начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

моля за съвет и помощ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за съвет и помощ

Мнениеот svetly_so » 07 Ное 2008, 17:15

През 1997г. със заповед на кмета на общината ми беше наредено да премахна санитарен възел в таванското ми помещение, което бях изградила над кухненският бокс на долния етаж.Тъй като бях нарушила нормативните изисквания, аз доброволно премахнах тоалетната чиния и комисия от общината констатира премахването, но за съжаление не ми беше издаден протокол за това.По време на построяването на сградата /1990-91г./, поради несъгласието на "съседите" /роднини/, тръбите на "ВиК" инсталацията да минат през общите части на кооперацията, бяха изгадени в комина, който обслужваше само моя апартамент и стигаха до таванското ми помещение.
Сега, 11 години по-късно, "съседите" ми решиха, че не трябва да ползвам и водата в таванското ми помещение и комисия от общината се позовава на същата заповед от 1997г.,която не била отменена и е все още действаща.Аз отново доброволно спрях водата, демонтирах мивката, душ батерията и затворих мръсният канал.Но и това явно не беше достатъчно.Комисията този път ме задължава да разруша изградената в соственият ми комин "ВиК" инсталация, което обаче би причинило големи щети.
Не на последно място е и факта, че юристката на общината е лична приятелка на моите "съседи-роднини", а съпругът на братовчедката ми е "видна" политическа фигура и това ме притеснява особено много, защото тези действия от страна на общинската администрация започват да ми приличат на тормоз и злоупотреба със служебно положение.
Моля, посъветвайте ме какво да направя!
Предварително благодаря!
svetly_so
Младши потребител

Re: моля за съвет и помощ

Мнениеот sunrise » 07 Ное 2008, 17:26

Не мисля ,че е тормоз.
Ви К тръби в комина е абсурдно,все едно кой ползва комина и със сигурност са незаконно изградени.
sunrise
Активен потребител

Назад към Административно право