начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Срок за действията на ЧСИ

Срок за действията на ЧСИ

Мнениеот hwang » 09 Апр 2009, 10:31

Добър ден, колеги!
Мисля си, има ли срок (на мен май не ми е известен) за осъществяване на действие от ЧСИ. Например: при депозирана молба от взискателя за прекратяване на изпълнителното производство, в какъв срок ЧСИ-то следва да прекрати производството. Дали може по аналогия някакъв срок да се приложи за това. Или да приемем, че трябва да стане "в разумен срок", "в най-кратки срокове" или други неопределени неща. Целта е да го гоним, че не го е направил, така че искам да се позова на текст. Благодаря на отзовалите се.
hwang
Младши потребител

Re: Срок за действията на ЧСИ

Мнениеот p_dyan » 27 Апр 2009, 20:22

И аз не мога да посоча конкретен текст, но ми се върти в главата 7 дневен срок в който съдебния изпълнител трябва да извърши или откаже поискано действие. Gudiо тук би могъл да ни е от полза.
p_dyan
Потребител

Мнениеот gudio » 27 Апр 2009, 21:18

Имаше... ама в стария ГПК - Чл. 325а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 01.09.2005 г.) Държавният или частният съдебен изпълнител се произнася по молбата за изпълнение в 7-дневен срок.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Апр 2009, 23:57

Споко, Стамболиев скоро ще се погрижи да бъдат заличени от лицето на земята всички изедници - душевадци ЧСИ (със съответните законодателни промени) :mrgreen: Само чл. 441 ГПК за таквизи изрУди :mrgreen:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот gudio » 28 Апр 2009, 00:48

:lol: Да не си ходил на безплатния семинар по ГПК, дето тук го обсъждат и после имало ли, нямало лекс-среща ? От моите момичета ходили и споменаха нещо там за "гадни алигатори" :lol: по адрес на ЧСИ, ама нещо не им стискаше да ми разкажат подробности (а аз бях в лошо настроение от поредните пропуски в кантората) :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 28 Апр 2009, 07:28

:D Не, аз бях на платения /алтерантивен/ семинар, провеждащ се по същото време на един километър разстояние :mrgreen:
Професор Стамболиев (един от само тримата в България :!: :wink: ) не пропусна да отбележи, че чете какво се пише в "чата" :lol: (lex.bg, аслъ :lol: ), както и не пропусна да отбележи как ЧСИ-тата били адвокати на взискателя, как правели каквото си искат и как непременно трябва да бъдат премахнати, изкоренени и унищожени като грозен цирей на българската правна действителност :mrgreen:
Всичко хубаво в новия ГПК е негово творение, всичко грозно - на законодателя :mrgreen:
А иначе да, и там имаше войнстващи колеги-адвокати, които само рИваха ("не ми администрират жалбата вече 1 година"..."те ЧСИ-тата, само игри играят...правят, каквото си искат..." :mrgreen:)
Съдиите малко по-сдържани бяха, но между редовете се виждаше, че и те нещо... :wink:
Така че да чакаме какъв ще е новият Парламент и да си готвим багажа за борсата :wink: Изображение
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Апр 2009, 12:51

Каквото щът да правят - една например бави две години жалбата.

Аз направо им казвам - така и така дългът не се плаща заради бавенето - ще дойда - май-юни - дефакто така и ще стане.

Другият номер е с пощенският клон - като се сприятелиш с пощенските служители по адреса - винаги добрите адвокати имат един-два адреса - в резерв, служителите забавят необходимото време за известия и т.н.

Освен това никога не ползвам мобилен - от съображения за призоваване по мобилния.

Отложено дело - спечелено дело.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот p_dyan » 21 Май 2009, 00:44

Просто леко трябва да се разширят възможностите да се обжалват действия на ЧСИ и то само на 1 инстанция - окр.съд.
Говорено е за прекомерния адвокатски хонорара спрямо сумата, за погрешни изчисления на такса , за задържане на суми, за силно отклоняващи се оценки на имоти и други случаи.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство