начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Къде мога да видя изпълнително дело (в София)

Къде мога да видя изпълнително дело (в София)

Мнениеот nina_nina » 16 Юли 2008, 14:07

Здравейте! Поръчител съм на един познат и както се досещате, съм осъдена да изплащам неговия заем. Мога ли да видя някъде изпълнителното дело, да си снимам части от него, за да мога да се подготвя и когато изплатя чуждия заем, да се опитам да си взема парите обратно.
nina_nina
Нов потребител

Мнениеот ostin » 17 Юли 2008, 12:28

Щом нямате призовка за доброволно изпълнение от съдебен изпълнител, значи, няма действия срещу вас като поръчител. Така, че събирайте пари и като получите ПДИ ще разберете кое е изпълнителното действие и къде трябва да платите
ostin
Потребител

Мнениеот barri » 17 Юли 2008, 15:17

То и да видите самото дело това едва ли ще ви помогне много ( по принцип в делото е изпълнителния лист, призовките, които са пращани). Като получите призовката, на нея е посочен адреса на съдия- изпълнителя. Отивате на този адрес с призовката и лична карта и ще ви дадат да видите делото.
barri
Потребител

Мнениеот nina_nina » 18 Юли 2008, 10:22

Благодаря за отговорите!
Имам призовка за доброволно изпълнение, както и запор върху заплатата. Просто ми се искаше да видя самото дело. Ще отида до съдия-изпълнителя.
nina_nina
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство