начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

плащане на такса са асансьор за 2 ет

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

плащане на такса са асансьор за 2 ет

Мнениеот raza68 » 14 Мар 2008, 12:42

Моля за помощ, защото тук винаги съм получавала много компетентни съвети, които са ме улеснявали при търсенето на по-нататъшна юридическа помощ. Случаят е следния:
Родителите ми живеят в 8 етажен блок, но тяхното жилище е на 2 етаж. Те не желаят да ползват асансьор, а и не го ползват. Пенсиите, освен това са им достатъчно ниски, за да си позволят още 6 лв. разходи - толкова им искат да двамата. Това годишно събрано преви пенсията на майка ми, която е бивша учителка. Посъветвайте ме как да постъпят.
raza68
Младши потребител

Re: плащане на такса са асансьор за 2 ет

Мнениеот naughty » 14 Мар 2008, 12:52

raza68 написа:Моля за помощ, защото тук винаги съм получавала много компетентни съвети, които са ме улеснявали при търсенето на по-нататъшна юридическа помощ. Случаят е следния:
Родителите ми живеят в 8 етажен блок, но тяхното жилище е на 2 етаж. Те не желаят да ползват асансьор, а и не го ползват. Пенсиите, освен това са им достатъчно ниски, за да си позволят още 6 лв. разходи - толкова им искат да двамата. Това годишно събрано преви пенсията на майка ми, която е бивша учителка. Посъветвайте ме как да постъпят.

на следващото общо събрание нека поискат да бъдат освободени от тази такса, но се съмнявам да се съгласят защото останалите ще поемат разликата а и това отваря вратичка за злоупотреби (уж не ползват ама само се возят..). Аз живея на първи етаж над магазини и пак плащам..

Относно ниските пенсии и проблемните 6 лв на месец - следващия път като има избори да внимават повечко ;-) ако напъдят и останалите млади тежко им се пише..
naughty
Потребител

Мнениеот punisher » 14 Мар 2008, 12:52

Ако Общото събрание на етажната собственост вземе решение тях да ги освободи от заплащането на таксата или другият вариарнт е поне да им ги намали като на пенсионери-материално затруднени.Но иначе без такова решение-няма начин.Трябва да се плаща,независимо позваш или не.
punisher
Потребител

Мнениеот Biby » 14 Мар 2008, 12:53

ПУРНЕС, чл.9
(7) (нова,ДВ,бр.76 от 1978 г.; изм.,бр.87 от 2002 г.) Разходите за използуването и поддържането на асансьорни уредби се разпределят според броя на обитателите без децата до три години. Общото събрание може да реши разпределението на тези разходи да стане по друг начин, както и да освободи от тях някои от обитателите на долните етажи.
Изображение
Biby
Потребител

Re: плащане на такса са асансьор за 2 ет

Мнениеот izymena » 14 Мар 2008, 13:19

Каквото плаща първи етаж,това плаща и втория,разходите за осветление и хигиена се плащат задължително от всички,но и кабелите за итгернет и телевизия първо минават през долните етажи.
Децата ,които ще посещават частните уроци,не ползват асансьори,така ли да го разбираме? :lol: :lol: :lol: Дава се молба до домсъвета от целия втори етаж,че не се ползва ,защото вече е използван за товаренето на мебелите им и нямат нужда от това,парите им трябват за хляб докъдето трябва да отидат и да нацапат първи и втори етаж,но пък търпят наводненията от горните етажи и праха при тупането на чаршафи.
Вратата на втори етаж се заключва и не се ползва,който иска асансьор и екстри да си ги разпределя,същото е и с общото парно/едни не ползват,други да/.
Абсолютно навсякъде неползват втори етаж,компромис е направен почти навсякъде.Какъв е проблема..попитайте съседните блокове и входове :wink:
izymena
Потребител

Мнениеот raza68 » 14 Мар 2008, 13:24

Да, до някъде разсъжденията са правилни. Но майка ми не дава частни уроци. И тъй де се каже - посещенията у нас са извнредно малки, защото баща ми е с "рак". Не е имало дори товарени на мебели, защото едно време - преди 20 г. асансьора не спираше на 2 етаж.
raza68
Младши потребител

Мнениеот izymena » 14 Мар 2008, 13:48

Е защо е започнало да се ползва асансьора до втория етаж?
Може да предложи да стане касиерка за 6 лв.Толкова ли е трудно да купиш крушки,да платиш на хигиениста и да платиш тока на входа?Или ви се струва ,че за тези 6 лева,може да има допълнително обаждане до техника на асансьора ли?Тогава ще й трябва асансьор за да събере парите на 22 семейства. :roll:
Вие грижите ли се за родителите?Толкова ли натежават 6 лв.на бюджета ви,знаете ли ,че комшиите могат да се озверят и да ви направят пакост за щети по апартамента които ще надхвърлят тези две кутии цигари?
Само молба е достатъчна,защото ако предположим че апартамента остане необитаем и не се ползва пак асансьора,то даже и другите такси ще отпаднат.
izymena
Потребител

Назад към Етажна собственост