начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Въпрос на подсъдност по ГПК(нов)(заповедно произв.)

Въпрос на подсъдност по ГПК(нов)(заповедно произв.)

Мнениеот palimsest » 16 Ное 2008, 16:08

Почитаеми колеги,

става въпрос за трудовоправен казус,
ще правя заявление за издаване на ИЛ по чл.410,ал.1,т.1, и чл.417, т.2 ГПК(нов),
въпросът ми е на кой РС е подсъден казуса, при условие, че ищецът и ответникът са в различни съдебни райони(,като ответникът е бил страна по договор по ТЗ със субекти от съдебния район на ищецът).

Благодаря за отделеното време!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Re: Въпрос на подсъдност по ГПК(нов)(заповедно произв.)

Мнениеот palimsest » 16 Ное 2008, 18:43

След обстоен прочит на чл.411,ал.1 ГПК си отговарям така - определената от закона местна подсъдност е изборна- или седалището и адреса на управл. на длъжника, или съдебния район на местоизпълнението,който в същност е и съдебния район на ищеца, където е престирал работна сила.

Ако съм заприличал на някого от съфорумците на шизофреник, моля да ме извини, до сега такъв казус не съм имал, и плувам в непознати води...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Ное 2008, 18:58

Колега ,какво общо има чл.417т.2 ГПК и трудовоправен казус?Иначе местната подсъдност и за 2-те производства(ЗИ и ЗНИ) е наистина изборна и е така както сте я определил.Разбира се трябва да съобразите , съдебния район на мезстоизпълнението с чл.427ГПК

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 16 Ное 2008, 19:14

Ами сега като се замисля,няма нищо общо,просто отново прочетох нормата на 417 ГПК, и се замислих...в погрешта насока съм отправил съжденията си по повод чл. 417.

Благодаря за изказаното мнение!
Аватар
palimsest
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство