- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изпълнинтелно производство
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
изпълнинтелно производство
Колеги , моля за помощ по следния казус : искам да знам по изпълнително дело по което е насро4ен ВЪВОД , съдия- изпълнителя може ли да го започне на датата след като са объркали адреса на длъжника и той не е получавал призовките / нито една , дори и за доброволното изпълнение / . Какво може да се направи , то на практика делото е без движение . Блгодаря ви .
- гала
Re: изпълнинтелно производство
след като не е могъл да се призове предполагам ,че му е бил назначен представител ,но щом като по-късно се е установила "грешка " при призоваването
смятам ,че нищо не пречи да напишете една молба до съдията да опишете тоя факт и да искате да се определи нова дата за въвода
смятам ,че нищо не пречи да напишете една молба до съдията да опишете тоя факт и да искате да се определи нова дата за въвода
- donna2
- Потребител
Да , делото е без движение , аз видях по него върнатата призивка и в нея пише , 4е фирмата не могла да бъде намерена на адреса . Тъй като аз съм представител на длъжника нямам зор да бързам. Випроса ми е след като е тяхна грешката , те дори още в изпълнителния лист са го объркали / но ина4е много добре го знаят , защото имаме и други договори с тях / , какво следва -съдийката може ли да предприема въвода , след като не сме уведомени .
Аз нямам намерение зорлен да ги моля да се поправят . Тяхната адвокатка като иска да я свърши тази работа .
Аз нямам намерение зорлен да ги моля да се поправят . Тяхната адвокатка като иска да я свърши тази работа .
- гала
Kakvo stawa koegi ,nokoi li njama mnenie po wyprosa . ?????????????
- гала
значи ставало въпрос за лице рег. по ТЗ / на такова не се назначава представител с изк. на ЕТ /
е ако аз бях взискателя първо щях да поискам поправка на ЯФГ в изп.лист ,след това щях да представя едно прясно прясно актуално състояние на фирмата и ако не ви открия ваш си проблем
може да предприеме въвода ,няма проблем ,а вие си здоказвайте че не сте уведомени , едва ли ако въведат във владение взискателя и вие обжалвате с решението си ОС ще постанови той да излезе и след това пак да го въведат не може ли да се споразумеете
е ако аз бях взискателя първо щях да поискам поправка на ЯФГ в изп.лист ,след това щях да представя едно прясно прясно актуално състояние на фирмата и ако не ви открия ваш си проблем
може да предприеме въвода ,няма проблем ,а вие си здоказвайте че не сте уведомени , едва ли ако въведат във владение взискателя и вие обжалвате с решението си ОС ще постанови той да излезе и след това пак да го въведат не може ли да се споразумеете
- donna2
- Потребител
Да ,мосля да подам една молба до Съдия - изпълнителя с приложено копие от Актуално състояние , и с искане да ми пратят първо призовка за доборволно .
- гала
Без да ви е връчена ПДИ и без да е изтекъл законоустановения седем дневен срок, не може да се пристъпи към принудително изпълнение - ВЪВОД във влъдение на недвижим имот. Съдия - изпълнителят следва да изиска от взискателя да представи точен адрес на длъжника или да извърши служебна справка по молба на взискателя.
Чакайте си призовката.
Консултацията е от съдия - изпълнител.
Чакайте си призовката.
Консултацията е от съдия - изпълнител.
- me
само дето юридическото лице може да не може да бъде намерено по седалище
което е вписаното в търговския регистър ,да не искате да кажете че взискателя ще обикаля като луд по градинки и паланки за да го издирва и до тогава вие ще оставите делото без двежение браво една жалба за бавност би свършила добра работа
което е вписаното в търговския регистър ,да не искате да кажете че взискателя ще обикаля като луд по градинки и паланки за да го издирва и до тогава вие ще оставите делото без двежение браво една жалба за бавност би свършила добра работа
- donna2
- Потребител
Освен това при образуване на самото изпълнително дело представянето на Удостоверение за АПС - и на взискателя, и на длъжника, когато те са ЮЛ, което да е издадено не по рано от един месец преди представянето му - е задължително. Ако Взискателя го беше представил на Съдия изпълнителя, въпроса за въвода и връчването на призовките щеше да е излишен.
- me
Re:за Donna2
Първо: в изпълнителното производство Жалба за бавност НЯМА.
Второ: изпълнителният процес се води от взискателя и е в негов интерес да обикаля по градинки и паланки.
Трето: Ако беше представено УАПС и на посочения в него адрес не бъде открито такова ЮЛ, се прилага чл.51, ал.3 от ГПК.
Второ: изпълнителният процес се води от взискателя и е в негов интерес да обикаля по градинки и паланки.
Трето: Ако беше представено УАПС и на посочения в него адрес не бъде открито такова ЮЛ, се прилага чл.51, ал.3 от ГПК.
- me
четвърто при условие че съдия изпълнителя въпреки моето изрично искане не предприема действия нищо не пречи да се пусне една жалба за бавност вервайте помага , нямам друг начин да се справя с бездействието му
пето вярно е че съдия изпълнителя не действа служебно но много пъти той въобще не действа
шесто да вземат да ви извадят от съда та да станете частни съдии изпълнители та белким проработите
пето вярно е че съдия изпълнителя не действа служебно но много пъти той въобще не действа
шесто да вземат да ви извадят от съда та да станете частни съдии изпълнители та белким проработите
- donna
- Старши потребител
Много съжалявам за вас, че сте имали работа с бездействащи съдии изпълнители, но не е коректно да правите генерални изводи от вашата извадка. Но законът си е закон.И единственото което можете да направите, в съответвие с него , е да пуснете жалба до предстедателя на съотв.РС, който може да направи проверка. Другият вариант е да се обърнете към Тридесет и незнам си кое НС - Комисия по жалбите и петициите на гражданите.
- me
на мене ми свърши работа и жалбата за бавност в интерес на истината не зная дали са я препращали от окръжния към районния но изведнъж проблема се реши...... е колегата ви и сега ме гледа малко .............
- donna
- Старши потребител
Колеги , много благодаря , с вашата дискусия по моя проблем , много ми помогнахте .
ДОННА нямам полза да си изострям отношенията със съдия -изпълнителя , защото имам и други дела при него . Освен това нашите позиции 4есто се сменят / ту длъжник , ту взискател / нали .......................................
Нека да запазим добрия тон , който е задължителен за всеки уважаващ себе си човек .
Приятен ден и на двете ви .
ДОННА нямам полза да си изострям отношенията със съдия -изпълнителя , защото имам и други дела при него . Освен това нашите позиции 4есто се сменят / ту длъжник , ту взискател / нали .......................................
Нека да запазим добрия тон , който е задължителен за всеки уважаващ себе си човек .
Приятен ден и на двете ви .
- гала
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|