начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Съдебна процедура за непогасен кредит

Съдебна процедура за непогасен кредит

Мнениеот charmblessed » 20 Авг 2009, 16:17

Спешно се нуждая от съвет. Върнах се няколко страници назад във форума, но не открих подобен казус. Получих смс от кредитна компания, че срещу мен е заведена съдебна процедура за непогасен кредит в размер на стойност 388 лв. Заемът беше за мои познати (което не е оправдание), но те се затрудниха във връщането и не успяха да го погасят в срок. Неведнъж съм разговаряла с кредитната компания и са наясно със ситуацията, но въпреки това днес ми изпратиха този смс. Аз им позвъних и поисках информация в кой съд е заведена и номер на преписка относно тази процедура срещу мен, но те отказаха да ми я предоставят по телефона. Въпросът ми е, ако има наистина заведена съдебна процедура и аз платя сумата, ще бъде ли прекратена? И принципно възможна ли е осъдителна присъда по такъв казус? Мой приятел има същият проблем, остана безработен е, а дължи пари на кредитна компания и се притеснява дали може да бъде осъден и това да му се впише в свидетелството за съдимост. Благодаря ви предварително за помощта!
charmblessed
Нов потребител

Re: Съдебна процедура за непогасен кредит

Мнениеот p_dyan » 20 Авг 2009, 23:27

Ako има съд.преоцедура тя е започната в районния съд по вашето постоянно местоживеене/постоянен адрес/ или ако сте сменяли постоянния адрес, то кредитната компания ще ползва адреса който сте дали когато е сключван договора (респ. съответния Районен съд).
По втория въпрос - щом платите, естествено е всякакви искове към вас да бъдат прекратени или оттеглени.(респ. вие ще поискате това).
И не се шашкайте за 380 лв.
p_dyan
Потребител

Re: Съдебна процедура за непогасен кредит

Мнениеот charmblessed » 21 Авг 2009, 22:17

Благодаря за съвета! Оказа се, че кредитната компания е злоупотребила и ме е ИЗЛЪГАЛА, че е започнала съдебна процедура. Фирмата е "Изи кредит", провинциален офис, дано по-малко хора се възползват от "услугите" им. Не знам дали имам право да ги съдя, но с удоволствие бих го направила за тази "гавра", която си направиха. Вярно, че изплащането на заема, който беше на мое име, беше закъснял (изплатен беше в деня, в който ми изпратиха съобщението, че е стартирала съдебна процедура), но не съм убедена, че имат право да действат по такъв начин.
charmblessed
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство