Да бъдат осъдени Столична община, Паркинги и Гаражи и КАТ, заради рекета, който прибират от гражданите на София. Не може да издаваш санкция за някакво нарушение, без да си предложил алтернатива за решаването на проблема с паркирането.
В момента търся спешно адвокат, който да наема, за да съдя Паркинги и Гаражи за отвличане, незаконно задържане на автомобил и изнудване, тъй като вдигането, транспортирането и престоя в наказателен паркинг на автомобил не е административна мярка по ЗАНН, а самата фирма "Паркинги и Гаражи" твърдят, че това е "услуга". Само че аз не съм искал тази услуга, нямам договор с Паркинги и гаражи да ми вдигат колата пред вкъщи, и не съм го поръчвал това. Следователно Паркинги и гаражи отвличат незаконно автомобилите на гражданите и незаконно им искат пари за това.
Координатите ми са
тел 986 17 75, 0887 823 989, skype evgeni6687, e-mail tomov8@mail.bg
Евгени Томов
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
На ВОЙНА срещу паяците
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
б) (изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно средство, както и когато създава опасност или прави невъзможно преминаването на другите участници в движението; в този случай лицата по чл. 168 уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът, за новото местоположение на превозното средство; разходите, направени във връзка с преместването на превозното
----------------------------------------------------------------------------------------------
средство, са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, а таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното полицейско управление;
чл.171/5 б от ззп
РАЗХОДИ по...т.н.репатриране-КАКВИ СА?
ПАЯЦИТЕ имат ли ТАКСОВ АПАРАТ?/ отбелязана ли е им тарифата-
на километър,т.н ставка/
Разходите са на километър!!!
Как се ос4етоводяват?Тези суми неправомерно и принудително ги събират!
Аз съм икономист.А Данъчните като дойдат си завират носа едва ли не
в двигателя на МПС-то/защо ли толкова му е висок разхода на км./
Това е моя идея! В Закона пише Разходи,а те Паяците какво начисляват?!?
1км # 5км# 10км#15км#....
----------------------------------------------------------------------------------------------
средство, са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, а таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното полицейско управление;
чл.171/5 б от ззп
РАЗХОДИ по...т.н.репатриране-КАКВИ СА?
ПАЯЦИТЕ имат ли ТАКСОВ АПАРАТ?/ отбелязана ли е им тарифата-
на километър,т.н ставка/
Разходите са на километър!!!
Как се ос4етоводяват?Тези суми неправомерно и принудително ги събират!
Аз съм икономист.А Данъчните като дойдат си завират носа едва ли не
в двигателя на МПС-то/защо ли толкова му е висок разхода на км./
Това е моя идея! В Закона пише Разходи,а те Паяците какво начисляват?!?
1км # 5км# 10км#15км#....
- sachi
- Младши потребител
Таксата на Паркинги и Гаражи за превоз и паркинг на принудително евакуиран автомобил е незаконна по следните причини:
1) Ако е някакво наказание, или глоба за нарушение - трябва да може да се обжалва.
2) Ако е такса, за извършена услуга - за такава услуга трябва да има взаимно съгласие (договор).
3) Паркинги и гаражи задържат като залог автомобила, докато тази такса не бъде платена, което е вид рекет и изнудване.
1) Ако е някакво наказание, или глоба за нарушение - трябва да може да се обжалва.
2) Ако е такса, за извършена услуга - за такава услуга трябва да има взаимно съгласие (договор).
3) Паркинги и гаражи задържат като залог автомобила, докато тази такса не бъде платена, което е вид рекет и изнудване.
- leter
- Нов потребител
И как точно се дефинира понятие то "разходи" в правния мир и кой има право да начислява и изисква такива? И принудително срещу залог да събира "разходи", като издава само касова бележка, за извъшена "услуга".
Аз не съм юрист и простете невежеството ми.
Аз не съм юрист и простете невежеството ми.
- leter
- Нов потребител
В "счетоводния МИР" /то там пак си е студена война,съществува РАЗХОД,както си е написано в този Закон за движение по пътищата-
чл.171/5 б
Във форума на http://www.odit.info/ има доста компетентни колеги!
чл.171/5 б
Във форума на http://www.odit.info/ има доста компетентни колеги!
- sachi
- Младши потребител
Първичен счетоводен Документ- ФАКТУРА ! Изисквате я!
