Колеги,ще помоля тези от Вас,които са имали административни дела ,свързани с обжалване решение на НЕЛК да споделят опита си и да напишата евентуални насоки и препоръки за това производство.
Питането ми е свързано с личен и семеен проблем - не се отнася до процесуално представителство на клиент,от където аз ще спечеля хонорар.
Освидетелствуването ще се извърши от НЕЛК-утре.След постановения резултат и обявеното решение ще пиша повече.Но очаквам несправедливо и неблагоприятно решение....
- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЖАЛВАНЕ РЕШЕНИЕТО НА НЕЛК ПРЕД С Адм.С
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
- sarbijanac
- Активен потребител
- prof_prof
- Потребител
Дайте повече информация, за да можем да ви помогнем. Кой е обжалвал решението на ТЕЛК пред НЕЛК и с какъв довод? В какво очаквате да се състои неблагоприятността на решението на НЕЛК - по-нисък процент на неработоспособност, различна дата на инвалидизация или в други условия?
- rumi_r
- Потребител
rumi_r написа:Дайте повече информация, за да можем да ви помогнем. Кой е обжалвал решението на ТЕЛК пред НЕЛК и с какъв довод? В какво очаквате да се състои неблагоприятността на решението на НЕЛК - по-нисък процент на неработоспособност, различна дата на инвалидизация или в други условия?
Решението на ТЕЛК е обжалвано от така наречения "Доктор" на ТП на НОИ.
Обжалвал е решението на ТЕЛК в частта му за правото на придружител и допълните помощи по ЗИХУ.Но това предполагам изобщо не пречи на НЕЛК да постанови и решение,извън обжалваната част.
Касае се за собствената ми майка,която е в наистина много тежко здравословно положение.Днес е минала НЕЛК,след което отново се е върнала в болничното заведение за лечение.От НЕЛК са и поискали още изследвания...
Не зная кога въпросния НЕЛК ще се произнесе.И понятие си нямам по какви критерии определя % инвалидност .Но съм чувал много лоши неща за самата процедура по освидетелстване.
Ще Ви бъда благодарен ,ако ми отделите малко внимание и ми "поразкажете" за производството пред С Адм.Съд,евентуално ,ако се наложи до там да се стига.
Ако е необходимо на лични бележки мога да посоча и повече информация.
- sarbijanac
- Активен потребител
Аз обжалвах решение на НЕЛК и спечелих- причината беше, че НЕЛК определиха по- нисък процент неработоспособност от ТЕЛК, а по отношение на техните решения действаше забраната за reformatio in pejus
- bubamara2
- Потребител
bubamara2 написа:Аз обжалвах решение на НЕЛК и спечелих- причината беше, че НЕЛК определиха по- нисък процент неработоспособност от ТЕЛК, а по отношение на техните решения действаше забраната за reformatio in pejus
Кога е бил предявена жалбата ?
Измененията от 2005 год.в КСО и ЗЗ засягат ли забраната за reformatio in pejus
Далеч съм от мисълта ,че НЕЛК би дал повече от това,което е постановил ТЕЛК.Но поне да потвърди решението на ТЕЛК.
Бихте ли разказали съвсем схематично как протече съдебния процес.с какви аргументи излязохте,какви доказателства представихте ?А НЕЛК как се "защитаваха".И в крайна сметка акта на съда какво постанови спрямо НЕЛК и заболялото лице ?
- sarbijanac
- Активен потребител
sarbijanac написа:
Кога е бил предявена жалбата ?
2006г. Утре ще Ви разкажа повече подробности, за да се подсетя от делото, че не беше вчера. Разликата беше, че моята доверителка обжалваше решение на ТЕЛК пред НЕЛК и й беше определен по- нисък процент неработоспособност, поради което обжалвахме пред СГС.
- bubamara2
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|