начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Струва ли си да обжалвам наказателно постановление по ЗАНН??

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Струва ли си да обжалвам наказателно постановление по ЗАНН??

Мнениеот koykov » 14 Май 2008, 21:49

Здравейте колеги!!!Писаха ми АУАН в Враца (87 km/h в населено място).Akта за съжаление има всички реквизити :(.Знае ли някой kak мога да обжалвам на основание някакъв техничесkи контрол върху радара (TR4)?Дочух за някаква Агенция за метрологически и технически надзор ама нищо не можах да намеря повече...Друг въпрос към Вас е могжа ли aз да изискам наказание глоба за наказателния орган ако не се произнесе в срок????

Благодаря!
koykov
Нов потребител

Мнениеот nemesis » 14 Май 2008, 21:58

Е, без да се види един акт, не може да се каже дали е законосъобразен или не. Например редовно объркват актосъставителите законовия текст (разпоредбата). Иначе можете да го санкционирате (административно-наказващия) ако сте му работодател,какъвто явно не сте. Все пак ако изпусне сроковете по ЗАНН - то това е във ваша полза.
nemesis
Младши потребител

Re: Struva li si da objalvam nakazatelno postanovlenie po ZA

Мнениеот kalahan2008 » 14 Май 2008, 22:04

koykov написа:Do4uh za nqkakva Agenciq za metereologi4eski i tehnicheski nadzor ama nishto ne mojah da namerq pove4e...

http://www.damtn.government.bg/
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот rosi_i » 14 Май 2008, 22:08

"Претърсете" щателно АУАН и НП за процесуални нарушения - обикновено са повече от 3-4. От тях подберете съществените...Особено наблегнете на проверката за компетентност и на констатиращия, и на наказващия орган.
По-нататък, ако има основние - по същество. Успех!
rosi_i
Потребител

Мнениеот blossom » 15 Май 2008, 11:21

има много неща, които да се свършат в процеса, дори да няма процесуални нарушения при издаване на акта и НП. Винаги има смисъл от обжалване, но все пък първо изчакайте да ви накажат. Или имате предвид възражения по акта?
blossom
Потребител

Мнениеот blossom » 16 Май 2008, 08:45

След като оше нямате НП е излишно да се говори. Като го получите може да се коментира конкретно. Принципните приказки няма да се от полза. А за трафик-радарите има доста проблеми по техническата им изправност, лаборатрията, която ги изследва и т.н., но това са неща, които вие или адвокатът ви можете да доказвате в съдебния процес при обжалването. Чрез форума ми се струва невъзможно да проектираме цялостното ви защитно поведение.
blossom
Потребител

Мнениеот system » 16 Май 2008, 12:32

Промених маймуницата на питащия. Не можах само да разбера: оспорва ли той че е управлявал автомобила с превишена скорост, или иска да се измъкне с "технически" врътки.
system
Активен потребител

Мнениеот ganeca » 22 Май 2008, 23:48

Колеги, нов съм тук, но ще ви предложа един вариант за защита.
Радара най-вероятно е без камера, заснемаща нарушителя, нали.
Следователно същият се е движил в колона от автомобили и скоростта не е неговата. Освен това дабре ще е да има свидетел, който да се кълне, че водачът е карал с 40км. Така никой не може да докаже, че скоростта е неговата, следователно няма безспорни доказателства за вината на нарушителя, следователно НП- е пада. Поне в съдилищата в Ловешка област.
Успех.
ganeca
Нов потребител

Мнениеот ganeca » 23 Май 2008, 17:58

Oпс, извинявам се. Признавам, че сгафих.
Аз ще се поправя, още не знам къде да пиша.
Но Вие ще ми простите грешката, все пак съм нов.... :oops:
ganeca
Нов потребител

Мнениеот shekila » 25 Май 2008, 14:45

ГАнеса е прав/а. Но има една подробност, че вече някои радари имат камера.
shekila
Младши потребител

Назад към Административно право