начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

къде да подам жалба с/у служител на ДАГ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: къде да подам жалба с/у служител на ДАГ

Мнениеот advokat__nikolov » 03 Окт 2008, 12:27

Slavanch , въобще не слушай какво Ви говорят хора, като Поли. Те могат само стихотворения да пишат по форумите.

Поли, колкото и да ми е тъжно, искам да ти кажа, че въобще не си наясно с АПК. Това са нови тенденции в административното право и административния процес въобще. Така че по- добре вземи пиши стихотворения. Практика по АПК имам сигурно и повече и от Вас самата, въпреки че съм студент. Не искам да говоря за теория, защото просто нямаш шанс.

А относносно сигналът, трябва да се подаде до министър-председателя, защото сигнал се подава до този, който непосредствено ръководи онзи, за чиито сигнал се отнася. А всички много добре сме запознати една ДА на кого е подчинена.

slavanch , ако имаш въпроси-давай, с удоволствие ще ти помогна с каквото мога. Същото се отнася и за всички интересуващи се от новите моменти в административния процес според АПК.

Лек ден !
advokat__nikolov

Мнениеот Гост. » 03 Окт 2008, 18:18

8) Николов, публично те уведомявам - включи ме в групата на враговете си!
Ще ти стане весело... пък и аз да се позабавлявам малко.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 03 Окт 2008, 20:46

хАдвукат Николов с двете кльомби написа:Slavanch , въобще не слушай какво Ви говорят хора, като Поли. Те могат само стихотворения да пишат по форумите.

Поли, колкото и да ми е тъжно, искам да ти кажа, че въобще не си наясно с АПК. Това са нови тенденции в административното право и административния процес въобще. Така че по- добре вземи пиши стихотворения. Практика по АПК имам сигурно и повече и от Вас самата, въпреки че съм студент. Не искам да говоря за теория, защото просто нямаш шанс.

А относносно сигналът, трябва да се подаде до министър-председателя, защото сигнал се подава до този, който непосредствено ръководи онзи, за чиито сигнал се отнася. А всички много добре сме запознати една ДА на кого е подчинена.

slavanch , ако имаш въпроси-давай, с удоволствие ще ти помогна с каквото мога. Същото се отнася и за всички интересуващи се от новите моменти в административния процес според АПК.
Лек ден !

Пази Боже,сляпо да прогледа!!!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 03 Окт 2008, 21:15

хАдвукат Николов с двете кльомби написа:Slavanch , въобще не слушай какво Ви говорят хора, като Поли. Те могат само стихотворения да пишат по форумите.

По повод горното високопродуктивно мнение, смятам, че нищо повече не мога да кажа по повод Николов...смятам, че всеки разумен човек би следвало да третира мненията на Николов ето така
Изображение
Последна промяна palimsest на 04 Окт 2008, 14:20, променена общо 1 път
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот donna » 03 Окт 2008, 21:24

Абе Николов къв министър председател бе човек , ДГС и ДЛС са под шапката на ДАГ , сигнала се подава там , от там изпращат проверяващи от Вътрешен контрол.

За справка ЗГ

Божеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее , да мъъъъъъъъъ пази господъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ
donna
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 04 Окт 2008, 00:21

advokat__nikolov написа:А относносно сигналът, трябва да се подаде до министър-председателя, защото сигнал се подава до този, който непосредствено ръководи онзи, за чиито сигнал се отнася. А всички много добре сме запознати една ДА на кого е подчинена.

Дори и да беше прав (макар че donna добре обясни защо не си прав), Държавната агенция е администрация на пряко подчинение на Министерския съвет, а не на министър-председателя.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 04 Окт 2008, 11:46

Колеги, хАдвукат Николов с двете кльомби...е доказан юридически бубосинхронист...защо за него разликата министър-председател,Вселенски патриарх, Синод, Мин. съвет....все тая ...
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 04 Окт 2008, 20:02

Дона, пита се "Моля да ме упътите къде да подам сигнал с/у служител на ДАГ". А ДАГ по чия шапка е ?

На Калхан му препоръчвам да да се запознае със ЗА

чл.23 (2) Министър-председателят представлява Министерския съвет, свиква и председателства заседанията на Министерския съвет.
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 04 Окт 2008, 20:36

хАдвуката с двете кльомби написа:Дона, пита се "Моля да ме упътите къде да подам сигнал с/у служител на ДАГ". А ДАГ по чия шапка е ?

На Калхан му препоръчвам да да се запознае със ЗА

чл.23 (2) Министър-председателят представлява Министерския съвет, свиква и председателства заседанията на Министерския съвет.

ИзображениеИзображение
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот donna » 04 Окт 2008, 20:41

Николов сине майчин ,директорът на ДГД/ДЛС ,се назначава от ДАГ с ДУК , жалбата е до ДАГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Окт 2008, 20:48

Моля да ме упътите къде да подам сигнал с/у служител на ДАГ.
В случая директор на ДЛ :!: отказва да издава позволително за сеч ( според Закона за горите - в седем дневен срок или да си мотивира отказа, но въпреки ,че този срок изтече той продължава да не го прави), нарежда устно на горските служители да не извършват маркиране на имоти на даденото лице.По този начин той пречи на дейността на лицето/ на фирмата му/.
Към коя инстанция трябва да подам жалба?

ДЛС/ДГС/ и специализираните звена/ :arrow: РДГ :arrow: ДАГ :arrow: ...Николов
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Окт 2008, 20:51

Не съм съгласна/ не че не може да се сезира и Председателя на ДАГ/, но непосредствен контрол върху ДЛС/ДГС за дейностите в горския фонд упражнява РДГ- в конкретния случай е за препоръчване там.
Знаеш за йерархическата им подчиненост... :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 05 Окт 2008, 01:08

advokat__nikolov написа:На Калхан му препоръчвам да да се запознае със ЗА

Ама ти четеш закона, както дяволът чете евангелието :roll:
Чл. 19. (1) Органите на изпълнителната власт са централни и териториални.
(2) Централни органи на изпълнителната власт са:
1. Министерският съвет;
2. министър-председателят
....
Текстът е ясен: министър-председателят и министерски съвет са два различни държавни органа.

А какво пише "по-надолу" :wink: в закона?
Чл. 47. (1) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2006 г.) Държавната агенция е администрация на пряко подчинение на Министерския съвет за разработване и осъществяване на политика, за която не е създадено министерство.

Николов, не можеш да пращаш заради някаква сеч на дърва хората да се жалят пред премиера - абсурдно е. Ако един ден станеш адвокат, такива адвокати, които подкукуросват клиентите си да пускат жалби за щяло и не щяло, пред всички възможни органи на света, са изключителоно досадни, а в някои случаи и опасни. Тези дни имахме разправии с една присъединена по право взискателка, хирографарен кредитор, която беше подучена да жали разпределението на постъпилите от публичната продан суми. Сумите не достигат за ипотекарния кредитор, а какво остава за хирографарните. Обяснихме й пет пъти, но тя - не и не - така ми каза адвокатът, а аз на него му вярвам повече, аз нищо не разбирам. Заради тази жалба сега банката ще изгуби лихви в размер на няколко хиляди лева (докато трае обжалването), само защото някакъв некадърен адвокат е казал на клиентката си,че всички ЧСИ са мошеници и лъжат. Бог да пази България ... от правно неграмотни и безотговорни към чуждите интереси адвокати. И ако не си вземеш бележка най-сетне и не осъзнаеш, че правото не е игра, нито играчка, а понякога става дума за хиляди и дори милиони левове, както и за цели човешки съдби...по-добре изчезни. Нямаш си представа какъв огромен процент от делата и преписките в съдилища, прокуратура и т.н. се дължат на съветите на безотговорни адвокати, които жалят до дупка, дори и да е очевадно, че няма абсолютно никакъв смисъл и е 99% сигурно, че претенцията е без никакво основание и ще бъде отхвърлена. Заради глупави и безсмислени жалби се хабят ненужно хиляди тонове хартия (което означава - стотици изсечени дървета за направата на хартията, както и хвърлени на вятъра държавни пари) и ценно време на съда и администрацията, а същото това време може да бъде използвано да се обърне внимание на истинските и наистина важни проблеми.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Предишна

Назад към Административно право