начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Обжалване на мотиви

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на мотиви

Мнениеот Pilentse » 15 Авг 2008, 09:46

Уважаеми форумци, имах неудоволствието да обжалвам индивидуален административен . Крайният резултат е, че горестоящият адм.орган отмени ИИА, но от самия отговор има нещо нелогично. Целият документ обяснява как това, което проверили било наред, а накрая отменят ИИА. Не съм доволна поради това ми се иска да обжалвам мотивите, а не крайния резултат пред съда. Много моля за вашата високо-компетентна помощ.

И още един випрос: Сега след като de facto е отменен ИИА, мога ли да искам обезщетение за вреди, поради нервите, които ми струваше това производство. Абе изобщо съм замислила да сложа ред в тая държава...(:P)

Благодаря предварително!
Pilentse
Младши потребител

Мнениеот lord_k » 15 Авг 2008, 10:31

Аз лично не виждам нито възможност, нито правен интерес да обжалвате само мотивите! това е поне моето тълкуване на разпоредбите на АПК
Иначе за обезщетение - има специален раздел в АПК за тази цел и имате такава възможност !
Изчакайте да влезе в сила решението на съда, ако не е влезло ...
lord_k
Нов потребител

Обжалване на мотиви

Мнениеот Pilentse » 15 Авг 2008, 20:05

Благодаря за отговора, все пак ако ИИА е отменен от горестоящия административен орган, има ли пречка да се търси обезщетение за вреди? В иска трябва ли да обосновавеам съответно какви са материалните и нематериални вреди, и т. н. Изобщо какво трябва да съдържа тактъв иск?

Благодаря отново, както и за проявения интерес от прегледа на зададения "зов за помощ"!
Pilentse
Младши потребител

Назад към Административно право