начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

КАТ абсурди - Спешно

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ абсурди - Спешно

Мнениеот miro_mihaylov » 28 Юли 2008, 23:15

Здравейте,

Тази вечер на прибиране към вкъщи бях спрян от КАТ. На въпроса "Знаете ли за какво бяхте спрени?", отговарям напълно откровено "Не". И г-н полицая ми казва "Не Ви работи дясната къса светлина". В интерес на истината от него научих, че не работи. Почти съм убеден, че е изгоряла днес и ако бях забелязал щях да си я сменя, но тъй като имам и халогени, пък съм си и малко късоглед не съм видял. Както и да е, написаха ми АКТ заради тази лампичка, при което аз не бях, много съгласен, но подписах. Опитах се да си напиша възраженията, "не съм забелязал" и "се прибирам от работа в 21:15 и няма от къде да си купя лампичка", но не успях да ги напиша всичките, тъй като г-н полицая ми беше пробутал един счупен химикал.

Направо съм бесен, не ми е за няколкото лв., но си мисля, че ако беше нормална държава щеше да отиде да ми купи крушка, а нямаше да ме остави да си тръгна от нарушението.

Моля да ме посъветвате, дали да пиша възражения.

Имам 3 дни :-)
miro_mihaylov
Нов потребител

Мнениеот vetre » 28 Юли 2008, 23:19

майтапиш се нали?
а това че имаш халогени какво да ни говори?че ги ползваш безпричинно ли,за което също може да бъдеш глобен.
vetre
Потребител

Мнениеот miro_mihaylov » 28 Юли 2008, 23:28

Не се майтапя :-(

Тези така наречени халогени са по 20-ина вата и са за мъгла, но по принцип ги оставям пуснати, защото не ми харесва как светят фаровете.
Та на въпроса, доколкото разбирам няма от ироничното отношение няма смисъл да пиша възражения, така ли?
miro_mihaylov
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 29 Юли 2008, 09:49

Т. нар. "халогенни фарове" (макар че това съвсем не е точното им наименование) наистина са за мъгла, и не се разрешава ползването им без да има основателна причина за това - намалена видимост. Ако не бяха включени, липсата на един от основните фарове щеше да се усети веднага, освен ако наистина нямате сериозни проблеми със зрението.
Съгласно Закона за движение по пътищата е забранено автомобила да се движи с повреда по осветителните уреди в тъмната част на денонощието. Възраженията, които сте се опитали да посочите, не "връзват" - съгласно същия този закон сте длъжен да носите комплект резервни крушки в автомобила. Също така крушки за фаровете се продават на всяка бензиностанция, а те работят денонощно. Ако имахте резервна крушка, и пожелаете да я смените пред полицая, но въпреки това той ви пише акт, имате шансове за възражение, но при вас случая явно не е такъв. А идеята полицая да отскочи да ви купи крушка ми се струва прекалено новаторска.... По-скоро би било редно полицая да спре колата ви от движение, докато не си набавите крушката и я смените, защото повярвайте ми, наистина създавате предпоставка за ПТП с един работещ фар, особено на други водачи с леки проблеми със зрението - аз съм такъв, и понякога не мога да преценя точно кой от фаровете не работи, и не знам кога ще отнеса нечий калник.
Така че ако имате някакви възражения относно размера на наказанието, или квалификацията на нарушението, може да пишете възражение, но поне според мен акта е съвсем "заслужен", и не виждам какво може да обжалвате - фара наистина не е работил, и не сте имали възможност да отстраните проблема "на място" поради липса на резервна крушка.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот miro_mihaylov » 29 Юли 2008, 16:03

Днес, сутринта говорих с един от отговорниците по разглеждането на актовете в голям областен град.

Човекът ме посъветва да си напиша жалбата, като обясня, че съм бил в осветен участък и, да пиша че съм имал крушка в колата.
Обясни ми също, че зависи от самия разглеждащ провинението, дали акта ще бъде анулиран или ще бъде намалена стойността на глобата (по-скоро второто).

Ситуацията става още по-абсурдна така, защото ме карат да изкривявам истината, което няма да направя и ще си чакам талончето по надлежния ред (2-3 месеца).

И както каза един колега в автофорум "... ще си монирам огледала на фаровете".

Айде със здраве.
miro_mihaylov
Нов потребител

Мнениеот vetre » 06 Авг 2008, 21:24

ей много се спами,ама не е забранено,както в другите форуми
направих справка и видях,че слънцето е залязло само около 30 мин.по-рано.малшанс си имал,но може би са ти прегорели рефлекторите
на фаровете.не е лошо да си ги оправиш.за целта попитай във съответния
форум на твоята марка и модел кола,или ползвай търсачката там.
там поне е безплатно,не като адвокатския труд.

TheOldMan
резервни крушки не са задължителни,кой те излъга за това
vetre
Потребител

Re: КАТ абсурди - Спешно

Мнениеот elast » 08 Авг 2008, 21:22

[quote="miro_mihaylov"].

Направо съм бесен, не ми е за няколкото лв., но си мисля, че ако беше нормална държава щеше да отиде да ми купи крушка, а нямаше да ме остави да си тръгна от нарушението.

quote] Господине, наистина ли вярвате, че полицаят е длъжен като Ви спре за проверка да Ви купи неизправната част за автомобила Ви? Ами ако двигателят Ви не работи, може би той трябва да Ви го поправи на място? :D
elast
Нов потребител

Мнениеот vetre » 09 Авг 2008, 22:43

как ли е стигнал да полицая за да го спре и да не му работи двигателя
и да трябва да се оправя? :)
vetre
Потребител

Мнениеот policai » 13 Авг 2008, 23:01

miro_mihaylov написа:Днес, сутринта говорих с един от отговорниците по разглеждането на актовете в голям областен град.

Човекът ме посъветва да си напиша жалбата, като обясня, че съм бил в осветен участък и, да пиша че съм имал крушка в колата.
Обясни ми също, че зависи от самия разглеждащ провинението, дали акта ще бъде анулиран или ще бъде намалена стойността на глобата (по-скоро второто).

Този "отговорник по разглеждане на актовете от голям областен град" Ви е качил на върбата. Контролният орган има право да Ви предупреди да отстраните неизправността, т.е. , ако сте имал "крушка", сиреч лампа, щеше да Ви каже да я смените с изгорялата, като не Ви състави АУАН, пък това, че сте на осветен участък от пътя има значение единствено, ако Ви снима познат с GSM, който няма светкавица. Сори, такъв е закона.
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 17 Авг 2008, 21:39

advokat__nikolov написа:Колко фази има волевата дейност на човека?

Очаквам сега да цитираш Виготски, Рубинщайн или Леонтиев :lol: Все видни съветски психолози :lol:
п.п. Виготски има и добри попадения

Николов, аз нали съм ти казвал - в българските учебници по НП са дадени дефинициите на психичните функции съобразно марксическата психология...но ти не слушаш :lol:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 17 Авг 2008, 21:48

kalahan2008 написа:
advokat__nikolov написа:Колко фази има волевата дейност на човека?

Очаквам сега да цитираш Виготски, Рубинщайн или Леонтиев :lol: Все видни съветски психолози :lol:
п.п. Виготски има и добри попадения

Николов, аз нали съм ти казвал - в българските учебници по НП са дадени дефинициите на психичните функции съобразно марксическата психология...но ти не слушаш :lol:

Ами естествено Русия ще да е.

Ако се разровиш ще видиш че само Д.Вапцаров и Михайлов са писали за тези неща в България за 50 години.

Но ако погледнеш Руската доктрина пффффф спирка няма.

Руское углавно право,1903 г., Н.Таганцев, Москва. :P
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 17 Авг 2008, 21:52

Хахахаха :lol: Дай някоя дефиниция и от времето на Наполеон :lol:
Та каква е била дефиницията на волята в началото на миналия век (гледам, цели 25 г. след официалното възникване на науката "психология" :D )
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 17 Авг 2008, 22:04

kalahan2008 написа:Хахахаха :lol: Дай някоя дефиниция и от времето на Наполеон :lol:
Та каква е била дефиницията на волята в началото на миналия век (гледам, цели 25 г. след официалното възникване на науката "психология" :D )

Не, Таганцев, не пише такива неща. :D

Е, например, вземи В. Г. Макашвили и Харизишвали, Б.Волков.

Между другото Таганцев много добре е уточнил какъв е интелектуалния момент на престъпната самонадяност.

Ако изнеса тия неща пред съд ще ме изгонят :D

Това дето сте го чели е гола-вода 8)

Трябва да ставам след малко, но след малко.

Разкажи ми за кариеризма и бабаитството.
Последна промяна advokat__nikolov на 29 Авг 2008, 06:12, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 17 Авг 2008, 22:12

Ооо, руски учЕни :lol: Бягам като дявол от тамян - абсолютна скука. Прочети някоя малко по-западна литература, да видиш нещата и от другия ъгъл :wink:
Какво за бабаитството и кариеризма - това са просто думи. Сега семантичен анализ ли да ти правя :lol:
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Административно право