начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

от КАТ искат да ми напишат акт за минаване през дупка

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: от КАТ искат да ми напишат акт за минаване през дупка

Мнениеот policai » 03 Сеп 2008, 22:51

kokopati написа:само протокол имам

Чудесно, значи всичко е ОК! Пазете се на пътя!
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот diaida » 04 Сеп 2008, 02:00

kokopati написа:
мога ли да напиша че е имало хора и за да ги избегна съм влязъл в дупката

Ако е било в 3 през нощта - ФРАШ ще да е било от пешеходци! Уличния пес, 2, 3 котарака и 1 пиянде ...
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот kokopati » 04 Сеп 2008, 07:20

policai написа:

да след като не се поддадох на заплахите им че ще ми пишат акт затова че съм минал през дупка и ходих три пъти до кат всичко е наред ,застрохавателите казаха че нямат право да ми пишат акт за нещо което не е означено на пътя.
kokopati
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 04 Сеп 2008, 08:17

diaida написа:Ако е било в 3 през нощта - ФРАШ ще да е било от пешеходци! Уличния пес, 2, 3 котарака и 1 пиянде ...

Изображение
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот bocman__ » 04 Сеп 2008, 18:19

kokopati написа:
policai написа:

да след като не се поддадох на заплахите им че ще ми пишат акт затова че съм минал през дупка и ходих три пъти до кат всичко е наред ,застрохавателите казаха че нямат право да ми пишат акт за нещо което не е означено на пътя.

Участваш в ПТП дали е самостоятелно или не не е от голямо значение :) просто са те сажалили
bocman__
Младши потребител

Re: :)

Мнениеот hasplu » 04 Сеп 2008, 20:27

policai написа:
REVOLUTION написа:И защо? :roll: :)

ми просто е! Имате повредено МПС, Ваша собсвеност, но считате, че не е по Ваша вина. Например е по вина на друг водач на МПС или по вина на пътноподдържащ орган. Обаче КАТ не Ви съставя акт / както и на евентуалния друг участник в движенито или субект, отговарящ за състоянито на пътя/, как Вие ще търсите правата си и отговорността на виновния?! В този случай единствено АУАН Ви дава правото да търсите отговорност от виновника!
...законът си е закон..

Защо ли ми напомня за това.... :D

Изображение
Аватар
hasplu
Потребител

Re: :)

Мнениеот policai » 04 Сеп 2008, 21:40

Колега hasplu, при влагане на цялото си въображение не успях да намеря аналогия между моят постинг и протокола за ПТП /за пръв път виждам как изглежда/, съставен от милиционер Радостин Върбанов / да е жив и здрав/, нямам честта да познавам този майстор на перото в областта на административното право.

Четох няколко пъти, но пак не намерих аналогията, ще съм благодарен да ми я разясните, но преди да пишете, помислете върху тези мои думи: "
policai написа:........ как Вие ще търсите правата си и отговорността на виновния?! В този случай единствено АУАН Ви дава правото да търсите отговорност от виновника!

...просто е, но първо трябва да се разбере... 8)
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот hasplu » 05 Сеп 2008, 10:55

Мислех, че ще разберете хумора - е, уви :(

като ще го даваме сериозно - какво административно нарушение е извършено от шофьора, че ще се установява с акт? По тази логика аз съм един много несъвестен водач, всеки ден минавам сигурно поне през 20 дупки.

Аз пък ще съм благодарен да ми разясните как АУАН съставен срущу мен сам по себе си ми дава правото да търся отговорност от виновника? тоест как аз, виновния извършил административно нарушение според акта ще търся отговорност от други, невинни? :D

Лек и весел ден от мен :D
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Сеп 2008, 11:32

hasplu написа:Мислех, че ще разберете хумора - е, уви :(

като ще го даваме сериозно - какво административно нарушение е извършено от шофьора, че ще се установява с акт? По тази логика аз съм един много несъвестен водач, всеки ден минавам сигурно поне през 20 дупки.

Аз пък ще съм благодарен да ми разясните как АУАН съставен срущу мен сам по себе си ми дава правото да търся отговорност от виновника? тоест как аз, виновния извършил административно нарушение според акта ще търся отговорност от други, невинни? :D

Лек и весел ден от мен :D

И аз зададох такъв въпрос , та колегата да се замисли , ама ниц.. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Предишна

Назад към Административно право