начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Къде мога да видя изпълнително дело (в София)

Къде мога да видя изпълнително дело (в София)

Мнениеот nina_nina » 16 Юли 2008, 14:07

Здравейте! Поръчител съм на един познат и както се досещате, съм осъдена да изплащам неговия заем. Мога ли да видя някъде изпълнителното дело, да си снимам части от него, за да мога да се подготвя и когато изплатя чуждия заем, да се опитам да си взема парите обратно.
nina_nina
Нов потребител

Мнениеот ostin » 17 Юли 2008, 12:28

Щом нямате призовка за доброволно изпълнение от съдебен изпълнител, значи, няма действия срещу вас като поръчител. Така, че събирайте пари и като получите ПДИ ще разберете кое е изпълнителното действие и къде трябва да платите
ostin
Потребител

Мнениеот barri » 17 Юли 2008, 15:17

То и да видите самото дело това едва ли ще ви помогне много ( по принцип в делото е изпълнителния лист, призовките, които са пращани). Като получите призовката, на нея е посочен адреса на съдия- изпълнителя. Отивате на този адрес с призовката и лична карта и ще ви дадат да видите делото.
barri
Потребител

Мнениеот nina_nina » 18 Юли 2008, 10:22

Благодаря за отговорите!
Имам призовка за доброволно изпълнение, както и запор върху заплатата. Просто ми се искаше да видя самото дело. Ще отида до съдия-изпълнителя.
nina_nina
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство