Здравейте колеги!!!Писаха ми АУАН в Враца (87 km/h в населено място).Akта за съжаление има всички реквизити .Знае ли някой kak мога да обжалвам на основание някакъв техничесkи контрол върху радара (TR4)?Дочух за някаква Агенция за метрологически и технически надзор ама нищо не можах да намеря повече...Друг въпрос към Вас е могжа ли aз да изискам наказание глоба за наказателния орган ако не се произнесе в срок????
Благодаря!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Струва ли си да обжалвам наказателно постановление по ЗАНН??
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Е, без да се види един акт, не може да се каже дали е законосъобразен или не. Например редовно объркват актосъставителите законовия текст (разпоредбата). Иначе можете да го санкционирате (административно-наказващия) ако сте му работодател,какъвто явно не сте. Все пак ако изпусне сроковете по ЗАНН - то това е във ваша полза.
- nemesis
- Младши потребител
Re: Struva li si da objalvam nakazatelno postanovlenie po ZA
koykov написа:Do4uh za nqkakva Agenciq za metereologi4eski i tehnicheski nadzor ama nishto ne mojah da namerq pove4e...
http://www.damtn.government.bg/
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
"Претърсете" щателно АУАН и НП за процесуални нарушения - обикновено са повече от 3-4. От тях подберете съществените...Особено наблегнете на проверката за компетентност и на констатиращия, и на наказващия орган.
По-нататък, ако има основние - по същество. Успех!
По-нататък, ако има основние - по същество. Успех!
- rosi_i
- Потребител
има много неща, които да се свършат в процеса, дори да няма процесуални нарушения при издаване на акта и НП. Винаги има смисъл от обжалване, но все пък първо изчакайте да ви накажат. Или имате предвид възражения по акта?
- blossom
- Потребител
След като оше нямате НП е излишно да се говори. Като го получите може да се коментира конкретно. Принципните приказки няма да се от полза. А за трафик-радарите има доста проблеми по техническата им изправност, лаборатрията, която ги изследва и т.н., но това са неща, които вие или адвокатът ви можете да доказвате в съдебния процес при обжалването. Чрез форума ми се струва невъзможно да проектираме цялостното ви защитно поведение.
- blossom
- Потребител
Промених маймуницата на питащия. Не можах само да разбера: оспорва ли той че е управлявал автомобила с превишена скорост, или иска да се измъкне с "технически" врътки.
- system
- Активен потребител
Колеги, нов съм тук, но ще ви предложа един вариант за защита.
Радара най-вероятно е без камера, заснемаща нарушителя, нали.
Следователно същият се е движил в колона от автомобили и скоростта не е неговата. Освен това дабре ще е да има свидетел, който да се кълне, че водачът е карал с 40км. Така никой не може да докаже, че скоростта е неговата, следователно няма безспорни доказателства за вината на нарушителя, следователно НП- е пада. Поне в съдилищата в Ловешка област.
Успех.
Радара най-вероятно е без камера, заснемаща нарушителя, нали.
Следователно същият се е движил в колона от автомобили и скоростта не е неговата. Освен това дабре ще е да има свидетел, който да се кълне, че водачът е карал с 40км. Така никой не може да докаже, че скоростта е неговата, следователно няма безспорни доказателства за вината на нарушителя, следователно НП- е пада. Поне в съдилищата в Ловешка област.
Успех.
- ganeca
- Нов потребител
Oпс, извинявам се. Признавам, че сгафих.
Аз ще се поправя, още не знам къде да пиша.
Но Вие ще ми простите грешката, все пак съм нов....
Аз ще се поправя, още не знам къде да пиша.
Но Вие ще ми простите грешката, все пак съм нов....
- ganeca
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|