- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
къде да подам жалба с/у служител на ДАГ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
33 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
къде да подам жалба с/у служител на ДАГ
Моля да ме упътите къде да подам сигнал с/у служител на ДАГ. В случая директор на ДЛ отказва да издава позволително за сеч ( според Закона за горите - в седем дневен срок или да си мотивира отказа, но въпреки ,че този срок изтече той продължава да не го прави), нарежда устно на горските служители да не извършват маркиране на имоти на даденото лице.По този начин той пречи на дейността на лицето/ на фирмата му/.
Към коя инстанция трябва да подам жалба?
Към коя инстанция трябва да подам жалба?
- slavanch
- Нов потребител
Re: къде да подам жалба с/у служител на ДАГ
Платихте ли за маркиране?
- Гост.
- Старши потребител
Всичко е платено, всички документи са изрядни - просто този директор на ДЛ не иска да ги подпише, като ги задържа при него- не дава дори писмен отказ, който мога да обжалвам. Мисля, че в закона пише, че той в 7 дневен срок трябва да подпише разрешение за издаване на позволително за сеч или мотивирано да подпише.
Проблема е , че той не го прави това, и устно нарежда на подчинените си горски служители да не извършват на лицето/ на фирмата му/ маркиране, въпреки че имаме всички необходими документи. Всъщност той ни спира дейността по този начин.
Къде / в коя институция трябва да подам жалба с/у това?
Проблема е , че той не го прави това, и устно нарежда на подчинените си горски служители да не извършват на лицето/ на фирмата му/ маркиране, въпреки че имаме всички необходими документи. Всъщност той ни спира дейността по този начин.
Къде / в коя институция трябва да подам жалба с/у това?
- slavanch
- Нов потребител
но в Закона пише само, че директора в 7 дневен срок подписва разрешението за издаване или мотивирано да откаже издаването на позволително за сеч. Това как да го разбирам - след като той не прави нито едното от двете в указания срок?
- slavanch
- Нов потребител
Намерете си лицензиран лесовъд, който да ви маркира дървесината.
В този случай от ДЛС/ДГС са длъжни да назначат само комисия....
В този случай от ДЛС/ДГС са длъжни да назначат само комисия....
- Гост.
- Старши потребител
Дървесината е маркирана от частен лесовъд, това е етап от комплекта документи, които се подават на директора на ДЛ.
ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ КОМПЛЕКТА ДОКУМЕНТИ Е ИЗРЯДЕН ОТВСЯКЪДЕ !!!!!!!
Просто този директор се мисли за велик и мисли, че може да си налага мнението, пиша "мнението" защото не се обосновава мотивирано в законовия срок.
ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ КОМПЛЕКТА ДОКУМЕНТИ Е ИЗРЯДЕН ОТВСЯКЪДЕ !!!!!!!
Просто този директор се мисли за велик и мисли, че може да си налага мнението, пиша "мнението" защото не се обосновава мотивирано в законовия срок.
- slavanch
- Нов потребител
Че то остана ли още гора за сечене ? Знам места, където вече има само голи хълмища. До колкото съм чувал, добре се печели от изсичането на горите ни. Защо тогава не си наемете адвокат ?
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
За горите- има... Печалба- относителна работа, но в изложения случай ще е огромна/ ако и изнася за Румъния- бижутерия.../. Защо ще има?- ами просто не е вложил и стотинка в отглеждането на гората.
Ноооо, какви норми има- сечеш и още наесен задължително залесяваш! Т.е. сетиха се, че това следва да се възстановява... лошото е, че процеса отнема от 20/ при акацията/ до 40/60г. при някои дървесни видове.
Да им е честито, както се казва.
Ноооо, какви норми има- сечеш и още наесен задължително залесяваш! Т.е. сетиха се, че това следва да се възстановява... лошото е, че процеса отнема от 20/ при акацията/ до 40/60г. при някои дървесни видове.
Да им е честито, както се казва.
- Гост.
- Старши потребител
Има си лесоустройствени проекти, които са определени за изсичане - зависи от това на колко години е гората и т.н.
А за тези, които "доколкото са чували, че се печели добре от горите" нека те да отидат на място да видят как се работи в гората - да видят какви рискове има там - говоря дори за това, че в гората се работи със стара руска техника, която дори е риск за живота на тези хора. Много трудно се намират хора, които да работят в бригадите- и съответно на тях се плаща достатъчно добре. Аз лично съм виждала как се преобръща камиона, пълен с дърва, по хълма!!!!! Затова не завиждайте за това , колко се печели от гората!!!!!!
А за тези, които "доколкото са чували, че се печели добре от горите" нека те да отидат на място да видят как се работи в гората - да видят какви рискове има там - говоря дори за това, че в гората се работи със стара руска техника, която дори е риск за живота на тези хора. Много трудно се намират хора, които да работят в бригадите- и съответно на тях се плаща достатъчно добре. Аз лично съм виждала как се преобръща камиона, пълен с дърва, по хълма!!!!! Затова не завиждайте за това , колко се печели от гората!!!!!!
- slavanch
- Нов потребител
Като казах, че от изсичането на горите се печели добре, имах предвид добре облечените госспода, които органиират тази "дейност", а не черноработниците, чиито живот се поставя под риск! Най-малкото на тях мога да "завиждам" , много моля не ми слагайте думи в устата !
Slavanch, видно е, че Вие не сте от хората, които работят в гората, така че патосът и назидателния тон в мнението Ви граничи с цинизъм! Кой поставя служиелите ви, да работят в тези условия със старата и опасна за живота техника ??? Да не би аз? Или все едно фирмата работодател (която очевидно Вие представлявате) няма никакво отношение към безопасността на собствените си работници, а някой дру е отговорен за това, така ли ???
По същество на питането Ви, Вие посочвате (пардон крещите), че целият Ви комплект документи бил напълно изряден. Но въпреки това видите ли не Ви е издадено разрешително.
И кой Ви каза, че са ви изрядни документите, моля ?? Вие сама ли преценихте ? Очевидно, нямате понятие дори към коя институция да се обърнете за да решите проблема си. Защо тогава решихте, че сте компетентна да прецените дали документите Ви са изрядни ?
Вместо да се възмущавате по въпросния незнаен директор на ДЛ, който се "помислил за голяма работа" и дръзнал да не ви издаде позволително, по-добре намерете квалифициран юрист, който да Ви даде компетентно мнение. Към същото нещо Ви насочих още с първия си пост. Сега го правя за втори път и последен път, с което слагам и точка на общуването си с Вас.
Slavanch, видно е, че Вие не сте от хората, които работят в гората, така че патосът и назидателния тон в мнението Ви граничи с цинизъм! Кой поставя служиелите ви, да работят в тези условия със старата и опасна за живота техника ??? Да не би аз? Или все едно фирмата работодател (която очевидно Вие представлявате) няма никакво отношение към безопасността на собствените си работници, а някой дру е отговорен за това, така ли ???
По същество на питането Ви, Вие посочвате (пардон крещите), че целият Ви комплект документи бил напълно изряден. Но въпреки това видите ли не Ви е издадено разрешително.
И кой Ви каза, че са ви изрядни документите, моля ?? Вие сама ли преценихте ? Очевидно, нямате понятие дори към коя институция да се обърнете за да решите проблема си. Защо тогава решихте, че сте компетентна да прецените дали документите Ви са изрядни ?
Вместо да се възмущавате по въпросния незнаен директор на ДЛ, който се "помислил за голяма работа" и дръзнал да не ви издаде позволително, по-добре намерете квалифициран юрист, който да Ви даде компетентно мнение. Към същото нещо Ви насочих още с първия си пост. Сега го правя за втори път и последен път, с което слагам и точка на общуването си с Вас.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
-
Inspector_MBP - Потребител
На основание чл.119 АПК във вр. чл.47 от ЗА , сигналът трябва да се подаде до министър-председателя на Републиката.
- advokat__nikolov
advokat__nikolov написа:На основание чл.119 АПК във вр. чл.47 от ЗА , сигналът трябва да се подаде до министър-председателя на Републиката.
Е, не, това вече уби коча с лопатата Заболя ме коремът от смях
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
хАдвукат Николов с двете кльомби написа:На основание чл.119 АПК във вр. чл.47 от ЗА , сигналът трябва да се подаде до министър-председателя на Републиката.
Правосъдното и Министерството на здравеопазването,както и образователното такова „предупреждават” на пазара е изпуснат недовършен продукт на родното висше образование,подвизаващ се под търговската марка-
®Адвокат Николов® Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници".
Употребата на този недовършен продукт е равносилна на потребата на този по-долу:
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
Госпожо, депозирайте си жалба до РДГ/ като сте наясно с документацията, следва и да знаете за тази институция/, чрез ДЛС/ДГС.... Частен лицензиран лесовъд е маркирал стоящата маса- той не е ли наясно какво да прави?
Относно изложеното в последния ви пост- ясни са ми доста неща точно в този отрасъл/ ниша/. Не сте посочили точния адресат на проблемите си с безопастността/ това и вие го знаете!/...Като не ви изнася- просто не сключвайте договори, за добив с ДС г/л- ако сте представител на търговеца/, или разните му там граждански измишльотини/ рядко трудови/ ако сте работник. Обърнало се МПС- там нещо технологичен план... временен склад, товарене - ако е спазван, договорните задължения и прочие за специална техника-нямаше да се случи.
п.п. Николов- стига дрънка празни приказки!
Рalimsest, защо не го оставиш на мира?
Относно изложеното в последния ви пост- ясни са ми доста неща точно в този отрасъл/ ниша/. Не сте посочили точния адресат на проблемите си с безопастността/ това и вие го знаете!/...Като не ви изнася- просто не сключвайте договори, за добив с ДС г/л- ако сте представител на търговеца/, или разните му там граждански измишльотини/ рядко трудови/ ако сте работник. Обърнало се МПС- там нещо технологичен план... временен склад, товарене - ако е спазван, договорните задължения и прочие за специална техника-нямаше да се случи.
п.п. Николов- стига дрънка празни приказки!
Рalimsest, защо не го оставиш на мира?
- Гост.
- Старши потребител
Първо за разяснение - въпросният камион, който се обърна , беше управляван от моя съпруг, който е и собственик на дърводобивната фирма !!! Той поема рисковете, на които не може да изложи работниците си.
А за изрядността на документите съм абсолютно сигурна, защото се занимава с този бизнес от минимум 15 години, а сега дошъл някакъв самозван директор на предпенсионна възраст / който се пази да не сгафи някъде и да си прецака пенсията / и поради някакви негови лични предубеждения към съпруга ми, отказва да издаде позволително или да ни даде поне писмен отказ в рамките на законовия срок, който да можем да обжалваме !!!!!
А за изрядността на документите съм абсолютно сигурна, защото се занимава с този бизнес от минимум 15 години, а сега дошъл някакъв самозван директор на предпенсионна възраст / който се пази да не сгафи някъде и да си прецака пенсията / и поради някакви негови лични предубеждения към съпруга ми, отказва да издаде позволително или да ни даде поне писмен отказ в рамките на законовия срок, който да можем да обжалваме !!!!!
- slavanch
- Нов потребител
slavanch написа: Първо за разяснение - въпросният камион, който се обърна , беше управляван от моя съпруг, който е и собственик на дърводобивната фирма !!! Той поема рисковете, на които не може да изложи работниците си.
О-о-о-о, знаех си.
Първо- знаете и защо се е обърнал камиона...
Второ- за да не ви "разписва"/ не ви издаде позволително за сеч/ имате проблем с документацията/ заявление, технологичен план, сортиментна ведомост и прочие.../- и това ви е ясно. Срока за отговор НЕ е седмица, да ме прощавате.
Трето- имате лесовъд/ няма как да нямате- поне на граждански/ да ви види документацията... вероятно нещо изпускате!
Четвърто- наемете си адвокат! Имам представа за какви суми става въпрос и за тази дейност на фирмата на съпруга ви е наложителен, за да ви разрешава такива проблеми.
И пето- два пъти ви отговорих на въпроса...
Шесто- приятен ден!
- Гост.
- Старши потребител
Драга poli_g, НА ТЕБ МАЙ НЕ ТИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ДОКУМЕНТИТЕ СА ИЗРЯДНИ !!!!
според скромният ни близо 16-17 годишен стаж в този бизнес, или ако не нашия, то поне на лесовъда, който е регистриран като такъв от мноооооого години насам !!!!!
ТИ МАЙ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК СИ ИМА ЛИЧНОСТНИ ПРЕДУБВЖДЕНИЯ И ЗА ТОВА НЕ СПАЗВА СРОКА : чл.59 ал.6 от Закона за горите
"(5) Позволително за сеч и извоз до временен склад на дървени материали от гори - собственост на физически и юридически лица, се издава въз основа на заявление от собственика или от упълномощено от него лице.
(6) Позволителното за сеч и извоз на дървени материали до временен склад по ал. 4 и 5 се издава в 7-дневен срок от датата на подаване на заявлението.
(7) Директорът на държавното лесничейство или упълномощеното от него длъжностно лице мотивирано отказва да издаде позволително в срока по ал. 6, когато към заявлението не е приложен някой от изискуемите документи.
(8) Отказите по ал. 7 могат да се обжалват по реда на Административнопроцесуалния кодекс. "
Вече съм подала жалба в горепосочената институция.
според скромният ни близо 16-17 годишен стаж в този бизнес, или ако не нашия, то поне на лесовъда, който е регистриран като такъв от мноооооого години насам !!!!!
ТИ МАЙ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК СИ ИМА ЛИЧНОСТНИ ПРЕДУБВЖДЕНИЯ И ЗА ТОВА НЕ СПАЗВА СРОКА : чл.59 ал.6 от Закона за горите
"(5) Позволително за сеч и извоз до временен склад на дървени материали от гори - собственост на физически и юридически лица, се издава въз основа на заявление от собственика или от упълномощено от него лице.
(6) Позволителното за сеч и извоз на дървени материали до временен склад по ал. 4 и 5 се издава в 7-дневен срок от датата на подаване на заявлението.
(7) Директорът на държавното лесничейство или упълномощеното от него длъжностно лице мотивирано отказва да издаде позволително в срока по ал. 6, когато към заявлението не е приложен някой от изискуемите документи.
(8) Отказите по ал. 7 могат да се обжалват по реда на Административнопроцесуалния кодекс. "
Вече съм подала жалба в горепосочената институция.
- slavanch
- Нов потребител
Като имаш такъв стаж ,защо питаш къде трябва да подаеш жалба ,би трябвало да ти е ясно ,поли не ти е виновна ,напротив тя ти помогна и ти за балогодрост ...направо на метенето!
- donna
- Старши потребител
А за изрядността на документите съм абсолютно сигурна, защото се занимава с този бизнес от минимум 15 години, а сега дошъл някакъв самозван директор на предпенсионна възраст / който се пази да не сгафи някъде и да си прецака пенсията
- Гост.
- Старши потребител
33 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Административно право
|
|