1.Платих глоби към Кат на бащами в ДЗИ-банк по сметка на НАП единия 2006г., а другия 2007г.Когато отиде да си поднови книжката през Август му казаха ,че не са платени ,не му признаха вносните бележки от банката.Плати ги наново от тогава се опитваме да си върнев внесените повторно суми.От Кат Плевен казаха да се обърнем към НАП София,от там ни пратиха в НАП София-Оборище и чакаме отговор.
2.Трябва ли и седящите от зад да се возят с колан при условие че колата ми има колани?
Моля пишете ми какво да правя и кам кого да се обърна.Благадару ви за отделеното внимание.
Заглавието на темата е променено от локалния модератор с оглед по-голяма информативност.
Clavdivs.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възстановяване на повторно платена глоба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля помогнете ми
anhelika_miteva написа:1.Платих глоби към Кат на бащами в ДЗИ-банк по сметка на НАП единия 2006г., а другия 2007г.Когато отиде да си поднови книжката през Август му казаха ,че не са платени ,не му признаха вносните бележки от банката.Плати ги наново от тогава се опитваме да си върнев внесените повторно суми.От Кат Плевен казаха да се обърнем към НАП София,от там ни пратиха в НАП София-Оборище и чакаме отговор.
2.Трябва ли и седящите от зад да се возят с колан при условие че колата ми има колани?
Моля пишете ми какво да правя и кам кого да се обърна.Благадару ви за отделеното внимание.
Prez sy6tata banka li platihte vtoria pyt?
Локалния модератор отправя молба към автора да промени поста си на кирилица!
Clavdivs.
- Гост
Re: Моля помогнете ми
[quote="anhelika_miteva"]1.Платих глоби към Кат на бащами в ДЗИ-банк по сметка на НАП единия 2006г., а другия 2007г.Когато отиде да си поднови книжката през Август му казаха ,че не са платени ,не му признаха вносните бележки от банката.Плати ги наново от тогава се опитваме да си върнев внесените повторно суми.От Кат Плевен казаха да се обърнем към НАП София,от там ни пратиха в НАП София-Оборище и чакаме отговор.
Моля пишете ми какво да правя и кам кого да се обърна.Благадару ви за отделеното внимание.[
Второто плащане на двете е в СИбанк към КАТ
Моля пишете ми какво да правя и кам кого да се обърна.Благадару ви за отделеното внимание.[
Второто плащане на двете е в СИбанк към КАТ
- anhelika_miteva
- Нов потребител
Използвам темата, за да споделя горчив опит с едно РПУ в Плевен. По аналогичен начин платих глоба на майка ми в банка в София. Служителите бяха значително затруднени с кода на платежното, тъй като е към бюджета. Аз самата не успях да наредя електронно разплащане поради същата причина. Глобата платена - талона върнат, но при повторно нарушение на ЗДвП, на майка ми отново й взимат талона и аз отивам да го взема и да платя новата глоба. Чинно си нося бележката от банката за последната глоба, но от там една несимпатична лелка ми обяснява, че предната глоба не е платена и талона не може да бъде върнат. Тъй като аз не съм в състояние да представя вносна бележка от преди 1 год. ги питам те нямат ли информация по банковата си сметка. Отговориха ми, че банковата им сметка е в София и при тях изобщо не пристига такава инфо.
Как е възможно такава организация? Плащаш си, а излизаш, че не си и задължението ти се събира от публичните изпълнители. После имало несъбрани вземания и тем подобни глупости. Как мислите, кой е виновен в случая? Да не говорим, че те разкарват като идиот, губят и времето и се държат с теб като с подчинен...
Как е възможно такава организация? Плащаш си, а излизаш, че не си и задължението ти се събира от публичните изпълнители. После имало несъбрани вземания и тем подобни глупости. Как мислите, кой е виновен в случая? Да не говорим, че те разкарват като идиот, губят и времето и се държат с теб като с подчинен...
