начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Реализиран търг без знанието на единият съсобственик

Реализиран търг без знанието на единият съсобственик

Мнениеот tstslv » 01 Юли 2009, 13:33

Предварително се извинявам ако темата не е на правилното място !
Казусът е следният :

След развода на родителите ми не бяха водени дела за подялба на имуществото им. Вчера научих, че баща ми има дълг, за погасяването на който той няма средства, и пряко волята му, един от имотите му(придобит по време на брака и респективно съсобственост и на майка ми) е обявен и продаден на търг, без знанието на майка ми. Става въпрос за продажба на целия имот, а не на идеалната част на баща ми. Легитимна ли е подобна операция без съгласието на майка ми, как да постъпя за да защитя правата и ?
tstslv
Нов потребител

Re: Реализиран търг без знанието на единият съсобственик

Мнениеот REVOLUTION » 01 Юли 2009, 14:03

Ако описаното от вас отговаря на истината , то ПП е действителна , но продадената 1/2 , собственост на майка Ви , която не е дала изрично съгласие за това на основание чл.500 ГПК , е продажба на чужда вещ и майка Ви може да ревандикира веща си ако купувачът от ПП е въведен във владение на имота или ако още не е да предяви установителен иск.
Материята е много сложна , поради което Ви препоръчвам да се обърнете към колега адвокат , който да осъществи защитата Ви!

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Реализиран търг без знанието на единият съсобственик

Мнениеот tstslv » 01 Юли 2009, 15:02

Благодаря за бързият отговор !
tstslv
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство