начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

ПАЯЦИТЕ В СОФИЯ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПАЯЦИТЕ В СОФИЯ

Мнениеот ВАНГЕЛОВ » 17 Фев 2005, 11:13

Какво да направя, ако колата ми преместена с ПАЯК, според мен - неправилно:
- единственото нарушение е, че няма 2 метра свободни от тротоара, а има 1,2 м.
Искат ми да платя, след това да ми съставят акт, и тогава мога да си взема колата.
Според чл.171 ал. 5 , б) - трябва колата да създава опасност или да прави НЕВЪЗМОЖНО преминаването на на другите участници в движението, което в моя случай не е така.
ИСКАМ СЪВЕТ - НЕ МИ Е ДО ПАРИТЕ, НО НЕ ИСКАМ ДА ПЛАТЯ И СЛЕД ТОВА ДА ДА СЪДЯ - И АЗ НЕ ЗНАМ КОГО ! НЕ СЪМ ЮРИСТ.
ВАНГЕЛОВ

Re: ПАЯЦИТЕ В СОФИЯ

Мнениеот Imperator » 19 Фев 2005, 16:14

Паяците ги докараха от САЩ. За това, че прибира колите на хората без причина, един във Варна беше ступан здравата.
Imperator
Потребител

Безизходица

Мнениеот Az i to от провинцията » 19 Фев 2005, 16:29

Занимавах скоро се с такъв случай.
Мисля, даже че съвсем прилича на Вашия - за паркиране на тротоара.

Съвет:
1. платете си 30-те лева , вземете си акта и колата.
2. В акта напишете възраженията си , доколкото ги имате.
3. В три дневен срок, можете да изпратите възражения и до горестоящия на актосъставителя чин. Почти никога никой не им обръща внимание! Евентуално пред съдията могат да налконят малко везните, в смисъл, че сте били постоянен в защитата на позицията си.
4. След около 30-тина дни (може и доста по-късно) ще получите Наказателно постановление, издадено или от Зам. кмет, или от Зам. началник на Окръжно МВР.
5. В седем дневен срок можете да обжалвате НП пред Районен съд, тук вече, Ви съветвам да ползвате адвокат.
6. последна инстанция е , евентуално ако стигнете до там - Окръжен съд (за Сф, мисля , че беше СГС).

Жокер: някой замервал ли е и снимал ли е отстоянието на автомобила ви до стената?

----------------------------------------------

Опитът сочи - много често актовете са съставени немърливо и, това е повод, да намерите основания за отмяната им.

Опитвал съм се да се сборя с правото на някой да вземе колата на някого и да я метне някъде.

Оказа се, че често това е бизнес на хора, адски близко до Кметове на общини и др. подобни, наши избранници..

Може да се стигме и до бой, но не се знае : кой - кого...

Пазете се!

Ние ще си отидем, паяците - не..

Ще Ви дам повече, след около 2 седмици, когато трябва да получа мотивите на Варненски окръжен съд, за противоконституционност на НЕПРАВИЛНО наложена Принудителна административна мярка... ДА/НЕ ..
Az i to от провинцията

Назад към Административно право