начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

каква лихва може да вземе съдия изпълнител?

каква лихва може да вземе съдия изпълнител?

Мнениеот adesito » 20 Яну 2009, 20:12

За пероид от 8 месеца съдия изпълнителя ми иска 2600лв.лихва,като дължимата сума е 4300лв.Това възможно ли е при положение ,че съм внесъл30% от сумата,няма ли някаква законна лихва .Това е повече и от банкова лихва,как мога да се спася да не плащам тази висока лихва,това си е живо лихварство и рекет,ако не ги платя ще доидат вкъщи и в поръчителите ми да описват имуществото?
Благодаря предварително за отговорите.
adesito
Нов потребител

Re: каква лихва може да вземе съдия изпълнител?

Мнениеот kalahan2008 » 20 Яну 2009, 20:27

Сигурно грешите, тази сума сигурно включва и дог. лихва, и нак. лихви, все за минал период от време, както и присъдените разноски - всичко по изп. лист, както и адвокатско/юрисконсултско възнаграждение+пропорционалната такса по т. 26 ТТР към ЗЧСИ+разните му там авансови такси.
Пак проверете сметките. Ако още се съмнявате, вижте си началната дата на изчисляване на зак. лихва и си я изчислете сами:
http://www.epi.bg/calc_lihva_zakonna.php
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот vale72 » 20 Яну 2009, 21:49

с просто око се вижда,че нещо не е нарад в сметката.затова,ВИ моля да се консултирате с адвокат.
vale72
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 05 Фев 2009, 23:58

Би трябвало ЧСИ да назначи финансова експертиза за изчисляване на законната лихва (може и вие да я поискате).
Там в тази експертиза трябва да пише от кой момент се изчислява, какви са лихвените проценти и т.н. Законната лихва е ОЛП+10% (миналата 2008-а год беше около 15%)
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство