Здравейте,
преди 5 седмици, ми беше написан акт от КАТ за извършено нарушение. Контролния ми талон беше иззет като доказателство.
В определения от ЗАНН тридневен срок подадох писмени възражения под формата на жалба.
Преди седем дни изтече един месец от написването на акта, а наказателно постановление все още не излязло.
Във КАТ направиха "заверка на акта"(подпис и печат, които удължават срока за решение), нещо, което не можах да намеря в обвързващите го закони.
Но В ЗДвП и конкретно в чл.157 ал. 6 от него, се казва:
"При съставяне на акт за
нарушение по този закон контролният талон се отнема за срок до един месец. През този
период актът за нарушението заменя контролния талон."
Въпросът ми е следва ли от това контролният ми талон да бъде върнат без да е излязло наказателно постановление и под каква форма следва да бъде изискан.
Ако нещо не е достатъчно ясно, питайте.
Благодаря предварително:)
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Забавяне на наказателно постановление в КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
ми какъв ти е проблема,карай си с акта както всички като теб
лошото е че трябва да се разкарваш до кат всеки месец
докато прехвалените ни полицаи си свършат работата
лошото е че трябва да се разкарваш до кат всеки месец
докато прехвалените ни полицаи си свършат работата
- vetre
- Потребител
Проблемът е в това, че искам въпроса да се разреши възможно най-скоро, а законовият срок за излизане на наказателно постановление е изтекъл...
- may_day88
- Нов потребител
е поли ти като че ли не правиш нарушения на ЗДП.
така че не ни поучавай както правеше максим ставийски,а тя каква стана
така че не ни поучавай както правеше максим ставийски,а тя каква стана
- vetre
- Потребител
poli_g написа:...А проблемът не е идентифициран правилно от Вас- ако ли имахте законосъобразно поведение и спазвахте нормите на ЗДвП, сега нямаше да имате такива питания.
Интересно в ситуацията е, че нямащия законосъобразно поведение и неспазващ нормите на ЗАНН беше актосъставителят.
Във графата нарушение и обстоятелства, при които се е случило, бяха записани неверни данни, сочещи неслучило се събитие.
- may_day88
- Нов потребител
още едно поучение от мен недейте писа безсмислици:
" ако не Ви харесва написаното- не го четете"-откъде да знае човек
кое няма да му хареса за да не го чете
" ако не Ви харесва написаното- не го четете"-откъде да знае човек
кое няма да му хареса за да не го чете
- vetre
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право