Имам такъв въпрос:
Издадена е и действа Наредба "Х". Издава се наредба "У", която урежда същите отношения и с преходните разпоредби на която се отменя Наредба "Х". В последствие се издава Наредба "З" с единствен текст: Отменя действието на Наредба "У". Не урежда никакви обществени отношения.
При това положение следва ли да се счита, че остава в действие Наредба "Х"?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно действие на нормативен акт???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Относно действие на нормативен акт???
Виж член 11 алинея 3-та мисля от ЗНА и ще си отговориш сам.
- kiril_vfu
- Младши потребител
Ами, не можах да си отговоря сам!!!
- puh4o
- Младши потребител
не си можал или си спестил малко труд . съгласно чл. 11 (3) ЗНА "Нормативните актове се отменят, изменят или допълват с изрична разпоредба на новия, изменящия или допълващия акт". Та... ако ми следиш мисълта още с преходните и заключителни разпоредби на Наредба Y е отменена Наредба X. Тоест третата Наредба в случая въобще не ни интересува.
- kiril_vfu
- Младши потребител
И аз го четох този чл. 11 но не ми се вижда чак толкова очевидно да дава еднозначен отговор на задачката на puh4o...
- plamen_penev
- Активен потребител
Да добавя малко бъркотия /или уточнение /:
Като се отмени отменителното основание, действа ли първоначално отменения акт??
Като се отмени отменителното основание, действа ли първоначално отменения акт??
- puh4o
- Младши потребител
Лекичко се бъркате с онова решение на КС, което обясняваше какво става, когато една ПН бъде обявена за противоконституционна - "правна дупка" или "възкресява" текста на нормата, която е уреждала ОО, преди приемането на противоконституционната. Това обаче е друга работа. Колегата преди мен и ЗНА вече са отговорили на въпроса Ви.
-
lexy21 - Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|