начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

Моля спещно за помощ

Моля спещно за помощ

Мнениеот lopedevega » 21 Юли 2009, 21:32

Синът ми е теглил кредит, дори не знам точната сума около 5 000 - 7 000 лв. и не си е плащал вноските. Днес пристигна съобщение от частен съдебен изпълнител, че ако не погаси до 14 дни ще последва описване на имуществото. Сина ми е на 20 години и не притежава никакво имущество, но живее в моя апартамент. Чичката, който донесе "честитката" се държа много нагло и викаше самодоволно: "Ха сега ще видиш, как ще ти опишат и ще ти вземат всичко."
Моля дайте ми съвет как да постъпя! Сина ми не е внесъл в нас и един хляб, камо ли вещи.
lopedevega
Нов потребител

Re: Моля спещно за помощ

Мнениеот ivan_lawyer3 » 21 Юли 2009, 22:20

На първо време заличете правната връзка между Вас и сина Ви - в смисъл между вас има негласно споразумение за ползване на стаята и сервизните помещения.

Йуристите му казваме "заем за послужване" - тоест неусетно детето е станало пълнолетно и родителите сте се съгласили негласно, мълчаливо да му отстъпите за неопределено време стаята и сервизните помещения, без да искате в случая наем - "за послужване".

Например: Уведомявате сина, че считано от дата 34.май, го каните да освободи стаята - няма пречка това да стане и сега.

Второто - заведете едно леко производство в съда, за същото - гоните немирния син.

Също така е важно да имате документи за вещите - например квитанции и бележки.

Съдебният изпълнител вероятно е частен, те предпочитат бързината - за разлика от руската школа на непрекъснато произвеждане на дивизии и така нататъка.

Не е толкова страшно, по-скоро имайте находчивост.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот lopedevega » 21 Юли 2009, 22:33

Благодаря Ви за бързия отговор. Апартамента ми е след основен ремонт и имам документи за всяко нещо, техника, мебели, врати, прозорци, тента, щори и т.н.
Всичко е закупено 1 година преди въпросния кредит. Мога да докажа и произхода на парите си и реално сина ми няма и една вилица. Просто едно място където да преспи.
Как да постъпя, когато ми цъфнат на вратата?
lopedevega
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 21 Юли 2009, 23:10

Вие избързайте и отидете пръв - но запомнете - понеделник е удобен ден, както и петък. Сряда също може да свърши работа.

В останалите дни деловодителите са нащрек и по-скоро ще Ви обработят в обратна посока.

Повечето съдебни изпълнители имат персонал, назначен от съда и съдебната система - тоест имат тренировка за сканадали и разправии.

Едно ербап поведение би свършило работа.

Смисъла е кой ще удари първия шамар - така или иначе имате спор - 5 000 лева - но редно е синът да ги плати, а не племенно-общинният строй.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот lopedevega » 22 Юли 2009, 01:09

Чичката, който носеше "честитката" беше много нагъл. Аз му казах, че нямя да подпиша довечера да си я връчи, той искаше да я лепи на вратата и аз казах, че ще му зялепя един тупаник. Той се разсърди. Пита каква съм на лицета и аз казах майка, ама да дойде довечера. Беше целия в пот, като тази сцена на дебелия надзиратер в "Изкуплението Шоушенг" и се тръскаше, като куче.
lopedevega
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Юли 2009, 02:58

lopedevega написа:Чичката, който носеше "честитката" беше много нагъл. Аз му казах, че нямя да подпиша довечера да си я връчи, той искаше да я лепи на вратата и аз казах, че ще му зялепя един тупаник :mrgreen: . Той се разсърди. Пита каква съм на лицета и аз казах майка :shock: , ама да дойде довечера. Беше целия в пот, като тази сцена на дебелия надзиратер в "Изкуплението Шоушенг" и се тръскаше, като куче.

:roll: Правилно! Боят, ако ли не урежда проблемите, поне оправя ситуацията.
В случая е важно, кой е физически по-силен, ама издръжливостта е също от значение.

:o Ванко-о-о-о, каква я замисли, а каква стана. :lol: :lol:
Едно ербап поведение би свършило работа....Смисъла е кой ще удари първия шамар
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dureva64 » 22 Юли 2009, 07:56

Синът Ви отговаря за изплащането на кредита, който е теглил и не следва съдбеното изпълнение да бъде насочено срещу Ваши вещи или недвижими имоти. Все пак, по -добре е да си изплати кредита, защото върху сумата тече и лихва, както и ще заплаща доста разноски за принудително съдебно изпълнение.
dureva64
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство