начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Може ли съдия изпълнител да нахълта с ключар...

Може ли съдия изпълнител да нахълта с ключар...

Мнениеот asmodeus7 » 19 Сеп 2008, 17:54

Здравейте,

Значи...откровено казано станах жертва(един вид :), на странен казус.
Преди години баща ми, който е починал, е взел кредит от банка, под 5000лв. тогава...които сега отиват към 5000лв. с ливхи, и тн.
Значи...днес получавам лист на вратата че ако до 20 дни не ги изплатя тия пари ще дойде съдя изпълнител и подобни глупости + ключар + полиция.
Та...идеята ми не е дали е морално(то ясно че не е...), също няма да питам доколко е законно, защото очевидно е :). А какво може да се направи? Туй-като не съм адвокат първото което ми идва наум е, какво ще стане ако на въпросните тарикати си изнеса всичките скъпи вещи като лаптопи, лазерни принтери, хладилници и им оставя само един хубав тежък радиатор, да имат да си го носят нарамо :).

Доколкото разбирам от цялата работа, аз наследявам и негативи и позитиви от баща ми, но все пак ми се струва смешно да ми взимат имуществото защото някои мои роднина е направил нещо. Все едно да ме вкарат мен в затвора ако баща ми беше убил човек???

Странна работа иначе... ;)

Благодаря предварително!
asmodeus7
Нов потребител

Re: Може ли съдия изпълнител да нахълта с ключар...

Мнениеот gudio » 19 Сеп 2008, 19:57

asmodeus7 написа:Здравейте,

Туй-като не съм адвокат първото което ми идва наум е, какво ще стане ако на въпросните тарикати си изнеса всичките скъпи вещи като лаптопи, лазерни принтери, хладилници и им оставя само един хубав тежък радиатор, да имат да си го носят нарамо :).

Доколкото разбирам от цялата работа, аз наследявам и негативи и позитиви от баща ми, но все пак ми се струва смешно да ми взимат имуществото защото някои мои роднина е направил нещо. Все едно да ме вкарат мен в затвора ако баща ми беше убил човек???

Странна работа иначе... ;)

Благодаря предварително!

Затова са адвокатите.
Иначе, ако не отидете при адвокат, периодично ще трябва да поизнасяте някоя и друга ценна вещ и после да си я донасяте обратно 8) С едно посещение може и да не се разминете.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ralitsarbg » 19 Сеп 2008, 20:12

Все едно да ме вкарат мен в затвора ако баща ми беше убил човек???

Интересно как сравнявате несравними неща...
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот zurik » 19 Сеп 2008, 22:20

asmodeus7 написа:Все едно да ме вкарат мен в затвора ако баща ми беше убил човек???

Все едно ти да ми дадеш пари, пък да си ги търсиш после от детето ми. Същото. :roll:
zurik
Младши потребител

Мнениеот laridi » 19 Сеп 2008, 23:08

Ами че то наследството е съвкупност от имуществени права и задължения на наследодателя. Ако наследите апартамент, кола, парцел и т.н. Нормално е и да неследите и дълговете на наследодателя. Морално е и още как. по-морално ли е баща Ви да е изтеглил заем за ремонт и обзавеждане на жилище, после да се спомине, вие да си вземе жилището новичко и чистичко, пък кредиторът да д.ха супата ли? :roll:
Колкото до това ли дали съдията изпълнител може да влезе, ами може на него това му е работата. Посете адвокат и може би ще е хубаво след това двамата да посетите заедно с адвоката съдия-изпълнителя. Интерсно защо баща ви не е имал застраховка, която да покрие кредита.
laridi
Младши потребител

Мнениеот law5858 » 20 Сеп 2008, 00:17

Съдия-изпълнителят не може да Ви вземе което си поиска. Има определени вещи, които не може да Ви отнеме.
law5858
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 20 Сеп 2008, 09:51

law5858 написа:Съдия-изпълнителят не може да Ви вземе което си поиска. Има определени вещи, които не може да Ви отнеме.

Той човека сигурно знае поне това ... ;)
И както виждате не пише, че ще изнася вилиците и лъжиците (за да не ги намери лошият "съдия-изпълнител" ;) ), а лаптопи, принтери, хладилници ;) ... а тях може да ги "отнеме" лошия чичко с ключаря и полицията ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот samoten_agent » 23 Сеп 2008, 14:02

Хахахаха, връхтъ просто! Ясно било, че не е морално. 8)
А морално ли е да наследите къщата / колата на баща си, която може би е купена с парите от кредита? Или която, ако не беше взел кредит, щеше да се наложи да я продаде?
...на мен честно казано ми писна да се разправям с хора, които говорят "на някакъв странен език"...
____
Какви юристи са, бе, та те не знаят как да съчетават яденeто с питието (например вино и картофи).
samoten_agent
Младши потребител

Мнениеот bocman__ » 01 Окт 2008, 03:52

А защо просто не се отказа от наследство или тогава не си знаел, че ще наследиш и негативите ? Що се отнася до "пренасянето" въпрос на време ще е да те сгащят. И както пишеше в по горен пост малко странно кредитополучателя да е нямал застраховка живот. До колкото ми е известно от личен опит всяка една банка сключва такава застраховка. Освен ако смъртта не е настъпила в случай който е извън застраховката и ако наистина е така това отново ме навежда на мисълта защо не си се отказал от такова наследство
bocman__
Младши потребител

Мнениеот ivajlo » 24 Окт 2008, 10:57

1999 год. някъде в Плевенско:
"Ало полицията ли е? Помощ! Бързо пратете патрулка! Помогнете, в дома ми нахълта съдия изпълнител!" :D :oops: :D
ivajlo
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство