начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въвод във владение - купен имот на публична продан

Въвод във владение - купен имот на публична продан

Мнениеот jores » 23 Апр 2008, 12:54

Питането ми е следното /на тези които се дразнят от питащи моля да спрат до тук/.
Та купих имот на публична продан имам вписано постановление за възлагане, взех ключове от единия саделител /готин тип/ но другия /кофти тип/ които се оказа и пазач на имота има някакви претенции жалва се и тн. иска да направим въвод /съгласих се за да не усложня ситуацията/ върнах му ключовете и пак си пази. Може ли въвода да бъде направен от друг съдебен изпълнител /не този който води продажбата/ идеята ми е че частните действат доста по - бързо от държавните /а държавната е супер и много в час но бавничко им работи системата/. И какви грижи мога да имам ако сменя съдебния изпълнител.
jores
Нов потребител

Мнениеот jores » 23 Апр 2008, 12:56

Предварителни благодарности за взелите отношение...............
jores
Нов потребител

Re: Въвод във владение - купен имот на публична продан

Мнениеот kalahan2008 » 23 Апр 2008, 20:23

jores написа:Може ли въвода да бъде направен от друг съдебен изпълнител /не този който води продажбата/

Мисля, че няма проблем:
Гражданско-процесуален кодекс:

Въвод във владение
Чл. 522. (1) Лицето, на което е присъден имот, се въвежда във владение. Съдебният изпълнител насрочва ден и час за въвода и уведомява страните. Протоколът се изготвя от съдебния изпълнител на самото място. Ако длъжникът не напусне доброволно имота, той се отстранява принудително.
(2) Решенията по чл. 349 се изпълняват, след като се изплатят на другите съделители съответните части от стойността на имота.

Закон за частните съдебни изпълнители:
§ 3. (1) Висящо изпълнително производство може да бъде продължено от частен съдебен изпълнител по възлагане от взискателя. Ако поисканото изпълнително действие не е извършено от съдия-изпълнителя, внесената авансова такса по изпълнението се изплаща на частния съдебен изпълнител от бюджета на съответния районен съд.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот jores » 24 Апр 2008, 13:13

Благодаря калахан бях при ЧСИ но тъй като и обясних, че нежелая усложнения жената каза, че ще проучи подробно за евентуални проблеми, които биха могли да възникнат и действаме. Дано да стане.
jores
Нов потребител

Мнениеот p_dyan » 19 Юли 2008, 19:08

jORES, Изчакй държавния изпълнител да си свърши работата- толкова ли бързаш ? Прехвърлянето струва пари, отново разправии.
p_dyan
Потребител

Мнениеот KAMBANKA » 01 Окт 2008, 09:29

ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ДЕЛОТО ПРИ ЧСИ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ , САМО АКО ДЕЛОТО Е ОБРАЗУВАНО ПРЕДИ ПРИЕМАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ / Т.- Е АКО Е БИЛО ВИСЯЩО КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ/ , В ТОЗИ СЛУЧАЙ СИ ЗАПАЗВАШ ВСИЧКИ ДЕЙСТВИЯ ДО МОМЕНТА, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ АКО ДЕЛОТО Е ОБРАЗУВАНО ПРИ ДСИ СЛЕД ВЛИЗАНЕ В СИЛА НА ЗЧСИ, ТО СЕ ПРЕКРАТЯВА ПРИ ДСИ И ТРЯБВА ДА СЕ ОБРАЗУВА НАНОВО ПРИ ЧСИ, И ДА ПЛАЩАШ ПО.ВИСОКИ ТАКСИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПО 10.00 ЛЕВА ЗА ВСЯКО ВРЪЧВАНЕ НА СЪОБЩЕНИЕ И ДРУГИ КНИЖА- ВИЖ ТАРИФАТА ЗА ТАКСИТЕ НА ЧСИ.
ТАКА ЧЕ ЗА ТЕБ В СЛУЧАЯ ЩОМ СЕ КАСАЕ САМО ДО ВЪВОД СЛЕД ПУБЛИЧНА ПРОДАН, ТО Е ПО ДОБРЕ ДА СИ ОСТАНЕШ ПРИ ДСИ.
ДСИ СЪЩО РАБОТЯТ БЪРЗО, ТОВА , ЧЕ ЧСИ РАБОТЯТ ПО БЪРЗО Е КЛИШЕ, ПОСТОЯННО НАТРАПЕНОТО МНЕНИЕ НА ТЕХНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КАМАРАТА.
KAMBANKA
Младши потребител

Мнениеот ivajlo » 24 Окт 2008, 10:48

Да бе да - КЛИШЕ! Държавните на места изобщо не работят! И това не е предположение, а категорична истина. И преди години имаше случаи, когато човек влиза в закупената от него на публична продан къща едва след 5-6 години. Сега е по-зле. Дано да си попаднал на свестен човек!
ivajlo
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство