Почитаеми колеги,
става въпрос за трудовоправен казус,
ще правя заявление за издаване на ИЛ по чл.410,ал.1,т.1, и чл.417, т.2 ГПК(нов),
въпросът ми е на кой РС е подсъден казуса, при условие, че ищецът и ответникът са в различни съдебни райони(,като ответникът е бил страна по договор по ТЗ със субекти от съдебния район на ищецът).
Благодаря за отделеното време!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 16:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос на подсъдност по ГПК(нов)(заповедно произв.)
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос на подсъдност по ГПК(нов)(заповедно произв.)
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
Re: Въпрос на подсъдност по ГПК(нов)(заповедно произв.)
След обстоен прочит на чл.411,ал.1 ГПК си отговарям така - определената от закона местна подсъдност е изборна- или седалището и адреса на управл. на длъжника, или съдебния район на местоизпълнението,който в същност е и съдебния район на ищеца, където е престирал работна сила.
Ако съм заприличал на някого от съфорумците на шизофреник, моля да ме извини, до сега такъв казус не съм имал, и плувам в непознати води...
Ако съм заприличал на някого от съфорумците на шизофреник, моля да ме извини, до сега такъв казус не съм имал, и плувам в непознати води...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
Колега ,какво общо има чл.417т.2 ГПК и трудовоправен казус?Иначе местната подсъдност и за 2-те производства(ЗИ и ЗНИ) е наистина изборна и е така както сте я определил.Разбира се трябва да съобразите , съдебния район на мезстоизпълнението с чл.427ГПК
Успех!
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Ами сега като се замисля,няма нищо общо,просто отново прочетох нормата на 417 ГПК, и се замислих...в погрешта насока съм отправил съжденията си по повод чл. 417.
Благодаря за изказаното мнение!
Благодаря за изказаното мнение!
-
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|