- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
До каква възраст не се заплаща за дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
До каква възраст не се заплаща за дете
Здравейте имам дете на 7 годинки и ми казаха че по новия закон грябва да заплащам разходи за входа прегледах закона и там пише деца до 12 години .Благодаря от сърце ако някой ми обясни с точност до каква възраст
- roza1955
- Нов потребител
Re: До каква възраст не се заплаща за дете
roza1955 написа:Здравейте имам дете на 7 годинки и ми казаха че по новия закон грябва да заплащам разходи за входа прегледах закона и там пише деца до 12 години .Благодаря от сърце ако някой ми обясни с точност до каква възраст
Кой закон сте прочела?Не и действащия...ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ. 51. (1) Консумативните разходи и разходите за текущо поддържане за общите части на етажната собственост се разпределят поравно според броя на собствениците и обитателите.
(2) Деца до 6-годишна възраст и обитатели, които пребивават в етажната собственост не повече от един месец, не заплащат разходите по ал. 1.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Този текст който е цитиран по-горе според нашия домоуправител се тълкува, че детето не плаща такса ако прибивава по-малко от 1 месец. След като живее постоянно трябва да плаща 50% от такста определена за 1 член на семейството.
Конкретно ме интересува дете но 10 мсеца и дете на 3 г. и 1 м трябва ли да плащат половин такса и ако "ДА" защо?
Благодаря предварително!!!!!!!!!
Конкретно ме интересува дете но 10 мсеца и дете на 3 г. и 1 м трябва ли да плащат половин такса и ако "ДА" защо?
- avana
- Младши потребител
Много моля за компетентен отговор на въпроса ми по горе!
И още нещо....
Преди 4 години на общо събрание във входа е взето решение да се плащат 50 % за деца от 3 до 6 години
Длъжна ли съм да се съобразя с това или новият закон си е в сила и мога да се основа на него?
До колкото знам в стария закон това е било заложено като условие, че децата заплащат 50%
И още нещо....
Преди 4 години на общо събрание във входа е взето решение да се плащат 50 % за деца от 3 до 6 години
Длъжна ли съм да се съобразя с това или новият закон си е в сила и мога да се основа на него?
До колкото знам в стария закон това е било заложено като условие, че децата заплащат 50%
- avana
- Младши потребител
avana написа:Този текст който е цитиран по-горе според нашия домоуправител се тълкува, че детето не плаща такса ако прибивава по-малко от 1 месец. След като живее постоянно трябва да плаща 50% от такста определена за 1 член на семейството.
Домуоправителя Ви тълкува превратно нормата.Последната е пределно ясна-Деца до 6 год.възраст не плащат.Вторите които не плащат са обитатели, които пребивават в етажната собственост не повече от един месец, не заплащат разходите по ал. 1.
Спокойно може да откажете да плащате за децата си до навършване на 6 год.Домоуправителят нищо не може да Ви направи.
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:avana написа:Този текст който е цитиран по-горе според нашия домоуправител се тълкува, че детето не плаща такса ако прибивава по-малко от 1 месец. След като живее постоянно трябва да плаща 50% от такста определена за 1 член на семейството.
Домуоправителя Ви тълкува превратно нормата.Последната е пределно ясна-Деца до 6 год.възраст не плащат.Вторите които не плащат са обитатели, които пребивават в етажната собственост не повече от един месец, не заплащат разходите по ал. 1.
Спокойно може да откажете да плащате за децата си до навършване на 6 год.Домоуправителят нищо не може да Ви направи.
Успех!
Много благодаря за отговора!
А при положение, че общото събрание преди 4 години е решило да се плаща за деца над 3 години могат ли да ме задължат да плащам за голямото?
- avana
- Младши потребител
Здравейте, искам да попитам и аз същото, от кога трябва да заплащаме за дете. Дъщеря ми сега края на м. Септември навършва 3 г. и от преди 3 месеца ме предупредиха, че когато навърши 3 г. ще трябва да заплащаме половин такса за нея?
Интересуваме по новия закон, който четох, но никъде не открих подобно нещо, трябва ли да заплащам тази половин такса ?
Благодаря Ви предварително!!!
Интересуваме по новия закон, който четох, но никъде не открих подобно нещо, трябва ли да заплащам тази половин такса ?
Благодаря Ви предварително!!!
- andaia77
- Нов потребител
Явно питащите имат добри Управители на ЕС а още повече много приятни съседи.В закона си го пише ясно ,за деца до 6г възраст не се плаща нищо чл51 т2 по закона ЗУЕС
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Благодаря за отговора, вече ще имам основателна причина за отказа си !!!
Лек и усмихнат ден на всички !!
Лек и усмихнат ден на всички !!
- andaia77
- Нов потребител
avana написа:...
А при положение, че общото събрание преди 4 години е решило да се плаща за деца над 3 години могат ли да ме задължат да плащам за голямото?
ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ
В сила от 01.05.2009 г.
Т.е. Считано от 01.05.2009г., това Решение на Общо събрание, не следва да се прилага, тъй като противоречи на ЗУЕС (както и никой, не може да Ви задължи, да го спазвате)!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
И тук вече изпадаме в един парадокс, според чл51ал1 консумативните разходи се разпределят между всички собственици и обитатели по равно.чл51ал3 собственик или обитател които отсъства повече от месец плаща за времето на отсъствие 50 на 100,а чл51ал4 гласи така отностно портиери в сградата ,сумите се разпределят по ал1и ал 3. И според мен това противоречи на чл23ал1т4, когато вече Управителя на ЕС е изготвил бюджета за текущата година и сумите по чл51 ал1и ал3 спаднат рязко.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Най-лесното би било,при определяне на месечните вноски,да се завиши таксата с 1лв.примерно,като по този начин се образува резерв за непредвидени случаи.Или при такива, се вземат пари от фонда за ремонти.Едва ли,толкова народ от ЕС ще хукнат по едно и също време да отсъстват с месеци,че така рязко да спаднат приходите.Въобще това с планираният бюджет е една смешна работа и аз лично никога не съм го практикувал.Никой не може да предвиди за бъдещ период от една година какви точно ще бъдат разходите по поддръжка.
- trando58
- Потребител
до-trando58 Е Вие сте Управител на ЕС от 10г и щом не можете да планирате разходите за консумативи ,фонда за ремонт и обновление какъв бюджет приемате на ОС всяка година ,значи освен ,че сте избран незаконно,не работите според закона
- toni_sf
- Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|