нов потребител
голям купон настава, парите се виждат но не може да се докосват цяла седмица , боже господи как ще се изтрае?!
ей стресна са тоя бойко и тоя дянков , умряха от страх, съдебна система е това , еййй -не е майтап работа ; никой не иска да подритва кошерите
наскоро в някаква тема писах аз че няма човек дето да е фактор в нещо си и да няма поне две висящи дела , вие ми се смеехте тука.
А обаче тц, явно са се съобразили , "Съдът бесен ,прокуратурата люта-дай да спрем на сиропиталищата тока и на детските градини храната- да им дадем 24 милиона да млъкнат "...сигурно в такава насока са
текли
мислите им...
Или не , друго : превежда парите всички плануват по един сингапур и половин тайланд , и на 4 идва депеша -да се платят служебни защити и разходи за вещите лица! и пак вой и пак рев и люти клетви...
Впрочем , това със спестените пари са пълни простотии. Магистратите не произвеждат нищо материално , което да носи пари ако му резнеш разходите. Държавните такси идват към бюджета , от тях не се пести; не стоят без ток вода парно , че да спестяват от разходи , т.е. първо си надувате щата , после не обявявате бройките с години , после се залагат таблиците с парите за заплатите на несъществуващите "мъртви души", после заплатите се "спестяват" и само да не се разпределят измежду заподозрените :мамамия!
Да не говорим , че ако се спадне сумата в евра от обезщетенията заплатени от бюджета по загубените дела в Страсбург ще трябва да връщате пари до 2045 година , та бонуси -друг път , ама айде , дано ги пуснат, че тъжни очи из коридорите...
ей стресна са тоя бойко и тоя дянков , умряха от страх, съдебна система е това , еййй -не е майтап работа ; никой не иска да подритва кошерите
наскоро в някаква тема писах аз че няма човек дето да е фактор в нещо си и да няма поне две висящи дела , вие ми се смеехте тука.
А обаче тц, явно са се съобразили , "Съдът бесен ,прокуратурата люта-дай да спрем на сиропиталищата тока и на детските градини храната- да им дадем 24 милиона да млъкнат "...сигурно в такава насока са
текли
мислите им...
Или не , друго : превежда парите всички плануват по един сингапур и половин тайланд , и на 4 идва депеша -да се платят служебни защити и разходи за вещите лица! и пак вой и пак рев и люти клетви...
Впрочем , това със спестените пари са пълни простотии. Магистратите не произвеждат нищо материално , което да носи пари ако му резнеш разходите. Държавните такси идват към бюджета , от тях не се пести; не стоят без ток вода парно , че да спестяват от разходи , т.е. първо си надувате щата , после не обявявате бройките с години , после се залагат таблиците с парите за заплатите на несъществуващите "мъртви души", после заплатите се "спестяват" и само да не се разпределят измежду заподозрените :мамамия!
Да не говорим , че ако се спадне сумата в евра от обезщетенията заплатени от бюджета по загубените дела в Страсбург ще трябва да връщате пари до 2045 година , та бонуси -друг път , ама айде , дано ги пуснат, че тъжни очи из коридорите...
- miriam
- Потребител
Инспекторе,
бях решила, предвид насоката, която поде темата да не се включвам повече, и поради това си изтрих мненията, но Вие ме провокирахте, поради което ще направя изключение (макар и не по същество за т.нар 13 и 14 заплата).
Това, че няма пари не е вярно - имам близък роднина в МФ, и то на отговорна позиция (т.нар. "бюджетар") - резултатът в приходната част на бюджета не е катастрофален - по принцип около 90 % от приходите са от ДДС и акцизи (т.е. намалялата продукция на експортно ориентираните предприятия не ни интересува), и да, има намаление, но то не е в такава степен, че да оправдае подобно всеобщо рИване на настоящото правителство (да не говорим, че към момента на встъпването в длъжност е имало още, макар и малко от излишъка от миналата година).
бях решила, предвид насоката, която поде темата да не се включвам повече, и поради това си изтрих мненията, но Вие ме провокирахте, поради което ще направя изключение (макар и не по същество за т.нар 13 и 14 заплата).
Това, че няма пари не е вярно - имам близък роднина в МФ, и то на отговорна позиция (т.нар. "бюджетар") - резултатът в приходната част на бюджета не е катастрофален - по принцип около 90 % от приходите са от ДДС и акцизи (т.е. намалялата продукция на експортно ориентираните предприятия не ни интересува), и да, има намаление, но то не е в такава степен, че да оправдае подобно всеобщо рИване на настоящото правителство (да не говорим, че към момента на встъпването в длъжност е имало още, макар и малко от излишъка от миналата година).
- karlson
- Потребител
|
|