начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

лекар, който е посгазил леко"лука" с КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

лекар, който е посгазил леко"лука" с КАТ

Мнениеот smdl_vasilev » 24 Юли 2008, 16:33

Здравейте уважаеми господа юристи! Пише Ви един лекар, който е посгазил леко"лука" с КАТ с молба за съвет.
Апропо изчетох една друга тема за питащ на тема КАТ-алкохол и малко се посмях-питащия твърди, че бил без далак и това било причината за концентрацията на алкохол в кръвта му, когато го били спрели-това е голяма измама или тотална негова заблуда.За разграждането на алкохола в организма отговаря ензима"алкохолдехидрогеназа", който се намира в черния дроб и няма НИЩО ОБЩО с ДАЛАКА. Както и да е. Моят казус е следния:
На 4.7.2008 загубих дело с/у КАТ в ,РС/1 месец без книжка и 150лв глоба за превишена скорост с над 30 км/ч/не обжалвах на горна инстанция по съвет на адвокат, който твърди, че ако не могат да ми връчат решението и да го изпълнят в 6 месечен срок то губи силата си/съда и КАТ имат стария ми и неактуален адрес/.Какво е Вашето мнение по казуса-струва ли си да се крия 6 месеца по села и паланки или.....!?
smdl_vasilev
Нов потребител

Мнениеот shekila » 24 Юли 2008, 22:14

не става , прочете те си ГПК и ще ви стане ясно, че решението ще си влезе в сила, а още по-зле е че ще ви текът и лихви. Ако вие сте сменили адреса си по време на делото е следвало да уведомите за това съда. За този 6 месечен срок аз не знам и ще съм ви благодарна да попитате адвоката си от къде го е прочел това?
shekila
Младши потребител

Мнениеот likes » 24 Юли 2008, 23:18

:shock: какъв ГПК ???? Какви лихви ??? нещо май сме се пообъркали ! :evil:
относно въпроса: не е хубаво да подлагате на дискусия съветите на Вашия адвокат. Предполагам, че е досататъчно компетентен. Аз лично не бих дал мнение без да съм видял документи. Мисля, че всеки колега би Ви казал същото. Като лекар, бихте ли поставили "виртуална" дианоза???

"Виртуална диагноза"

Мнениеот smdl_vasilev » 25 Юли 2008, 10:41

Поставял съм много виртуални диагнози, като дебело съм подчертавал риска от тях, така че т.нар."виртуален пациент"дане остане в заблуда и да се хване като удавник за сламка за написаното.Поставял съм нерядко и вагинални диагнози....най-вече на юристки гледащи у дома си котки/разбирай леко самотни/ :twisted: Както и да е....отговориха ми по мейла от няколко софийски кантори/от Варна съм/и ми стана ясно, че адвоката ми е прав....дано не разбере, че съм подложил на съмнение мнението му, но просто прекалено добре ми звучеше и реших да проверя..защото имам много дела срещу много КАТ в страната и това е първото дело, което той губи.
smdl_vasilev
Нов потребител

Мнениеот anton_fotev » 19 Сеп 2008, 09:58

Не съм сигурен, че този кратък срок важи и за глобата. Аз самият обжалвах преди няколко години, преди да стана юрист, една глоба от КАТ в съда. След като загубих делото давността на същата глоба, на основание разпоредбите на ЗЗД относно давността, стана пет-годишна.
anton_fotev
Младши потребител

Назад към Административно право