начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

какво да правя, когато министър не изпълнява решение на ВАС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какво да правя, когато министър не изпълнява решение на ВАС

Мнениеот m.micheva » 13 Фев 2008, 13:47

Имам нужда от съвет.
Имам окончателно решение на ВАС-петчленен с-в срещу мълчалив отказ на МОСВ да ми се издаде разрешително за водоползване на минерална вода. Съдът е дал указания "да се извършат действията", но не е посочил срок. След решението на съда в МОСВ ми подготовиха документите и ги оставиха "на бюрото на министъра", т.е. липсва само неговият подпис. И така вече 2 масеца. Какво да правя? Мога ли да се обърна към ВАС за ново производство, сега вече за неизпълнение на решението на съда? Ще ми уважат ли обещетение за пропуснати ползи? (законовият срок за издаване е 2 месеца, а аз чакам вече 16 месеца?)
Благодаря Ви.
m.micheva
Нов потребител

Мнениеот kpavlova » 13 Фев 2008, 21:22

ами освен да сезирате министъра на държ.администрация по чл.300 и нещо от АПК.да констатират нарушението и да ангажират админ.наказ.отгворност на министъра" - :wink: :lol:
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот iwanow » 14 Фев 2008, 01:17

Има ли смисъл. Гарван гарвану......
iwanow
Потребител

Мнениеот m.micheva » 14 Фев 2008, 11:55

Истината е, че проблеми като моя рефлектират върху работата на всеки от вас. Защото, когато ваш колега си е свършил работата (получавайки хонорар), за клиента му все пак няма резултат, тъй като държавната машина се движи и от други лостове, не само законовите. Моята кауза съвсем не е да доказвам с месеци и години пред европейския съд дали имам право или не. Пък и нещата трябва да се вършат с максимална икономия на време. Може би това беше причината да се обърна за съвет към вас - надявах се на някого да му хрумне "светла" идея. А що се отнася до авантата ,уважаеми webkam, тежко на този "професионалист", който очаква, че за всяко отваряне на устата си трябва да чува звъна на монети.
m.micheva
Нов потребител

Мнениеот iwanow » 14 Фев 2008, 15:37

Вие г-жа m.micheva платихте ли си за министерски подпис? На вярно не сте, или не на когото трябва и колкото трябва.
По същество. Нещата в Р Б стоят по същия начин както в арабския свят всичко се плаща без значение основателно или неоснователно. Това министрите и политиците са научили от вояжите из арабските страни. Правосъдието е за хора с пари, здрави нерви и най вече търпение, и е под въпрос. Не отдавна след 8 години затвор освободиха сестрите не защото са невинни, а защото точния човек сключи саделка с когото трябва. Тази сделка можеше навярно да бъде сключена и по рано.
Потърсете точния човек който ще ви свърши работа. Цената не мога да гадая.
Успех.
iwanow
Потребител

Мнениеот m.micheva » 20 Фев 2008, 16:58

iwanow написа:Вие г-жа m.micheva платихте ли си за министерски подпис? На вярно не сте, или не на когото трябва и колкото трябва.
По същество. Нещата в Р Б стоят по същия начин както в арабския свят всичко се плаща без значение основателно или неоснователно. Това министрите и политиците са научили от вояжите из арабските страни. Правосъдието е за хора с пари, здрави нерви и най вече търпение, и е под въпрос. Не отдавна след 8 години затвор освободиха сестрите не защото са невинни, а защото точния човек сключи саделка с когото трябва. Тази сделка можеше навярно да бъде сключена и по рано.
Потърсете точния човек който ще ви свърши работа. Цената не мога да гадая.
Успех.

Г-н Иванов, искам да споделя, че 24 часа след като направих жалба до районния прокурор срещу министъра , по чл. 296 ал 1 от НК, получих исканото разрешително.
Така че - това действа. Ако повече хора го използват, ще бъдат по-малко арабските навици у нас.
Успех на всички!
m.micheva
Нов потребител

Мнениеот iwanow » 21 Фев 2008, 01:00

Радвам се за вашия успех макар и след 16 месеца закъснение и няколко дела. Търпението ви подкрепено с една торба пари е възнаградено с успех, това е по скоро късмет.
iwanow
Потребител

Назад към Административно право