начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изтекла книжка 27.08.09 ....

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изтекла книжка 27.08.09 ....

Мнениеот mr_garchev » 30 Авг 2008, 12:47

Здравейте ,
шофьорската ми книжка изтече на 27.08.08 подадох си документи но бях си платил обикновена поръчка и ще ми излезе новата на 17 септември.
Забавих се поради редовните причини излизаха че не съм си платил актове от преди две години и така сега ще ги платя пак защото не си пазя квитанциите. Абе бг работа.

Главният ми въпрос е , понеже никъде ненамеих информация в закона за това.
Искам да знам мога ли сега да карам колата си докато ми излезе новата книжка. Старата си е още в мен и така. Няма ли някакъв период , примерно 1 месец след изтичане ......

Ако някои знае за тези неща нека пише.
mr_garchev
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Авг 2008, 13:36

Няма!
Ако управлявате МПС без свидетелство- подлежите на адм. санкция.
Ако управлявате със СУМПС с изтекъл срок- отново....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот taipan » 30 Авг 2008, 13:55

Не ви ли дадоха документ, в който можете да покажете че е временен? Ако нямате наистина е неприятно, но това трябва сами да сте го предвидили! Иначе ако имате документ, в смисъл, който да показва, че очаквате смяна на книжка мисля, че няма да имате никакъв проблем.
taipan
Потребител

дд

Мнениеот mr_garchev » 30 Авг 2008, 14:32

Нямам документ единствено кжитанция за платена такса за нова книжка с нея ще си взема новата. И това е .
Бях предвидил да си изкарам на време , но мудната и тъпа сиситема отново ме разтърси....
Извадиха ми акт за 99 година за 50 стотинки трябваше да ваддя документ от агенцият а по взимания там чаках една седмица докато излезе и така нататък. На всичкото отгоре ми се скараха че не съм си пазил квитанциите и то за по три години назад. Сега трябва повторно да си платя актовете защото в компютъра на кат излизат че са неплатени и така нататък.

Бях дочул че до един месец след изтичане не би трябвало да ми правят проблем или нещо такова но искам да съм сигурен.

Но ако пъкли не ще стоя две седмици без кола какво да правим такава ни е оправата...
mr_garchev
Младши потребител

Назад към Административно право