Здравейте,
Предполагам че много сте говорили по темата, но аз не успях да намеря какво трябва да се направи за да получиш изпълнителен лист. Затова моля да ме извините и да ми помогнете.
Имам споразумение подписано пред СРС по делбено дело и съответно решение на съда, че уважава споразумението. Според него трябваше в шестмесечен срок да ми се изплати сумата, отоговаряща на моята част от имота. Шест месечният срок мина. Изчаках още един месец заради устно обещание, че е "въпрос на дни" да ми бъде преведена сумата, но все още няма нито лев внесен по моята сметка.
Моля някой да ме посъветва какво трябва да направя за да получа изпълнителен лист и евентуално да обявя имота за публична продан.
Минавали ли сте по тази процедура?
Какви са "капаните" и как да получа сумата, която другата страна се съгласи да плати, а после реши че ще "изчака по-добри времена".
Предварително благодаря за съветите Ви.
Лек и успешен ден.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 14:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпълнителен лист
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изпълнителен лист
Могли сте да сторите нещо, за да обезпечите поне вземането си по делбеното дело.
Явно не сте ползвали услугите на колега, но сега наистина ви е нужен такъв. Той ще стори нужното, за да се поиска прогласяване настъпилото по право обезсилване на СР и възстановяване висящността на спора.
Делбата ви ще завърши чрез изнасяне на имота на публична продан.
Не чакайте повече. Една консултация поне ви е нужна, ако не друго.
Явно не сте ползвали услугите на колега, но сега наистина ви е нужен такъв. Той ще стори нужното, за да се поиска прогласяване настъпилото по право обезсилване на СР и възстановяване висящността на спора.
Делбата ви ще завърши чрез изнасяне на имота на публична продан.
Не чакайте повече. Една консултация поне ви е нужна, ако не друго.
- Гост.
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|