начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

запор на вещ от ЧСИ-има ли право!

запор на вещ от ЧСИ-има ли право!

Мнениеот boris68 » 11 Сеп 2008, 21:26

Здравейте! Аз съм охранител с лично законно оръжие и получих призовка от ЧСИ /имам задължения по ипотечен кредит към банка-там историята е дълга и доста абсурдна/ за опис на оръжието ми.В момента работата ми е свързана с личното оръжие.Възможно ли е да ми се отнеме? Ако да-ще бъда уволнен и няма да мога да работя-съответно няма да ми се удържа от заплатата.Това е абсурдно-оръжието ми струва около 200 лв.Как мога да се защитя и какви права въобще имам? МНОГО БЛАГОДАРЯ ,АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МЕ ОРИЕНТИРА!!!ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ-ЩЕ ОЧАКВАМ ВАШИ ОТГОВОРИ!
boris68
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 12 Сеп 2008, 00:21

@А га яде кифтетата не рева@ ... нали ;)
Имаш правото да бъдеш уволнен ...
Имаш правото да си платиш кредита ...
Омаш право и на адвокат ... макар че за по-малко от 200 лв ева ли ще се навие някой ... (а както виждам 200 лв ти се струват много ... и то при положение, че вече явно си в забава ...)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот donna » 12 Сеп 2008, 00:27

inspectora написа:@А га яде кифтетата не рева@ ... нали ;)
Имаш правото да бъдеш уволнен ...
Имаш правото да си платиш кредита ...
Омаш право и на адвокат ... макар че за по-малко от 200 лв ева ли ще се навие някой ... (а както виждам 200 лв ти се струват много ... и то при положение, че вече явно си в забава ...)

Стана ми интересно ,ЧСИ има ли парво да продава оръжие ,рових из едни закончета и нещо не намерих :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 12 Сеп 2008, 00:42

donna написа:Стана ми интересно ,ЧСИ има ли парво да продава оръжие ,рових из едни закончета и нещо не намерих :wink:

Може, но само на лице, което притежава разрешително за огнестрелно оръжие по смисъла на ЗКВВООБ.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2008, 01:43

kalahan2008 написа:Може, но само на лице, което притежава разрешително за огнестрелно оръжие по смисъла на ЗКВВООБ.

То, ако няма човека такова- работата става дебела...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот boris68 » 12 Сеп 2008, 16:16

Мерси на Донна !Между другото не съм в забава и кифтетата си ги ям пак когато си поискам.Рекох да бъда малко по-културен-все пак сайта е уж за по-интелигентни хорица,въпреки,че знам ,че няма смисъл.А оръжието ми е огнестрелно и казвам,че той би го продал за 200 лева-аз съм броил много повече.Хайде ще се оправяме,засега с позволеното...
boris68
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 12 Сеп 2008, 19:14

boris68 написа:Между другото не съм в забава ...

Да бе ... не си в забава ... а с призовка за ... опис ;)
Те от банката (пък и ЧСИ) щото си нямат друга работа ... та да тормозят изрядните длъжници :) :D :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот norka » 12 Сеп 2008, 20:16

Ако Взискателят е съгласен да се спогодите може да плащаш 30% от дължимата сума по сметка на ЧСИ, разбираш се с него /взискателя/ на какви вноски и в какъв срок ще изплатиш остатъка и спираш описа.
norka
Нов потребител

Мнениеот boris68 » 14 Сеп 2008, 15:27

Всъщност-тези пари аз не съм ги взел/дето ми ги искат/.Когато работих В тази банка-инкасова дейност и охрана-забравих да взема пакета със тази сума от инкасирания обект и оттам тръгна цялата история.Между другото в длъжностната ми характеристика не пише,че трябва аз да вземам пратката,а да я охранявам до транспортирането и в трезора на банката.После имаше вътрешно разследване на банката и ме накараха още на другия ден/когато разбрах за случилото се/ да разпиша запис на заповед за тази сума,като ме увериха,че момчето,което беше в екип с мен също ще разпише-така процедирали в такива случаи -за мое добро било и аз ошашавен и изпълнителен иначе - разписах веднага. Впоследствие разбрах,че само аз съм разписал. След това ме уволниха дисциплинарно /колегата ми още си е там на работа/и наблюдаващия прокурор по случая прекрати делото,като каза,че има доста противоречиви и нагласени неща.Прекрати го-не го върна.Сега наново са извадили изпълнителен лист при този ЧСИ. Между другото записа на заповед е с дата 15.09.2005.-тогава я разписах.Да ги съдя ли ,не знам,но нещо ще трябва да предприема към това безумие. На косъм съм бил да потроша човека,за който съм сигурен,че ги открадна-на косъм.
boris68
Нов потребител

