начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

МВР може ли да отнема чуждестранни документи за самоличност

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МВР може ли да отнема чуждестранни документи за самоличност

Мнениеот taliban09 » 05 Мар 2009, 20:55

Здравейте,

загазил съм яко. Във форум "Наказателно право" съм описал ситуацията, по която ме обвиняват в шофиране в нетрезво състояние. Въпросът ми тук е друг.
Имам и българска и американска шофьорски книжки.
При съставянето на акта носех в себе си американската книжка и паспорта си (удостоверяващ, че последното ми влизане в България е преди не повече от 3 месеца). Отнеха ми американската книжка като доказателство, сега искат да им занеса и българската. И ще ми върнат и двете чак като изтече евентуално наказание.
Въпросите ми са:
- имат ли право да ми отнемат американската шофьорска книжка и да я задържат до разрешаване на случая/понасяне на наказанието?
- ако имам две валидни шофьорски книжки, задължен ли съм да представям българската?
- при положение, че акта ми е написан на американската книжка законно ли е да ми прехвърлят нарушението, в което ме обвиняват на българската книжка?
- каква е практиката с отразяване в регистрите на нарушения направени от водачи с чуждестранни шоф. книжки? изпращат ли данни за нарушението до държвата издател на книжката?

Наказателно постановление, което е за отнемане на българска книжка, а акта е писан на американската, ще мине ли през съда?

В труднодоказваща правотата ми ситуация съм. Трябва да "се хвана" за нещо по-лесно за доказване, защото нямам свидетели и жив изгарям.....
taliban09
Нов потребител

Re: МВР може ли да отнема чуждестранни документи за самоличност

Мнениеот lexy21 » 06 Мар 2009, 00:02

Жив никой няма да Ви гори :D В този форум обаче няма да Ви се реши проблема /колкото и смехотворни сценарии да си измисляте като този, предложен на нашето внимание в "наказателно право"/. Обърнете се към адвокат и, един "юридически" съвет, него го лъжете по-малко. :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Назад към Административно право