- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване на нак.постановление,което не подлежи на обжалване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Обжалване на нак.постановление,което не подлежи на обжалване
Здравейте!Имам такъв казус:
На едно ЕООД е наложена глоба за извършено строителство без стр.книжа.Глобата е в размер на 5000лв.Съгласно ЗУТ,имуществени санкции до 5000лв./включително/ наложени на юридически лица не подлежат на обжалване.Не подлежат на обжалване и наложените глоби до 100лв./включително/.Въпросът ми ,за който Ви моля да помогнете е -може ли да се обжалва нак.пост.след като с него е наложена глоба 5000лв.,а не имуществена санкция 5000лв.Дали,ако го обжалвам би било допустимо обжалването...
На едно ЕООД е наложена глоба за извършено строителство без стр.книжа.Глобата е в размер на 5000лв.Съгласно ЗУТ,имуществени санкции до 5000лв./включително/ наложени на юридически лица не подлежат на обжалване.Не подлежат на обжалване и наложените глоби до 100лв./включително/.Въпросът ми ,за който Ви моля да помогнете е -може ли да се обжалва нак.пост.след като с него е наложена глоба 5000лв.,а не имуществена санкция 5000лв.Дали,ако го обжалвам би било допустимо обжалването...
- petkov_iv
- Нов потребител
Re: Обжалване на нак.постановление,което не подлежи на обжалване
Май,че няма кой да ми помогне...
- petkov_iv
- Нов потребител
да разбирам ли, че искате да се хванете за думата "глоба" ? ами пробвайте, интересно ще ми е определението на съда
-
hasplu - Потребител
Става дума за явна фактическа грешка , според мен.На ЕТи ТД не се налагат глоби , а имуществени санкции.В случая в сгрешен правнотехническия термин , но това не е основание да се отмени нак. постановление!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Аз мисля,че е основание за отмяна-поне такава е практиката на СРС.Не мисля,че е грешка,а некадърност,защото дори е посочено,че се налага санкция по чл.13,б."б"ЗАНН,а именно глоба,след което и словесно е написано "глоба".
- petkov_iv
- Нов потребител
petkov_iv написа:след което и словесно е написано "глоба".
????????????????????????
-
hasplu - Потребител
"На основание чл.13,буква"б"ЗАНН да заплати в полза на държавния бюджет глоба в размер на 5000 лева." -това е точната формулировка.
Чл. 239. (3) Наказателно постановление, с което е наложена глоба до 100 лв. включително, не подлежи на обжалване.
(4) Наказателни постановления, с които е наложена имуществена санкция на юридически лица и еднолични търговци до 5000 лв. включително, не подлежат на обжалване.
Чл. 239. (3) Наказателно постановление, с което е наложена глоба до 100 лв. включително, не подлежи на обжалване.
(4) Наказателни постановления, с които е наложена имуществена санкция на юридически лица и еднолични търговци до 5000 лв. включително, не подлежат на обжалване.
- petkov_iv
- Нов потребител
Към автора.
Колега, посочените от вас примери не подлежат на обжалване само по редовен път. Съществува извънредно (ревизионно) производство, което дава възможност да се жалят влезлите в сила актове (административна ревизия) или съдебни решение (съдебна ревизия).
Толкова за без пари, макар и че това трябва да се заплати, ама, айде, от мене на мине. Не бе, бъзикам се !
Колега, посочените от вас примери не подлежат на обжалване само по редовен път. Съществува извънредно (ревизионно) производство, което дава възможност да се жалят влезлите в сила актове (административна ревизия) или съдебни решение (съдебна ревизия).
Толкова за без пари, макар и че това трябва да се заплати, ама, айде, от мене на мине. Не бе, бъзикам се !
- advokat__nikolov
хАдвукат Николов с двете кльомби написа:Колега, посочените от вас примери не подлежат на обжалване само по редовен път. Съществува извънредно (ревизионно) производство, което дава възможност да се жалят влезлите в сила актове (административна ревизия) или съдебни решение (съдебна ревизия).
Правосъдното и Министерството на здравеопазването,както и образователното такова „предупреждават” на пазара е изпуснат недовършен продукт на родното висше образование,подвизаващ се под търговската марка-
®Адвокат Николов® Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници".
Употребата на този недовършен продукт е равносилна на потребата на този по-долу:
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
advokat__nikolov написа:Към автора.
олеле....и казваш завърши?
-
hasplu - Потребител
Че защо ми се смееш. Нима не правиш разликата между обжалване по редовен и път и обжалване по извънреден път. Нима не знаеш, че ревизията има функцията да възобновява производствата на влезли в сила актове и решения??? А тук говоримм вече за извънредно производстово, т.е. извънинстанционно.
- advokat__nikolov
advokat__nikolov написа: на влезли в сила актове и решения???
като изтрезнеем след "завършването", да пробваме и да поразсъждаваме ли...