Мнениеот boris68 » 14 Сеп 2008, 15:36

Офффф,сега видях каква глупост съм писал в началото-нямам никакъв ипотечен кредит-става въпрос за тези изчезналите пари.
boris68
Нов потребител

Re: запор на вещ от ЧСИ-има ли право!

Мнениеот bocman__ » 01 Окт 2008, 04:04

ех цяла торба с пари изчезва, ти трябва да я охраняваш... тя изчезва, само двама сте... а се притесняваш за някакъв пищов за 200 лв. че той един газов струва повече. и още по малко че никой не може да те задължи да разпишеш каквото и да било още повече и запис на заповед. Надявам се поне тази прословута торбичка да стигне за хонорара на адвоката който ще си наемеш :)
bocman__
Младши потребител

Мнениеот vin4o » 21 Окт 2008, 17:18

:-))а за6то не каже6, 4е работодателят прави удръжка в размер на 26.66лв. с това темпо доживот...
vin4o
Нов потребител

Мнениеот hiugo » 23 Окт 2008, 14:18

Целта за отнемане на оръжието, както и повечето описи на дребни дв.вещи е да окаже психологически натиск на длъжника, не толкова да се съберат някъкви суми по делото. Сумите често са много малки в тези случаи.
ЧСИ може да отнеме лично оръжие на длъжник, но ествено след молба от взискателя по делото. ЧСИ пуска разпореждане до ОДП да се отнеме ...... след което насрочва опис/оценка/ и продажба.
hiugo
Младши потребител

Мнениеот ivajlo » 24 Окт 2008, 09:52

СИ има право да продава оръжие, само че само на хора с разрешение от КОС за тази покупка. Дори е много кадърен способ. Много хора имат ловно оръжие и обикновено то е доста скъпо.
Пищова го прежали, а след това накарай работодателя ти-сегашния, да купи на свое име един пищов /с твои пари/ и да ти го зачисли като служебен. Така няма да останеш без работа. Имаш две непростими грешки. Първата - когато не обърна внимание на оня, дето забрави парите, и втората - когато подписа Запис на заповед. Уж за всяка грешка има прошка, но за тези няма.
ivajlo
Младши потребител

Мнениеот hiugo » 18 Ное 2008, 14:02

А основанието за отнемане, какво е ???
До колкото знам има точно описани случаи за отнемане. Незная дали хипотезата с ЧСИ влиза в тях.
hiugo
Младши потребител

Мнениеот portokal » 18 Ное 2008, 14:05

За кои точно описани случаи на "отнемане" говориш? Той не те лишава от правото да носиш пистолет, просто продава наличния ти пистолет. :) Няма забрана пистолетите да бъдат отчуждавани по всички начини, приложими за останалите вещи.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот vin4o » 19 Ное 2008, 17:03

чси описва и продава пистолет само след като служба "кос" мисля,4е се казва6е е уведомена ,те го отнемат и съхраняват до продажбата и го предават на купува4а ако отговаря на изискванията на закона...6тото все пак длъжника да е паза4,не винаги е удачно
vin4o
Нов потребител

Мнениеот tajna » 10 Авг 2009, 18:36

интерисува ме следното -изпратено ми е писмо че в двуседмичен срок трябва да платя дължимата сума за неизплатен лизинг,в този срок не успях,сумата ще я имам до 2 дни но не мога да преведа по банков път защото е много комисионата.интересува ме по какъв начин мога да дам парите тъй като ЧСИ е в Пловдив а аз съм с бебе и не мога да пътувам.мога ли да дам дължимата сума на банката на която дължа парите.
tajna
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство