начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Отново за актове по ЗУТ, които не подлежат на обжалване

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отново за актове по ЗУТ, които не подлежат на обжалване

Мнениеот ims71 » 14 Яну 2009, 18:18

Колеги, моля за помощ! Касае се за НП, с която е наложена имущ. санкция по ЗУТ - 2000лв. АУАН бъка от проц.нарушения, НП - също. Очевадно е, че следва да се отмени, но... Няколко дена след делото съдията прекрати производството, като се позова на това, че глоби и им. санкции на ЮЛ до 5000лв. по ЗУТ не подлежат на обжалване. Не знам какво да правя и какво да обясня на клиента си. В случая считам, че е налице отказ от правосъдие, защото, повярвайте акта наистина бъка от особено съществени проц. нарушения. Знам, че преди няколко месеца имаше дискусия по темата, но за съжаление не мога да я намеря и за това се обръщам за помощ. Благодаря предварително на отзовалите се.
ims71
Младши потребител

Re: Отново за актове по ЗУТ, които не подлежат на обжалване

Мнениеот jiji2 » 14 Яну 2009, 22:24

Вижте Закона за отговорността на държавата и общините ...
и АПК
jiji2
Потребител

Re: Отново за актове по ЗУТ, които не подлежат на обжалване

Мнениеот plamen_penev » 16 Яну 2009, 21:50

ims71,
погледнете също какво мислят Lion11 и ivan_lawyer ето тук:
viewtopic.php?f=13&t=34483&start=0&st=0&sk=t&sd=a
за "необжалваемостта" в нашето законодателство. Мисля, че ще Ви подсети как да постъпите.
Успех!
plamen_penev
Активен потребител

Назад към Административно право