/плащането е по банков път-за да не плащате в момента,а да имате
Документ с невярно съдържание/
Вариянт:
1.Отказват да ВИ издадат Фактура-АЛАРМИРАТЕ ДАНЪЧНИТЕ!
2.Издават Ви Фактура/текста ще е лиричен/-АЛАРМИРАТЕ /чрез Адвокат/,
компетентната Институция,за Документ с невярно съдържание!
трябва да са "направени Разходи"
Разходи на транспортни средства: http://www.odit.info/?s=6&i=101250&f=2
Адвокатите са на ХОД!
/плащането е по банков път-за да не плащате в момента,а да имате
Документ с невярно съдържание/
Вариянт:
1.Отказват да ВИ издадат Фактура-АЛАРМИРАТЕ ДАНЪЧНИТЕ!
2.Издават Ви Фактура/текста ще е лиричен/-АЛАРМИРАТЕ /чрез Адвокат/,
компетентната Институция,за Документ с невярно съдържание!
трябва да са "направени Разходи"
Разходи на транспортни средства: http://www.odit.info/?s=6&i=101250&f=2
Адвокатите са на ХОД!
- sachi
- Младши потребител
http://www.lex.bg/news.php?lang=bg&id=19277
Вдигането с „паяк” на блокиран със скоби автомобил е незаконно
15.05.2008 от insurance.bg 0 коментара
Трябва да има работеща денонощно служба, която да реагира, ако човек иска да ползва колата си нощем, но тя е била заскобена
Вдигането с „паяк” на блокиран със скоба автомобил, когато собственикът не е платил в рамките на два часа необходимата такса е незаконно. Това съобщи общинският съветник от ДСБ Вили Лилков, цитиран от Дарик. Той подчерта, че общинската наредба, която сега позволява такова действие от фирма „Паркинги и гаражи” е в противоречие със Закона за движение по пътищата”.
Лилков каза, че според закона автомобил се заскобява докато таксата бъде платена и не е законно да се вдига с паяк на втория час. Съветникът не изключи възможността срещу общината да се повдигнат много дела от потърпевши шофьори. И затова е задължителна промяна на наредбата. Според Лилков трябва да има и работеща денонощно служба, която да реагира, ако човек иска да ползва колата си нощем, но тя е била заскобена.
Вдигането с „паяк” на блокиран със скоби автомобил е незаконно
15.05.2008 от insurance.bg 0 коментара
Трябва да има работеща денонощно служба, която да реагира, ако човек иска да ползва колата си нощем, но тя е била заскобена
Вдигането с „паяк” на блокиран със скоба автомобил, когато собственикът не е платил в рамките на два часа необходимата такса е незаконно. Това съобщи общинският съветник от ДСБ Вили Лилков, цитиран от Дарик. Той подчерта, че общинската наредба, която сега позволява такова действие от фирма „Паркинги и гаражи” е в противоречие със Закона за движение по пътищата”.
Лилков каза, че според закона автомобил се заскобява докато таксата бъде платена и не е законно да се вдига с паяк на втория час. Съветникът не изключи възможността срещу общината да се повдигнат много дела от потърпевши шофьори. И затова е задължителна промяна на наредбата. Според Лилков трябва да има и работеща денонощно служба, която да реагира, ако човек иска да ползва колата си нощем, но тя е била заскобена.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Re: На ВОЙНА срещу паяците
advokat_nikolov написа:Magnollia написа:Би било добре да обединим сили срещу тази служба в СТОЛИЧНА ОБЩИНА и да установим точното основание, въз основа на което паяците да бъдат обявени за незаконни и ЗАБРАНЕНИ.
И какво,селяните да почват да спират пред болоници и поликлиники.
Колега Николов,
Моля Ви въпроса е за наказанията.
Те селяните и сега спират пред болниците и парламента.
Съгласете се, че трябва да има едно наказание.
Всичко най-хубаво и приятен ден.
- kinshasa
- Потребител
Re: На ВОЙНА срещу паяците
ykostov написа:advokat_nikolov написа:И какво,селяните да почват да спират пред болоници и поликлиники.
Виждал съм и доста граждани да карат коли и да спират пред болОниците
Предполагам, че колегата николов, както и аз в наречието "селяни" имаме предвид изметта на обществото.
Иначе много сме от селски произход.
Приятен ден.
