Имам няколко работници които имат да вземат заплати.
Скоро от едната банка научаваме, че АДВ е наложил запор.
Как да си взема парите преди тях, защото по ЗЗД работниците имат привилегия пред държавата, но как да убедя банката и държавата, че съм преди тях Имате ли подобни дела и проблеми
- Дата и час: 27 Ное 2024, 15:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да взема парите преди НАП
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да взема парите преди НАП
Сега въпросът се измени-
Държавата прибра парите преди мен, макар и да съм привилигирован като работник и да бе уведомена от ЧСИ за моето вземане. Как да се защитя, ако се окаже, че няма останали пари по сметката за мен? Мога ли да съдя държавата или публичния изпълнител който наруши привилегиите или да му търся някаква отговорност?
Държавата прибра парите преди мен, макар и да съм привилигирован като работник и да бе уведомена от ЧСИ за моето вземане. Как да се защитя, ако се окаже, че няма останали пари по сметката за мен? Мога ли да съдя държавата или публичния изпълнител който наруши привилегиите или да му търся някаква отговорност?
- pitasht
- Активен потребител
pitasht написа:Сега въпросът се измени-
Как е бил уведомен публичният изпълнител за вземането на работника? ЧСИ изпраща само запитване до АДВ и НАП, без да посочва основанието, не посочва характера на частното вземане. ЧСИ е изпратил копие от изп. лист на АДВ/НАП?
В заглавието пише "НАП", Вие говорите за "АДВ" - кое от двете?
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Интересен, а и дискусионен е например въпроса кои вземания следва да плати съдебния изпълнител:
1. Онези в справката от НАП, които показват декларирани, но просрочени (не платени навреме) суми или
2.Онези в справката от АДВ, където вече сумите са във фаза на публично изпълнение
1. Онези в справката от НАП, които показват декларирани, но просрочени (не платени навреме) суми или
2.Онези в справката от АДВ, където вече сумите са във фаза на публично изпълнение
- p_dyan
- Потребител
Аз лично отправих искане до ЧСИ да бъде уведомена държавната администрация за заведеното изпълнително дело и че вземането е с привилегия.
Така или иначе въпросът е какво да се прави -привилегията си е привилегия и трябва да се спази реда и работникът да вземе пръв.
Не знам точно какво става но НАп бяха наложили само обезпечение на вземанията си и бяха запорирали сметките и явно като са получили писмото от ЧСИ че имаме привилегия са дръпнали всичките пари, за да не се редят на опашка.
Сега отивам да видя какво е станало. Може и за да греша
Така или иначе въпросът е какво да се прави -привилегията си е привилегия и трябва да се спази реда и работникът да вземе пръв.
Не знам точно какво става но НАп бяха наложили само обезпечение на вземанията си и бяха запорирали сметките и явно като са получили писмото от ЧСИ че имаме привилегия са дръпнали всичките пари, за да не се редят на опашка.
Сега отивам да видя какво е станало. Може и за да греша
- pitasht
- Активен потребител
Това което открих е че мога да обжалвам по ДОПК и да видим какво ще стане-чл. 266 Допк
- pitasht
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|