-
hasplu - Потребител
Хихихи , благодаря- добре се посмях с двама ви. Николов, я да обясниш и правния резултат при това ревизионно производство дето все ни го натрисаш напоследък? Е, попрочете там АПК нещичко и сама това си пееш. Започни да мислиш!
Колега Петков- на ваше място отдавна бих депозирала жалбата. Нищо не губите, а според мен дори няма да прочетете и определение за прекратяване. Бих наблегнала/ то си е игра направо/ по линия- вина- глоба- им. санкция- отговорност, много внимателно!, въпреки че ако само на това разчитате- тънък ще е леда...
Но Вие си знаете.
Успех и моля, да ни уведомите за развитието.
Колега Петков- на ваше място отдавна бих депозирала жалбата. Нищо не губите, а според мен дори няма да прочетете и определение за прекратяване. Бих наблегнала/ то си е игра направо/ по линия- вина- глоба- им. санкция- отговорност, много внимателно!, въпреки че ако само на това разчитате- тънък ще е леда...
Но Вие си знаете.
Успех и моля, да ни уведомите за развитието.
- Гост.
- Старши потребител
Аз предлагам следното:
Ако наистина е компетентен СРС, то имаш голям шанс. Практиката му е константна, че ако на ЮЛ е наложена глоба, то НП е незаконосъобразно. Можеш да се хванеш именно за това - обжалваш глобата от 5 000 лв, тъй като тя е над 100 лв. т.е. необжалваемия минимум Разбира се без да посочваш, че глоба се налага само на ФЛ - това н ека да реши съдът! Просто посочи други основания за обжалване. Впрочем попадал съм на много съдебни решения на СРС, които отменят НП, независимо, че санкцията не подлежи на обжалване с аргумента, че правният ред не може да търпи съществуването на незаконосъобразни актове.
На второ място може да подадеш молба до СРП. В ЗАНН е посочено, че НП "не подлежат на обжалване", но никъде не е казано, че не подлежат на протестиране Родов термин е оспорване и той се използва в АПК. В молбата ще посочиш основанията си за отмяна и не виждам пречка прокурорът да подаде протест.
В крайна сметка може да използваш и двата варианта - нищо не губиш
Успех и не забравяй да ни съобщиш за резултата!!!
Ако наистина е компетентен СРС, то имаш голям шанс. Практиката му е константна, че ако на ЮЛ е наложена глоба, то НП е незаконосъобразно. Можеш да се хванеш именно за това - обжалваш глобата от 5 000 лв, тъй като тя е над 100 лв. т.е. необжалваемия минимум Разбира се без да посочваш, че глоба се налага само на ФЛ - това н ека да реши съдът! Просто посочи други основания за обжалване. Впрочем попадал съм на много съдебни решения на СРС, които отменят НП, независимо, че санкцията не подлежи на обжалване с аргумента, че правният ред не може да търпи съществуването на незаконосъобразни актове.
На второ място може да подадеш молба до СРП. В ЗАНН е посочено, че НП "не подлежат на обжалване", но никъде не е казано, че не подлежат на протестиране Родов термин е оспорване и той се използва в АПК. В молбата ще посочиш основанията си за отмяна и не виждам пречка прокурорът да подаде протест.
В крайна сметка може да използваш и двата варианта - нищо не губиш
Успех и не забравяй да ни съобщиш за резултата!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
mishi_83 написа: Ако наистина е компетентен СРС, то имаш голям шанс. Практиката му е константна, че ако на ЮЛ е наложена глоба, то НП е незаконосъобразно (...) Впрочем попадал съм на много съдебни решения на СРС, които отменят НП, независимо, че санкцията не подлежи на обжалване с аргумента, че правният ред не може да търпи съществуването на незаконосъобразни актове.
Е това вече ме втрещи. Изглежда законодателната власт се е разположила и на "Драган Цанков" № 6. Ако и САдмС е на същото мнение, просто нямам думи...
mishi_83 написа: На второ място може да подадеш молба до СРП. В ЗАНН е посочено, че НП "не подлежат на обжалване", но никъде не е казано, че не подлежат на протестиране Родов термин е оспорване и той се използва в АПК.
Колега, нали се сещате, че АПК, който въведе родовия термин "оспорване", е приет след ЗАНН?
- Quicksilver
- Потребител
Quicksilver написа:mishi_83 написа: Впрочем попадал съм на много съдебни решения на СРС, които отменят НП, независимо, че санкцията не подлежи на обжалване с аргумента, че правният ред не може да търпи съществуването на незаконосъобразни актове.
Е това вече ме втрещи. Изглежда законодателната власт се е разположила и на "Драган Цанков" № 6. Ако и САдмС е на същото мнение, просто нямам думи...
аз съм имал НП, отменено поради "изначално опорочен административен процес" - макар и да си имаше порок де
-
hasplu - Потребител
Точно тоша казвам - няма нищо невъзможно
Да живее законодателната.. sorry - съдебната власт
Да живее законодателната.. sorry - съдебната власт
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|