начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Коледна гавра със съдебната система !?

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Коледна гавра със съдебната система

Мнениеот kolman » 28 Дек 2009, 21:31

Първо искам да уточня, че не съм в системата на правосъдното м-во.
Отстрани съм :D :D
Но въпреки това, подочувам разни неща :D :cry: :cry:
А пък съм и фен на теорията на конспирацията.
Дали пък да не се върнем малко по-назад във времето?
Началото на юни ... един кадър излиза и казва нещо, което знае, че ще взриви системата - ок. нека да го прави, но ... Кжой му го подшушна, или пък кой му каза, че може да вземе повече, ако се разприказва напред-назад...
Защото пред стойка и магърдич от село Слявянобулгарене, върховната истина е ... "така казаха в телевизията..." или ... "така казаха във вестника...".
Но, тогава все още нямаше проблеми.
Проблемите дойдоха после - когато се намесиха в избора от бъдещите управляващи и сганта израсла в Симеоново /те не са юристи - те са гнусовъдци/. За пример - единият избран, веднага отиде и би чело пред куция крак на върховния вожд. Защо бе байно???
После всички други му козирувахте....
Е нема лошо, ама когато фуражката ви метна, сега вой до .... кенефната пързалка.
А тогава не дейте да ми плачете, щото сами май си го натресохте. А? Не е ли тъй?
kolman
Потребител

Мнениеот kolman » 28 Дек 2009, 21:35

mi_lena написа:
donchev написа:Искрено се надявам, че освен да се опивате от революционен ентусиазъм, хвърляте поглед и из другите форуми , където се коментира темата. Там ще се уверите, че любовта на хората е безгранична, а подкрепата - безусловна.

Наясно сме. Но също така сме наясно как се държат същите храбри в анонимността на мрежата граждани (а вероятно и ти, Дончев) като влезете в залата. Нали затова се буташ да злобееш в темата - за да компенсираш нещо от реалния живот. Какво ли?

Милена - първият успя да Ви превърне в Злото. От Вас ни вопъл, ни стон. Той Ви нарежда в сутришни блокове по телевизията да се подчинявате - от Вас - ни вопъл, ни стон. Доцент Цв. казва - "нито един друг съд няма ...." и Вие - ни вопъл, ни стон. Е тогава като търся справедлива присъда, най-напред ще се постаря да намеря пряка връзка с първия, евентуално с втория и тогава... ни вопъл ни стон.
Хак Ви е. :D
kolman
Потребител

Мнениеот kolman » 28 Дек 2009, 21:48

mi_lena написа:
urist11 написа::) Искрени Пожелания да Ви ги изплатят :)

Благодаря за разбирането :)
Въпросът, обаче, е принципен.
Да. Парите са много важни.
Но още по-важно е достойнството ни. Тази режисирана гавра просто не биваше да бъде заметена под килима. Всички виждаме каква помия се лее срещу нас и се насажда в общественото съзнание тезата какви долни, алчни мръсници сме.

И това е така, защото наистина сме село без кучета. Какво вижда обикновения (да допуснем - непредубеден) гражданин. Ту Пенчев ще лови вещици по телевизора изграждайки личния си PR - нещо средно между шотландски боец и бисер между мъниста. Ту Велчев ще се гъне пред камерите тип "Не съм оттук и съм за малко". Груев е най-скорошен и досега освен с обикновена инертност с нищо не е притурил съчки в медийния огън на който се пържат редовите съдии. Предколедното му обръщение към медиите е добър жест на подкрепа, но дано да не е първи и единствен.

Та помията се лее, денят започва и завършва с образите на Цветанов и неговия ББог. Официално становище от институцията (прокуратура) по твърдението, че Той и е отпуснал 6-месеца да се оправи - няма. Официално становище от институцията (съд) по казаното от ЦЦ по телевизията "Дадохме им 13-та и 14-та заплата, сега да видим какво ще постановят по "наглите" и по "крокодилите" - също няма.
Направо не ми се говори....
;(

Милена, позволете ми не съм въобще съгласен с Вас. Май много от вашите ръководители /да не кажа повече от 70 % от шефове на отделения/ имат какво да крият. Или дори и да не са притеснени, при тях политиката е на първо място. Единият ще се пали пред съдебнатъ палата :К.Пенчев/ другият ще изпълнява волята на първия /Велчев/ третият засега май си пази хитринките, ама май и той се е спазарил с милиционерите../
И когато утре, когато изпълните повелята на доцент Цв., у мен остане една горчилка, да не си мислите, че тя не е провокирана от Вашето /не Вашето лично а на гилдията/ нискомълчание???!?
А, пропо : май чух, че има предложение съдиите да бъдат съдии само за 25 години. А после какво ще правите? Каквото първият нареди или каквото доцент Цв. разпореди? :D :D
kolman
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 28 Дек 2009, 22:13

Пожелавам на колегите магистрати да си вземат парите и изказвам своята подкрепа за тях :D
Надявам се всеки от тях да се погрижи за повишаване имиджа на съдебната ни система, защото това, което се случва тази Коледа с тях, е закономерна последица именно от ниския имидж на съдебната система - обикновените хора няма да ви разберат, защото виждат само беззаконието и липсата на справедливост в страната, а това винаги умело ще се използва от управляващите срещу съдебната система.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот miriam » 28 Дек 2009, 22:18

За хода с ВАС-браво!
За подписката-браво!
Длъжни бяхте , в ръцете ви е ,срамота да не го използвате;
Не знам какъв ефект ще има , но по-добре от тишината и нищото :lol:

Ако си върнете коледните пари- 1:0 за вас като резултат и 0 : 1 за ВАС и новата власт;Пита се в задачката как извиването на кунки от страна на изпълнителната власт да не се превърне в хронично куцане из Бюджета?!
Но най важния въпрос е /според мен/
КОГА ЩЕ МЕТЕТЕ?
Тия списъци , що се не дават предложения да се променят принципите на квотите у ВСС? да има браншов принцип вътре , а не институциален, примерно 11 съдии , 4 прокурора ,2 следователи , 1 адвокат ,1 нотариус ,шефа на инспектората към МП, главен прокурор , министър на правосъдието, като последния няма право на глас, а само на предложения?!
станаха 22 с 21 гласа-стигат и хартисват ;и по кадрови въпроси само явно гласуване , ако там си гласуват как да си тапицират залата за съвещания -да гласуват както им посече на главите....
Парите добре , сега и боклука си изхвърлете и обществото за няколко години може и да повярва че нещо работите. Днес четох по форумите-не знам какво да кажа , такава омраза такова нещо -с гнусливо вирене на нослета , с "не съм от тия как сийке" и рафинирани мисловни вметки срещу този и онзи , чието мнение не ви изнася-гаче ли няма да стане :mrgreen: ....
р.р.Структурата я дарявам , като ако на някой не му харесва като численост може да пипа, но съдиите винаги да са поне два пъти повече от прокурорите , иначе ще ви болят пак главите :P

венсеремос!!!
miriam
Потребител

Мнениеот kolman » 28 Дек 2009, 22:18

mi_lena написа:
kolman написа:
I -Първо искам да уточня, че не съм в системата на правосъдното м-во.
.....
II- А тогава не дейте да ми плачете, щото сами май си го натресохте. А? Не е ли тъй?
.....
III- Милена - ...Хак Ви е. :D

І. И ние не сме към това министерство.
ІІ. Защо на Вас да плачем? Може би сте арменския поп?
III. Преждеползване на тезата "Хак да ви е", поради бездействие, учреди miriam. Не сте оригинален.

Лека вечер на всички.

Упс....
Въобще не ме боли към кого сте... Чувам, че някой, който пък въобще не е там, където сте Вие, Ви е врътнал кранчето.... Сорри....

Не ми плачете на мен конкретно. Плачете изобщо. След като плачете изобщо, пък може би аз съм част от това изобщо /освен ако при вас принципа е - аз си го казвам изобщо, ама като нема кой да ме чуе.../ значи :D мога да взема отношение, значи :D пък като нема 13 пуйка, значи изобщо не сте ми на възела /проблема де/.

Не съм чел преждеползващия "..хак ви е..." Пък, ако за пръв път сте чули от него този термин, значи ... хак ви е...
kolman
Потребител

Мнениеот inspectora » 28 Дек 2009, 22:22

Колеги магистрати, това което се случва е наистина едно голямо безумие и наистина е гавра със съдебната власт.
За мен обаче нещата стоят по малко по-различен начин /може би някои от вас също са замесени в "схемата" - и най-вероятно е така ;) /.
Пари няма - факт! Икономисвали сте - факт! Заслужавате си премиите - факт!
Обаче има още един факт - всичкия този пасквил не е дело на ББ, Дянков, ЦЦ или някой от останалите от управляващите!
Много добре знаете кой го направи това, което се случва в момента и кой се възползва от политическата неопитност на управляващите. То не е само този гаф ... колко още неща се случват ...

Не ме разбирайте погрешно - не оправдавам действията на правителството, които на моменти наистина са неадекватни. Просто кадруването в държавата е придобило чудовищни размери и сега на всички "кадри" е поставена една единствена задача - да си върнем властта ...

Надявам се много добре ме разбирате за какво ви говоря ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот donchev » 28 Дек 2009, 22:23

Аз пък им пожелавам само работливите, честните и благородните да вземат премии. Защото комунистическата уравниловка е най-голямата награда на некадърника и най-голямата обида за достойния.
donchev
Потребител

Мнениеот kolman » 28 Дек 2009, 22:25

inspectora написа:Колеги магистрати, това което се случва е наистина едно голямо безумие и наистина е гавра със съдебната власт.
За мен обаче нещата стоят по малко по-различен начин /може би някои от вас също са замесени в "схемата" - и най-вероятно е така ;) /.
Пари няма - факт! Икономисвали сте - факт! Заслужавате си премиите - факт!
Обаче има още един факт - всичкия този пасквил не е дело на ББ, Дянков, ЦЦ или някой от останалите от управляващите!
Много добре знаете кой го направи това, което се случва в момента и кой се възползва от политическата неопитност на управляващите. То не е само този гаф ... колко още неща се случват ...

Не ме разбирайте погрешно - не оправдавам действията на правителството, които на моменти наистина са неадекватни. Просто кадруването в държавата е придобило чудовищни размери и сега на всички "кадри" е поставена една единствена задача - да си върнем властта ...

Надявам се много добре ме разбирате за какво ви говоря ...

Е стига флоровщини г-н Инспекторе.
kolman
Потребител

Мнениеот miriam » 28 Дек 2009, 22:26

Колман , ако не сте ме чели , защо изобщо се събуждахте сабаалента, ами предните дни и изобщо по принцип?! :mrgreen: :P

да допълня , министъра на правосъдието горе в моята схема може да прави предложения , или предположения-както си го гласувате по списъка, разберете се там с аверите....... :lol:
miriam
Потребител

Мнениеот inspectora » 28 Дек 2009, 22:31

Що флоровщини? Нещо невярно да има ... Ми те комунистите колко бомби оставиха не е истина ... това нието е първата, нито е последната ... след 6 месеца не ми се мисли какво ще се случи ... като знам какво са им заложили ...
Да не говорим за настоящите "ръководители" на съдебната власт какви са ... не те и те не са в кюпа хич ...
Последна промяна inspectora на 28 Дек 2009, 22:32, променена общо 1 път
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kolman » 28 Дек 2009, 22:31

miriam написа:Колман , ако не сте ме чели , защо изобщо се събуждахте сабаалента, ами предните дни и изобщо по принцип?! :

:shock: :shock: :shock: :shock: :?:
Да не се вземате насерЕиозно? :shock: :?:
kolman
Потребител

Мнениеот kolman » 28 Дек 2009, 22:34

inspectora написа:Що флоровщини? Нещо невярно да има ... Ми те комунистите колко бомби оставиха не е истина ... това нието е първата, нито е последната ... след 6 месеца не ми се мисли какво ще се случи ... като знам какво са им заложили ...
Да не говорим за настоящите "ръководители" на съдебната власт какви са ... не те и те не са в кюпа хич ...

Леко де... Нека поне вещи лица да си кажат заключението. Щото за доцент Цв. и първия вещите лица са само .... Брюксел...., чат пат Москва - когато му отърва де и друго...
Ама май отплеснахме темата.
kolman
Потребител

Мнениеот prnedev » 28 Дек 2009, 22:43

Инспекторе ;-)) Да си искаме ли парите? Тези до края на декември, включително :P

Кодекс за социалното осигуряване
Чл. 157. (2) (Нова - ДВ, бр. 112 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., отм. - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 28 Дек 2009, 22:52

Я, гледай ти, къде бил купона! Пък аз се шляяя из другите теми...

И така, Бюджетът на съдебната власт, по закон, не беше ли самостоятелен, и, веднъж приет, пак със закон, кой може да го ревизира, като прибира евентуалния, според него, излишък? Да ме извини министърът на финансите, но парите в бюджета на съд. власт, са си нейни, и той може да се разпорежда с тях също колкото и аз, например.
Така, че тук изобщо не стои въпроса дали министърът да нареди дължимите суми, а кога ще го направи, както и какви вреди биха настъпили от евентуално забавяне.
Поздравявам колегите магистрати, че реагират енергично, така трябва.
Само леееееекичко ме притеснява евентуалното възражение, което ще предяви МФ, относно интерес на съд. състави от изхода на делото, сиреч, считам, че е съвсем очевидно основание за отвод на всички съдии, и не виждам, как /по- скоро, от кого/ ще се гледа обективно и по правилата това дело.
Макар, че съм готова да се обзаложа, как ще реагира съд. състав на такова възражение. Ей Богу, ще се радвам да не съм права, защото точно тук ще е голямата дилема на магистрата- дали да се раздели с париците или да гледа делото обективно... Да бъдеш или да не бъдеш...
Това е дилемата, която виждам, че е поставена в тоя казус, при това вероятно още преди да съществува той. И ако до тук се изля помията за "ненаялите" се магистрати в тая ужасна криза и на фона на общия хал, ако делото не се гледа по правилата и се реши, въпреки основанията за отвод, тогава ще се постави със страшна сила по- големия според мен въпрос за това как се решават делата в системата и обективни ли са магистратите, т. е. магистратурата сама ще се удари професионално.
Капанче.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 28 Дек 2009, 22:54

prnedev написа:Инспекторе ;-)) Да си искаме ли парите? Тези до края на декември, включително :P

Чл. 157. (2) (Нова - ДВ, бр. 112 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., отм. - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.)

Разбрах, че това не е "грешка"! Просто стойте и гледайте как се сваля правителство ... с една алинея в закон ... равняваща се на 2,5 милиона пенсионери оставени без пенсии обаче ...

Съответно нещата добре се подготвят предварително с оставяне без заплати /13-ти/ на една огромна държ. администрация ... и още колко други неща ...
Абе те хората последните 1,5 години от мандата си само това правеха - подготвяха свалянето на следващите ...

П.П.: Недев, как ми "четеш" мисълта ... Не знам да се смея ли, да плача ли по случая ... или най-добре да хващам калашника и до 9-то коляно всички прости комунисти и децата им и цялата им рода ... съсипаха ни държавата и сега още продължават - без кръв няма да стане явно ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 28 Дек 2009, 23:01

inspectora написа:
prnedev написа:Инспекторе ;-)) Да си искаме ли парите? Тези до края на декември, включително :P

Разбрах, че това не е "грешка"! Просто стойте и гледайте как се сваля правителство ... с една алинея в закон ... равняваща се на 2,5 милиона пенсионери оставени без пенсии обаче ...

Съответно нещата добре се подготвят предварително с оставяне без заплати /13-ти/ на една огромна държ. администрация ... и още колко други неща ...
Абе те хората последните 1,5 години от мандата си само това правеха - подготвяха свалянето на следващите ...

П.П.: Недев, как ми "четеш" мисълта ... Не знам да се смея ли, да плача ли по случая ... или най-добре да хващам калашника и до 9-то коляно всички прости комунисти и децата им и цялата им рода ...

Ама ти каквото и да им казваш, говорим им го в чл. и ал. :lol: . Инак не хващат някои от тях.

Каква заплата взема един районен съдия примерно? Толкова ли лош живот в недоимък живее, че една година няма да вземе 13 14 и 15 заплата и ще реве като новородено..... миналата година като взеха големите пари, скочиха по почивки из Европа, и сега пак искат. Ами малко почивка, тук в БГ. :lol:
nikiboy
Потребител

Мнениеот prnedev » 28 Дек 2009, 23:25

nikiboy написа:Каква заплата взема един районен съдия примерно? Толкова ли лош живот в недоимък живее, че една година няма да вземе 13 14 и 15 заплата и ще реве като новородено..... миналата година като взеха големите пари, скочиха по почивки из Европа, и сега пак искат. Ами малко почивка, тук в БГ. :lol:

Бате, не е баш така работата... Погледни го от друга страна - на тези хора не им е позволено да работят и друго допълнително, освен това, от всичките бюджети, само те имат преизпълнение на приходите от предвидените, освен икономиите им. Т.е., явно имат администратори, които са подредили нещата по-като хората. Техните пари, са си техни, че дошли от данъците, това се знае от миналогодишния бюджет... Ама видиш ли, целия вой по форумите "Аз така и така няма да взема заплата, ама и онези да не си вземат техните пари пък!"

Примерно, данъчните да погледнеш, едва докараха до миналогодишния резултат. А възможности да пипат имат. Имат, ама май не им се занимава много ;-) НОИ-то, не могат да си напълнят бюджета, поради тотално сбърканата данъчна политика... пък и далаверата с 2 лв ЕООД... как да се прекараш да плащаш осигуровки и данъци като ЕТ?

Въпроса не е за тази година само, гледам го и за догодина... така ги извъртяха нещата, че ще плащат дребосъците. А големите, те ще се излежават като манастирски котараци...

А Дянков... не го знам пича що ги прави тези работи като камикадзе, ама действията му достатъчно говорят - "Аз през април си отивам в щатите, тогава Кристалина Георгиева да се оправя"...

И Инспектора... за съсипията... мое мнение... ама помниш ли рекламата с брадвата по изборите? Не е ли същото сега? Как го прави този човек, ама щом се доближи до властта и ми бърка в джоба...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот kolman » 28 Дек 2009, 23:42

razli4na написа:Я, гледай ти, къде бил купона! Пък аз се шляяя из другите теми...

И така, Бюджетът на съдебната власт, по закон, не беше ли самостоятелен, и, веднъж приет, пак със закон, кой може да го ревизира, като прибира евентуалния, според него, излишък? Да ме извини министърът на финансите, но парите в бюджета на съд. власт, са си нейни, и той може да се разпорежда с тях също колкото и аз, например.
Така, че тук изобщо не стои въпроса дали министърът да нареди дължимите суми, а кога ще го направи, както и какви вреди биха настъпили от евентуално забавяне.
Поздравявам колегите магистрати, че реагират енергично, така трябва.
Само леееееекичко ме притеснява евентуалното възражение, което ще предяви МФ, относно интерес на съд. състави от изхода на делото, сиреч, считам, че е съвсем очевидно основание за отвод на всички съдии, и не виждам, как /по- скоро, от кого/ ще се гледа обективно и по правилата това дело.
Макар, че съм готова да се обзаложа, как ще реагира съд. състав на такова възражение. Ей Богу, ще се радвам да не съм права, защото точно тук ще е голямата дилема на магистрата- дали да се раздели с париците или да гледа делото обективно... Да бъдеш или да не бъдеш...
Това е дилемата, която виждам, че е поставена в тоя казус, при това вероятно още преди да съществува той. И ако до тук се изля помията за "ненаялите" се магистрати в тая ужасна криза и на фона на общия хал, ако делото не се гледа по правилата и се реши, въпреки основанията за отвод, тогава ще се постави със страшна сила по- големия според мен въпрос за това как се решават делата в системата и обективни ли са магистратите, т. е. магистратурата сама ще се удари професионално.
Капанче.

Колега, ръкопляскам Ви с двете си ръце.
Само, че отново ще се изправят милиционер срещу матистрат.
МВР-ските форуми са пълни с призиви - щото си били съдирали ........ от работа, пък съдиите, само трябвало да съдят на база ... милиционерските работи... Е не мога да приема такава държава, където скапаняците милиционери, завършили симеоново, да ми определят начина и стила на живот. Доцент Цв. може и да излиза напред, ама, когато секнаха паричките на съдиите и проикурорите, последните се сетиха, че имало и закон. Е стига де.
Кога някой ще се осмели, да каже, че ВСС е първостепенен разпределител на бюджегни средства? НИКОГА. Очевидно доцент Цв. и първия тестват плужеците във ВСС - кой какво има да крие /освен ако не знаят вече какво има да крие|/ и разни други заявили недоволство. Утре ще му спретнат постановката и стой да гледаш. Е писна ми.
kolman
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 28 Дек 2009, 23:58

Обществото вече очаква организирани магистратски протести,символични стачки с лентички върху тогите,протести пред МФ с плакати и транспаранти,пък
то какво излезе....само се оплакваме и чакаме В Адм Съд да се произнесе :wink:

Опс,то това е забранено,ама все пак....
sarbijanac
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт