начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

СИБИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

СИБИ

Мнениеот sesil » 19 Апр 2004, 17:20

Колеги, как мина курсът на СИБИ за кандидат-нотариуси?
sesil
Нов потребител

Re: СИБИ

Мнениеот Пеги » 19 Апр 2004, 19:35

Семинарът беше супер, но не подозирах, че толкова работи съм забравила. Колеги, нещата никак не са прости
Пеги

Мнениеот Пламен » 19 Апр 2004, 19:46

Аз също бях на този семинар и казвам ви жалко беше, че някои задаваха въпроси, на които би трябвало да си отговорят още във втори курс. Но пък имаше доста практически неща, дето не ги пише в нито един учебник.
Пламен

Мнениеот tarikat » 19 Апр 2004, 19:48

E, daite malko nasam. nali nyakoi 6te6e da prodava lekcii, kvo stana?Пламен написа:
tarikat

Мнениеот tarikat » 19 Апр 2004, 19:51

I kvi sa tia kazusi deto 4eta v lex, 4e sa gi reshavali. Na kogo mu tryabva tova? Ima li smisal vaob6te?
tarikat

Мнениеот Пламен » 19 Апр 2004, 19:58

Много си от значение даже. На предишния конкурс казусът е бил за наследство - за пресмятане на запазени части, квоти и т.н. Белазелкова ни даде такъв. И хич не е лесно. Най-ценното на семинара беше, че нямаше гола теория, а беше само практика. Даже тези от факултета - Таков, Кацарски не четоха лекции, ами разглеждаха въпроса от гледна точка на практиката.
Пламен

Мнениеот tarikat » 19 Апр 2004, 20:01

Ei, tezi kazusi prodavate li gi? V infoto na lex-a pi6e, 4e gi ima na knijka, s otgovorite v tyah, 4e Sibi ste gi izdava. Kvi pari e?
tarikat

Мнениеот Пламен » 19 Апр 2004, 20:07

Има книжка, но там са само казусите. Решавахме ги на семинара. Всеки лектор с по няколко зададени казуса. Само за квотите има сметки. Тях ни ги дадоха. Само дето не ги продавам. sorry.
Пламен

Мнениеот tarikat » 19 Апр 2004, 20:08

Ei, nyama li malko solidarnost u teb
tarikat

Мнениеот Пламен » 19 Апр 2004, 20:11

Има конкурс
Солидарността е за студентите
Пламен

Мнениеот gabarko » 19 Апр 2004, 22:05

Seminarut be visch pilotag dory za praktikuvasti notariusi i pomostnizi
gabarko

Мнениеот awi » 19 Апр 2004, 22:36

Така и подозирах, че някой от присъстващите там ще сте вие, от форума! Подкрепям Пламен, щом ние можем да жертваме от ценното си време и не марка сума пари, значи и останалите го можете... Пламен, защо ли подозирам, че този на изпита, ще бъде от раздел І казус 1-5, какви са твоите прогнози, да организираме малък залог
awi

Мнениеот рери » 20 Апр 2004, 09:30

книжката с казусе е специално разработена за участниците в семинара и не е предназначена за продажба. Много ми се иска да ви я пусна за по 20 лева и да си докарам един приличен доход /като от сделка на Белазелкова, за бензиностанциите/, но няма да има никакъв смисъл, защото така или иначе няма да успеете да решите казусите.
рери

Мнениеот мария » 20 Апр 2004, 11:56

Много си самонадеян/а/. Защо да не успеем да решим казусите? А нима ти успяваш? Или не успяваш и затова смяташ че и останалите няма да могат? Ако искаш може и да се обзаложим...
мария

Мнениеот boba » 20 Апр 2004, 12:02

Аз лично предпочитам казусите, сигурно и други колеги практици. Теорията е за хората, които скоро са учили. Все пак, за да се явиш на изпита се изисква определен юридически стаж. А казусите не са от най-трудните.
boba

Мнениеот рери » 20 Апр 2004, 14:32

мила ми мария, не става въпрос за самонадеяност. никой от колегите на семинара не можа да реши определени казуси, не само аз. Разковничето за единия например беше че в ПМС №21 от 1963 по незнам си кой член не се разрешава извършването на строителни работи в предоставените за ползване пустеещи земи по същото постановление. Мисля че същото ПМС дори не е публикувано
рери

Мнениеот sesil » 20 Апр 2004, 17:10

Като Ви чете човек може да се откаже от конкурса!
sesil
Нов потребител

Мнениеот Иван Андонов » 20 Апр 2004, 18:10

Спокойно, колежке, има и още един курс с решаване на казуси - другата седмица. Не се плаши.
Иван Андонов

Мнениеот Пламен » 20 Апр 2004, 23:26

Колеги, нещо много сериозно приехте нещата. Аз не си падам по хазарта и не бих се обзаложил дали казусът ще е от книжката. Но казус така или иначе ще има и ще трябва да се решава. Я си представете например продажба на предприятие на ЕТ от наследниците му дето живеят в Румъния и имат пълномощно, заверено от трансилвански нотариус (:-). Какво ще кажете, а?
Пламен

Мнениеот Пламен » 20 Апр 2004, 23:37

Така е. Само че рери не разбирам защо казваш решенията. Всички ще се явяваме на конкурса. И едва ли там някой ще ти подаде решението. Аз лично сега смятам да се съсредоточа в четенето. Чао колеги, ще се видим на изпита. Пожелавам на всички успех - и най-вече на себе си.
Пламен

Следваща

Назад към Конкурси, изпити