начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

КАТ умишлено ви вкарва в нарушение

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ умишлено ви вкарва в нарушение

Мнениеот Shraika » 10 Май 2008, 10:27

Здравейте,имам въпрос относно правилата на КАТ по преиздаване на изтекли вече шофьорски книжки.Преди 20 дена разбрах че шофьорската ми книжка е изтекла и отидох да я подновя.Процедурата трае 20 дена нормално.Впоследствие ми съставиха акт за превишена скорост който ще пристигне 10 дена след излизането на новата ми книжка.За късмет служителите на КАТ толкова бяха щастливи че са хванали нарушител с 64км в час вместо 50,че от еуфория не забелязаха изтеклата ми книжка. Днес 10.05. отидох да взема книжката си,тъй-като е готова,но ми беше отказано защото нямам талон. Парадокса е че книжката ми е готова, а КАТ умишлено ме вкарва в нарушение,като не ми я предоставя с аргумента че били неразделни с талона. Аз не споря за акта и за талона, но правилното според мен е да ми се предостави новата книжка, а новият талон ще си взема при излизането на акта и неговото заплащане.Служителките по гишетата с невъзмутим глас ми казаха че служебни бележки не се издават затова че сам в процедура или пък че имам готова книжка,и при проверка от КАТ ще ми се състави акт,който между впрочем е 300лв.Друг служител на КАТ пък ми потвърди че с вносната бележка за новата книжка не би ме актувал,обаче ако участвам в ПТП,тогава било друга работа.Как може такива двойни стандарти и безхаберие.Освен това след като всички повтарят като папагали, че книжката и талона били неразделни,на какво основание го взимат при съставяне на акт. Моля за вашето мнение и съвети
Shraika
Нов потребител

Re: КАТ умишлено ви вкарва в нарушение

Мнениеот anhelika_miteva » 10 Май 2008, 12:40

Това което знам аз е почти същото което и вие но се подгответе психически че по трудното предстой.На един познат му бяха взели талона и като при вас му беше изтекла книжката.Поднави си я ,но не му дадоха нов талон докато не върне стария.Освен това трябваше да си плати акта,да си занесе стария талон в КАТ и тгава да му дадат новия.Загуби един ден между КАТ и районното.Накрая вече беше събрал всички бележки удостоверяващи че сие платил акта ,върнатия му талон и си получи новия.Те неможели служебно да си го изискват трябва вие да им го занесете.Освен това мисля, че трябва и бележка ,че са ви платени всички актове.Пожелавам ви да имате търпението да ги изтърпите и да си го вземете.
P.S. Плащаите си актовете и всичко директно в КАТ или районното ,за да не ги внасяте па два пъти като мен и да не ви признават вносните бележки.При тях се губи връзката между отделните звена и институции.
anhelika_miteva
Нов потребител

Назад към Административно право