- hrangelova
- Младши потребител
Не само те разкарват по няколко пъти, а и всики път ти казват че нещо липсва.А тати е занесал вносната бележка с печат от банката в която съм платила и саму казали едва ли не че щом го няма при тях е фалшева.Затова наи-добре си плащаите глобите дириктно в КАТ , за да нямате подобни проблими.Нещо им се губи обратната информация между отделните звена.
Да не се налага на човек да се сблъсква с тях.
Да не се налага на човек да се сблъсква с тях.
- anhelika_miteva
- Нов потребител
Е, НАП не е звено на МВР, а е съвсем отделна държавна структура, но в крайна сметка това надали Ви успокоява по някакъв начин.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Съгласна съм, но актовете се плащат по тяхната сметка.И те трябва да ви връщат обратна информация ,че задълженията са платени.А не да се плащат по два пъти защото и не признават квитанции , а като стане въпрос да ти върнат внесените повторно пари те препращат само насам натам.Само и сами да се откажеш и да не си търсиш правата.Просто е невероятно .
- anhelika_miteva
- Нов потребител
Да-а-а-а както винаги-полицейска има работа...Ама какво да се прави...
Абе всъщност има начин, ама вие като неюрист не знам дали бихте се справили, а да наемате адвокат, ще ви излезе неоправдано скъпо, само за да си успокоите нараненото его...това ще бъде крайният резултат...а и той не е много сигурен!
http://s4.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=18242
Абе всъщност има начин, ама вие като неюрист не знам дали бихте се справили, а да наемате адвокат, ще ви излезе неоправдано скъпо, само за да си успокоите нараненото его...това ще бъде крайният резултат...а и той не е много сигурен!
http://s4.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=18242
- herostat
- Потребител
Обяснете ми какъв е начина.Защото и преподавателя ми по Основи на гражданското право ме посъветва само да подам жалба в Кат нищо друго.Не съм юрист и не уча за юрист.
- anhelika_miteva
- Нов потребител
Глобите към КАТ се плащат по сметка на Агенцията за държавни земания (АДВ), а не на НАП, считано от влизане в сила на ДОПК от 01.01.2006г. Това най-вероятно е и причината, поради която парите, които сте платили по сметка на НАП, все още да си стоят по тяхна сметка-просто при тях не е изпратно съответното наказателно постановление и сумите сигурно си стоят в сметка "неуточнени". Ако от НАП се забавят да Ви върнат парите, подайте жалба.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:Ако от НАП се забавят да Ви върнат парите, подайте жалба.
Не жалба, а искане за възстановяване на недължимо платени суми.
- roro
- Младши потребител
roro написа:kalahan2008 написа:Ако от НАП се забавят да Ви върнат парите, подайте жалба.
Не жалба, а искане за възстановяване на недължимо платени суми.
roro, те вече са искали възстановяване на сумите:
anhelika_miteva написа:От Кат Плевен казаха да се обърнем към НАП София,от там ни пратиха в НАП София-Оборище и чакаме отговор.
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
нап оборище
Ще споделя и моя горчив опит за въдстановяване на погрешно преведена сума.Преди два месец платих на съпруга ми един акт и трябваше да взема талона му.Оказа се ,че има още два акта от 2006 година.Тъй като нямах толкова пари в момента ги преведох след две седмици.Когато отидох да взема талона се оказа ,че служителката е сбъркала и съм платила два пъти един и същ акт за 120.00лв.Изпрати ме при счетоводителката да ми ги върне.За мое учудване тя не знаеше къде отиват парите и ме насочи към даначно-перник.Там ми казаха ,че това не е тяхна сметка и ме върнаха в кат.После отново в нап докато не попаднах на съвестна служителка ,която завъртя няколко телефона и разбрахме ,че парите от КАТ отиват в централизирана сметка за цялата страна в НАП Оборище .Отидох до там с молба и всички копия от документи ,но още при подаването ми казаха ,че няма постановление за възстановяване на погрешно преведени суми.Аз имам входящ номер на молбата,но вече два месеца нямам отговор.
- didi7703
- Нов потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|