- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
къде мога да получа решение по НОХД 119/2002 на ВС Пловдив
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
къде мога да получа решение по НОХД 119/2002 на ВС Пловдив
Може ли да ми дадете информация от къде мога да получа решение по дело НОХД 119 от 2002 на военен съд Пловдив? Мога ли да го получа чрез форума? Посъветвайте ме от къде мога да го взема по електронен път? Благодаря предварително.
- aliciakeysfan
- Нов потребител
Re: Въпрос
aliciakeysfan написа:Може ли да ми дадете информация от къде мога да получа решение по дело НОХД 119 от 2002 на военен съд Пловдив? Мога ли да го получа чрез форума? Посъветвайте ме от къде мога да го взема по електронен път? Благодаря предварително.
1. Директно отивате в Пловдив, намирате местонахождението на военният съд, после и архива/ трябва да е архивно вече/ и ако сте страна по делото/ или пълномощник, адвокат/- ще е ваше.
2. Чрез форума.... , простете, но като как да стане?!?
3. В РБ все още се разчита приоритетно на хартията...
Моля, беше ми забавно.
Сега забелязах, че сте пуснали питането си в раздел изпълнително производство. Какво точно ви интересува?
- Гост.
- Старши потребител
Re: Въпрос
Става дума за запор на пенсия със решение на военен съд пловдив. Баща ми има удръжки на пенсията от 2002 до май тази година, но онзи ден, когато си теглил пенсията удръжките все още се правят, въпреки документа от пенсионното, в който пишеше, че от юни ще може да разполага с цялата си пенсия.
В призовката пише от 2002 пише, че трябва да заплатаи НЕОБЛАГАЕМАТА сума Х.
Днес, отивайки в съда с въпросната призовка се оказва, че има разминаване в сумата на призовката, която имаме ние, и в тази, която е в съда в Асеновград. На всичкото от горе толкова години не ни дадоха решение по делото. Дори да го видим. И се оказва, че съдия изпълнителя е лъгал пенсионното, което е държавна институция доколкото знам, в продължение на почти 8 години. От пенсионното казаха, че са си мислили до последно, че май месец ще е последната удръжка, но не... Съдия изпълнителя е решил, че ще има олихвяване на сумата, която така или иначе вече е удържана цялата. Не ни се казва по какъв начин ще става самото олихвяване. А документа, на който пише, че баща ми дължи въпросната НЕОБЛАГАЕМА сума Х е с печат на Република България. За същия този документ днес са казали в нашия съд образно казано, че "може да си обършиш ........ с тая хартийка".
Та интересува ме аджеба има ли поправка в закона, която да позволява на съдия изпълнителя на толкова късен етап да обявява документа, който имаме за невалиден и да начислява лихва на изплатена вече сума? Благодаря за отзивчивоста.
В призовката пише от 2002 пише, че трябва да заплатаи НЕОБЛАГАЕМАТА сума Х.
Днес, отивайки в съда с въпросната призовка се оказва, че има разминаване в сумата на призовката, която имаме ние, и в тази, която е в съда в Асеновград. На всичкото от горе толкова години не ни дадоха решение по делото. Дори да го видим. И се оказва, че съдия изпълнителя е лъгал пенсионното, което е държавна институция доколкото знам, в продължение на почти 8 години. От пенсионното казаха, че са си мислили до последно, че май месец ще е последната удръжка, но не... Съдия изпълнителя е решил, че ще има олихвяване на сумата, която така или иначе вече е удържана цялата. Не ни се казва по какъв начин ще става самото олихвяване. А документа, на който пише, че баща ми дължи въпросната НЕОБЛАГАЕМА сума Х е с печат на Република България. За същия този документ днес са казали в нашия съд образно казано, че "може да си обършиш ........ с тая хартийка".
Та интересува ме аджеба има ли поправка в закона, която да позволява на съдия изпълнителя на толкова късен етап да обявява документа, който имаме за невалиден и да начислява лихва на изплатена вече сума? Благодаря за отзивчивоста.
- aliciakeysfan
- Нов потребител
Re: къде мога да получа решение по НОХД 119/2002 на ВС Пловдив
Аз ви предлагам да идете при съдебния изпълнител, въоръжени с препис от решението, за да се запознаете и с изпълнителното дело.
Извинете ме, но баща ви има наложен запор върху пенсията и от 2002г. не се е поинтересувал за изпълнителното дело?!? Простете, но е несериозно.
Ами ако задължението е лихвоносно?/ някъде накрая в СР следва да пише ведно със законната лихва, считано от дата.... до окончателното изплащане на сумата/.
Ако има разминаване в постановения диспозитив на СР и това, което се изпълнява/ сметнете и разходите по ИД/ - наемете си адвокат.
Поредността на погасяване е следната във вашия случай - разноски, лихва, главницата.
Не е истина, колкото и образно да звучи.
Извинете ме, но баща ви има наложен запор върху пенсията и от 2002г. не се е поинтересувал за изпълнителното дело?!? Простете, но е несериозно.
Ами ако задължението е лихвоносно?/ някъде накрая в СР следва да пише ведно със законната лихва, считано от дата.... до окончателното изплащане на сумата/.
Ако има разминаване в постановения диспозитив на СР и това, което се изпълнява/ сметнете и разходите по ИД/ - наемете си адвокат.
Поредността на погасяване е следната във вашия случай - разноски, лихва, главницата.
За същия този документ днес са казали в нашия съд образно казано, че "може да си обършиш .........а с тая хартийка".
Не е истина, колкото и образно да звучи.
- Гост.
- Старши потребител
Re: къде мога да получа решение по НОХД 119/2002 на ВС Пловдив
За съжаление има страхотни екземпляри и наистина може да не се е поинтересувал. Делото е било при Дси , после при ЧСИ и т.н.
Лихви се дължат преди главницата, така че е възможно да имате още за плащане.
А също по-горе като казвате "Необлагаема", да не би да става дума за "Неолихвяема" сума.
Виж poli_g, колко добре ти препоръча - първо си вземаш препис от решението и после при съд.изпълнител. И как така няма да ти дават решението ?!?!?!?!?
То военните верно че са друга държава, но май в последно време и те се окултуриха, нали са в Нато, на разни мисии ходят, говорят даже английски.
Лихви се дължат преди главницата, така че е възможно да имате още за плащане.
А също по-горе като казвате "Необлагаема", да не би да става дума за "Неолихвяема" сума.
Виж poli_g, колко добре ти препоръча - първо си вземаш препис от решението и после при съд.изпълнител. И как така няма да ти дават решението ?!?!?!?!?
То военните верно че са друга държава, но май в последно време и те се окултуриха, нали са в Нато, на разни мисии ходят, говорят даже английски.
- p_dyan
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|