- kinshasa
- Потребител
Радвам се, че темата ми е обект на толкова разностранни коментари
Би било добре наистина да се въведе малко ред. И пак искам да обърна внимание на всички, че не споря акта за неправилно паркиране, а вдигането на автомобила и допълнителното начисляване на такса за "услугата" превоз и паркинг.
За колегата Незрет, когото обещах да черпя една бира за добрата аргументация ще изпратя лично съобщение.
Поздрави на всички
Би било добре наистина да се въведе малко ред. И пак искам да обърна внимание на всички, че не споря акта за неправилно паркиране, а вдигането на автомобила и допълнителното начисляване на такса за "услугата" превоз и паркинг.
За колегата Незрет, когото обещах да черпя една бира за добрата аргументация ще изпратя лично съобщение.
Поздрави на всички
Понякога истината може да ни избоде очите ....
-
Magnollia - Потребител
Здравейте,
сутринта гледах по БТВ , че можело хората да съдят "Паркинги и Гаражи" заради отменената заповед за създаването на синя зона от съда.
Защо някой адвокат с повечко свободно време не организира един групов иск и хората които пазят необходимите документи да се включат? Хем ще се прочуе по новини и тн. хем ще накажат "Паркинги и Гаражи".
сутринта гледах по БТВ , че можело хората да съдят "Паркинги и Гаражи" заради отменената заповед за създаването на синя зона от съда.
Защо някой адвокат с повечко свободно време не организира един групов иск и хората които пазят необходимите документи да се включат? Хем ще се прочуе по новини и тн. хем ще накажат "Паркинги и Гаражи".
- jopena
- Младши потребител
Това трябва да се провери. Доколкото ми е известно в самата Наредба на СОС , са посочени кои райони попадат в т.н. Синя зона.
Ако има такав заповед, трябва да се види.
Колкото до дейността на тази фирма Паркинги и Гаражи , това са си законни (по точно подзаконни ) рекетьори .
След като улиците и тротоарите са публична общинска собственост на какво законово основание (аз не знам такова), ще задължават собствениците на автомобили да плащат за паркиране, и каква е тази "услуга", вероятно " охранителна" . От друга страна не ми е известно да има конкурс за отдаване на концесия на улиците и тротоарите, където
да има сключен договор с фирмата предложила най добра оферта.
Да не говорим за изключително непочтените търговски практики с които се вдигат автомобили , и забележете са иска заплащане на "услугата" която не е поискана.
Винаги съм казвал че нарушителят е длъжен да плати само глобата определена с фиш или наказателно постановление , ако автомобилът пречи на движението , няма пречка да се издаде Заповед, принудителна административна мярка , и да се отмести автомобила, но разходите по преместването (което си е договор, сделка), са за сметка на този който е поръчал, т.е. общината а не собственика.
В момента подзаконовата нормативна уредбата е феодална, въобще не е съобразена, нито с действащото гражданско и административно законодателство, да не говорим за Директиви на ЕК.
Но това ще стане аз съм оптимист, след като и от ЕС искат и имат интерес , да не се допускат такива "аномалии" и феодални порядки.
Според мен трябва да има само глоби, а при случаи на задръстване на движението +принудителни административни мерки, спиране от движение и преместване, като след заплащане на глобата определена ва наказателното постановление , се отменя и принудителната административна мярка. А за тази транспортна дейност "Паяци" , трябва да се организира конкурс и парите да ги получават от СГО.
Така правотношението има чисто административно правен характер.
Според мен действащата Наредба следва да се отмени , доброволно или доброзорно (по съдебен ред), едва след това , може да се мисли за предявяване на искове по реда на ЗОДОВ или ЗЗП.
Иначе нещата няма да се променят ако , "не стане горещо"
Успешен удар може да има , ако има едновременно съдебен, административен, медиен и обществен натиск, пред наши и други институции.
В чисто юридически аспект действащата Наредба ,"пука по шевовете" , противоречията и със законови разпоредби е повече от очеизвадна, дори и за неюрист.
Интересът и тук е огромен, е не колкото интереса за тока , но приходите от "рекета" са повече от впечатляващи?!? Но и от потребителите на тази "услуга" , зависи много , а и някои си правят много грешни сметки, че българските шофоьри са "кротки агънца", напротив, те са достатъчно "разгорещени" от лошите пътища и задръстванията, от точна регламентация за застрахователни обезщетения и от паяците и малко им трябва да се "запалят".
Ако има такав заповед, трябва да се види.
Колкото до дейността на тази фирма Паркинги и Гаражи , това са си законни (по точно подзаконни ) рекетьори .
След като улиците и тротоарите са публична общинска собственост на какво законово основание (аз не знам такова), ще задължават собствениците на автомобили да плащат за паркиране, и каква е тази "услуга", вероятно " охранителна" . От друга страна не ми е известно да има конкурс за отдаване на концесия на улиците и тротоарите, където
да има сключен договор с фирмата предложила най добра оферта.
Да не говорим за изключително непочтените търговски практики с които се вдигат автомобили , и забележете са иска заплащане на "услугата" която не е поискана.
Винаги съм казвал че нарушителят е длъжен да плати само глобата определена с фиш или наказателно постановление , ако автомобилът пречи на движението , няма пречка да се издаде Заповед, принудителна административна мярка , и да се отмести автомобила, но разходите по преместването (което си е договор, сделка), са за сметка на този който е поръчал, т.е. общината а не собственика.
В момента подзаконовата нормативна уредбата е феодална, въобще не е съобразена, нито с действащото гражданско и административно законодателство, да не говорим за Директиви на ЕК.
Но това ще стане аз съм оптимист, след като и от ЕС искат и имат интерес , да не се допускат такива "аномалии" и феодални порядки.
Според мен трябва да има само глоби, а при случаи на задръстване на движението +принудителни административни мерки, спиране от движение и преместване, като след заплащане на глобата определена ва наказателното постановление , се отменя и принудителната административна мярка. А за тази транспортна дейност "Паяци" , трябва да се организира конкурс и парите да ги получават от СГО.
Така правотношението има чисто административно правен характер.
Според мен действащата Наредба следва да се отмени , доброволно или доброзорно (по съдебен ред), едва след това , може да се мисли за предявяване на искове по реда на ЗОДОВ или ЗЗП.
Иначе нещата няма да се променят ако , "не стане горещо"
Успешен удар може да има , ако има едновременно съдебен, административен, медиен и обществен натиск, пред наши и други институции.
В чисто юридически аспект действащата Наредба ,"пука по шевовете" , противоречията и със законови разпоредби е повече от очеизвадна, дори и за неюрист.
Интересът и тук е огромен, е не колкото интереса за тока , но приходите от "рекета" са повече от впечатляващи?!? Но и от потребителите на тази "услуга" , зависи много , а и някои си правят много грешни сметки, че българските шофоьри са "кротки агънца", напротив, те са достатъчно "разгорещени" от лошите пътища и задръстванията, от точна регламентация за застрахователни обезщетения и от паяците и малко им трябва да се "запалят".
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
http://www.vasilev-babuchev.com
- nezret
- Потребител
какво би станало ако някой види отдалече че му вдигат колата без да е
паркирал в нарушение-има такива случаи-и той има законен пистолет
и вземе че разстреля извършителите да кажем в краката-защото е хуманист:) ?
иначе явно няма оправия с паяците,силата е в тях.на 100 човека я има 1 да рече да ги съди я не.те и затова май по морето вдигат главно неместни
коли-още е по-трудно да ги съдят
паркирал в нарушение-има такива случаи-и той има законен пистолет
и вземе че разстреля извършителите да кажем в краката-защото е хуманист:) ?
иначе явно няма оправия с паяците,силата е в тях.на 100 човека я има 1 да рече да ги съди я не.те и затова май по морето вдигат главно неместни
коли-още е по-трудно да ги съдят
- vetre
- Потребител
Не са ми вдигали колата с паяк. Обаче пък живея в т.нар. "идеален център". Не плащам Синя зона по милостта на тия, дето продават талоните и викат паяците и благодарение на копие от големия талон на МПС, боднато в/у таблото. Според мен дейността на паяците би могла, като за начало да се атакува с "услугата", дето я продават. Какво всъщност пише във фактурата, която издават?
Като нямат основание читаво да ви вземат парите и да ви предоставят "услугата" си, би трябвало да върнат парите. А за без пари кой ще вдига коли?
Като нямат основание читаво да ви вземат парите и да ви предоставят "услугата" си, би трябвало да върнат парите. А за без пари кой ще вдига коли?
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Административно право
|
|