Здравейте,
Тази сутрин катаджии на Орлов мост ми съставиха акт за говорене по мобилен телефон.
Обстоятелствата накратко са следните: Престроявам се за десен завой от Евлоги Георгиев по Цариградско шосе, светофара светва червено и всички спираме. В този момент телефонът ми звъни за пореден път и аз решавам да вдигна. Пак повтарям - всички наоколо са спрели и чакат светофара. Приключвам разговора накратко и продължавам да чакам. След малко светофара светва зелено и всички тръгваме. Както се досещате, зад завоя ме чака служител на реда и след кратки обяснения ми съставя акт.
Въпросите ми конкретно са:
1. От гледна точка на закона в този момент управлявам ли автомобила или не (при положение, че съм абсолютно неподвижен) и мога ли да се жалвам на това основание?
2. Ако т.1 не е вярно на какво друго основание мога да подам жалба?
Благодаря предварително на всички!
P.S. В акта, като свидетел, е вписан втория полицай, който в този момент беше в будката на "пачи крак" и няма никакъв начин да ме е виждал.
P.P.S. Виждам, че жалба не може за се подаде на този етап, затова променям заглавието.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възражение срещу АУАН
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Възражение срещу АУАН
Последна промяна mircha на 24 Юни 2008, 16:26, променена общо 1 път
- mircha
- Нов потребител
по т.1 - управлявате автомобил, участвате в движението и т.н.
по т.2 - АУАН не се обжалва - имате право на възражения в тридневен срок. Обжалва се едва наказателното постановление за налагане на санкцията. основанията могат да са различни - процедурни нарушения при съставяне на акта и постановлението, може да отричате да сте извършили описаното действие и т.н.
по т.2 - АУАН не се обжалва - имате право на възражения в тридневен срок. Обжалва се едва наказателното постановление за налагане на санкцията. основанията могат да са различни - процедурни нарушения при съставяне на акта и постановлението, може да отричате да сте извършили описаното действие и т.н.
- blossom
- Потребител
Благодаря за бързия отговор!
Въпросът по т.1 задавам, защото никъде не намерих дефиниция на понятието "Управление на МПС".
Въпросът по т.1 задавам, защото никъде не намерих дефиниция на понятието "Управление на МПС".
- mircha
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|