начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

за издръжка минал период и изпълнителен лист

за издръжка минал период и изпълнителен лист

Мнениеот nelikal4eva » 30 Мар 2008, 21:57

Съпруга ми си е извадил изпълнителен лист за издръжка за минал период, тъй като детето живее при него. Може ли да ми вземат печка и пералня, които са на изплащане? Или само ще ми сложат запор на заплатата? Чакам да получа призовка за доброволно плащане, но съпруга ми може й да я скрие от мен. До преди 4 месеца живеехме заедно и адресната ми регистрация е на стария ни адрес. Уредите на изплащане са в апартамента на родителите ми.
nelikal4eva
Нов потребител

Re: за издръжка минал период и изпълнителен лист

Мнениеот evel » 31 Мар 2008, 00:01

nelikal4eva написа: Може ли да ми вземат печка и пералня, които са на изплащане? Или само ще ми сложат запор на заплатата? Чакам да получа призовка за доброволно плащане, но съпруга ми може й да я скрие от мен.

Ами защо ще чакате призовката, че и да започнат принудително изпълнение срещу вас? Ако си платите издръжката, никой нищо няма да ви вземе...
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

Мнениеот evel » 31 Мар 2008, 00:07

poli_g написа:По скоро изпълнението ще бъде насочено върху трудовото възнаграждение. А чл. 446 си е доста голяма изненада за длъжника, че и за взискателя- зависи от размера на дохода :wink:

При задължения за издръжка чл.446 не е изненада за никой, защото несеквестируемостта отпада и издръжкате се удържа изцяло, без значение колко взима длъжника... :roll:
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

Мнениеот nelikal4eva » 31 Мар 2008, 01:14

Плащала съм за всичко, заради детето. Съпруга ми е безработен от години. Живял е на мой гръб. Но новата му приятелка е подписала съдебното решение. Затова тя присъди детето на съпруга ми. Всичко в жилището ни е на мое име, всичко остава за ползване на детето. Благодаря на всички.
nelikal4eva
Нов потребител

Re: за издръжка минал период и изпълнителен лист

Мнениеот bubamara2 » 31 Мар 2008, 22:55

nelikal4eva написа: До преди 4 месеца живеехме заедно и адресната ми регистрация е на стария ни адрес.

Едва ли ще да е толкова лоша майка и да дължи толкова голяма издръжка за минало време , щом допреди 4 месеца е живяла заедно с бившия си съпруг и детето. По- скоро бащата злоупотребява със съдебното решение и иска й натрие носа като вземе някой- друг лев отгоре.
bubamara2
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство