начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Публична продан

Публична продан

Мнениеот marialo77 » 28 Юли 2009, 18:03

Апартамента който баща ми купи с чисто удостоверение и ми дари по късно сега се изнася на публична продан.Съдия изпълнителката твърди че има дела и възбрани на старите собственици. Сега му направиха опис и аз посъветвана от адвокат си извадих удостоверение за тежести което е за 10 години назад и за старите собственици пише че няма тежести.Как мога да спра публичната продан
marialo77
Младши потребител

Re: Публична продан

Мнениеот Гост. » 28 Юли 2009, 21:15

:roll: И няма нищо по партидата на имота? И удостоверението за тежести е чисто?

СИ да ме прощават, ама са прекалили.
Наистина ви е нужен адвокат- спешно!, ако си разиграете правилно картите- като едното нищо може и пари да изкарате от това...

И се сетих, наистина не знам и не съм се интересувала - ЧСИ дали имат застраховка? Както ние "професионална отговорност". :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hidden » 28 Юли 2009, 21:24

poli_g написа::roll: И няма нищо по партидата на имота? И удостоверението за тежести е чисто?

СИ да ме прощават, ама са прекалили.
Наистина ви е нужен адвокат- спешно!, ако си разиграете правилно картите- като едното нищо може и пари да изкарате от това...

И се сетих, наистина не знам и не съм се интересувала - ЧСИ дали имат застраховка? Както ние "професионална отговорност". :roll:

Според мен много по-логично е да не е ЧСИ, а ДСИ, щом изпълнява по стари възбрани. Или ЧСИ, при който е прехвърлено изп. дело от ДСИ.
Наредба № 2 от 06.02.2006 г. за задължителното застраховане на частните съдебни изпълнители
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 28 Юли 2009, 21:29

На теб мога винаги да разчитам.
Благодаря ти.

Е, колко ще е стара възбраната? Ако в УТ не е отразена?

Сега се сетих друго- случи ми се веднъж, но си беше гаф- служителка от АВ бе издала чисто УТ, вярно веднъж, на възбранен или ипотекиран- вече не помня.
Но и второто УТ да е чисто- твърде нелогично. :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hidden » 28 Юли 2009, 22:04

Възможно е наистина възбраната да е много стара - виждал съм незаличени възбрани от 1997 г. Просто кредиторът е чакал, чакал съдебния изпълнител и накрая си е прехвърлил делото на ЧСИ. Другата възможност е - възбраната да е била обезпечителна - делото е спечелено след много години и чак тогава се образува изп. дело. Третата възможност е - грешно УТ.
За коя служба по вписванията става дума?
На теб мога винаги да разчитам.

Това, в интерес на истината, не го разбрах. Въпреки всичко, благодаря :D
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот marialo77 » 29 Юли 2009, 10:35

Възможно ли е след извършената продажба да се наложи възбрана на старите собственици за този имот.Примерно имота е купен с чисто удостоверение на 15.02.2002г от Петър Михайлов от собственик Николай Гущеров. Николай Гущеров дължи пари на Геогри Василев. Георги Василев прави уж възбрана на 30.03.2002 на имота въпреки че този имот не е на Николай Гущеров, а имота е купен от баща ми със чисто удостоверение и законна ипотека от Прокредит банк. Сега след 7 години искат да продадат имота на публична продан а като вадя удостоверение то е чисто.Имам ли право да съдя в Стразбург понеже не вярвам на българското законодателство.
marialo77
Младши потребител

Мнениеот ludi » 29 Юли 2009, 14:14

"Просто кредиторът е чакал, чакал съдебния изпълнител и накрая си е прехвърлил делото на ЧСИ".
Това пък от къде го измисли, че той кредитора може да чака и при ЧСИ, ако не иска опис и публична продан/има и такива кредитори- искат налагане на възбрана и след това започват да се пазарят с длъжника ,като заобикалят СИ, или пък не искат да поемат разноските по описа и продажбата, а има и такива които просто с години не се интересуват от делата си/. Да не би пък да смяташ ,че ДСИ не може да извърши опис и продажба. Това с прехвърлянето на делата към ЧСИ вече остана в миналото, последно време прехвърлянето е предимно в другата посока. Рекламите се правят на дуги места не във форумите и обикновенно са платени.
Питащия бих посъветвал да се запознае с изпълнителното дело/желателно е с адвокат/ където ще намери отговор на всичките си въпроси и начина за решаване на проблема .
ludi
Потребител

Мнениеот p_dyan » 29 Юли 2009, 21:56

Според мен съдебната изпълнителка нещо е проспала, явно изпълнява върху чужд имот, който имот не е на длъжника и ще нанесе вреди и ще плаща застрахователя, а после ще и дърпат ушите дори и в камарата.
p_dyan
Потребител

Мнениеот hidden » 29 Юли 2009, 23:55

ludi написа:"Просто кредиторът е чакал, чакал съдебния изпълнител и накрая си е прехвърлил делото на ЧСИ".
Това пък от къде го измисли, че той кредитора може да чака и при ЧСИ, ако не иска опис и публична продан/има и такива кредитори- искат налагане на възбрана и след това започват да се пазарят с длъжника ,като заобикалят СИ, или пък не искат да поемат разноските по описа и продажбата, а има и такива които просто с години не се интересуват от делата си/. Да не би пък да смяташ ,че ДСИ не може да извърши опис и продажба. Това с прехвърлянето на делата към ЧСИ вече остана в миналото, последно време прехвърлянето е предимно в другата посока. Рекламите се правят на дуги места не във форумите и обикновенно са платени.
Питащия бих посъветвал да се запознае с изпълнителното дело/желателно е с адвокат/ където ще намери отговор на всичките си въпроси и начина за решаване на проблема .

Аз лично имам много лоши впечатления от софийските ДСИ и тяхната работа, някои идват в 2 ч. следобяд, за да си изпият кафето и си тръгват след час-два. Така че ако имотът е в София, нищо чудно да не е продаден и повече от 10 г.
Що се отнася до рекламите, нещо не разбрах къде видяхте реклама. А и не мисля, че Вие сте човекът, който ще ми държи сметка за това!!!
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство