начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Становище от РПУ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Становище от РПУ

Мнениеот internet_club » 26 Фев 2008, 16:26

По Наредба 1 на Община Пловдив, за работа с удължено работно време на търговски обект се иска Разрешение. Само по себе си, това противоречи на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност, но да оставим това настрана за момента. Разрешителното се издава след като се подаде молба, придружена със становище от РПУ. В съответното РПУ, районен инспектор на въпросния обект е стар мой познат във връзка с друг обект, чийто собственик е друго юридическо лице. В крайна сметка, след едномесечно протакане, ми връчват "становище", в което пише, че ".. ръководството на n-то РПУ, възразява обектът да работи с удължено работно време...". Без да са посочени основания, без нищо друго... Съответно няма как с това становище да се явя в Общината и да искам разрешение за удължено работно време. Оказва се, че РПУ-то е в състояние да ограничи работата ми без всякакво реално или нереално основание. Просто "възразява"... :( Въпросният районен инспектор е страшно корумпиран и неведнъж ме е рекетирал - показва две становища - надлежно заверени с изходящ номер и т.н. - на едното пише "възразява", на другото - "не възразява". Според това дали искам да "почерпя" или да стана "дарител на полицията", получавам едното или другото...

Това законно ли е (риторичен въпрос, знам) и как мога да потърся правата си?
internet_club
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 26 Фев 2008, 19:38

А според мен, можете и да обжалвате това "становище" :roll:
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Назад към Административно право